sunnuntai 1. toukokuuta 2022

Vappu 2022

Niin se vaan tuli toukokuu tänäkin vuonna. Meillä vappuaattoa juhlittiin perinteisen hillitysti kotosalla omalla pienellä porukalla. Minulla alkanut flunssa hillitsi juhlamenoa vielä piirun verran enemmän, mutta siitä huolimatta halusin laittaa vapputunnelmaa...Vaikka en ole nykyisin mikään juhlija-tyyppi, haluan kuitenkin AINA vähän koristella kotia. Näin tein pääsiäisenä ja nyt vappuna. Muutamalla ilmapallolla, serpentiinillä ja ylioppilaslakilla tuli jo ihan eri tunnelma. Lapsen varttuessa teini-ikään vappukoristelu on huomattavasti hillitympää ja vappuhuiskan asemasta ostin lähikaupasta kimpun ruusuja.

Meillä juhlimiseen kuuluu yleensä hieman parempi ruoka. Päivällä söimme riistaa ja kilistelimme kevään ensimmäiset maljat. Päiväkahvin kanssa herkuttelimme munkeilla. Tänä(kin )vuonna oikaisin (perinteisesti) vappuvalmisteluissa, joten ostin munkit ja siman kaupasta. Meillä vappuherkkujen menekki on niin vähäistä, joten en näe tarpeelliseksi tehdä niitä itse. Pieni laatikko munkkipalloja ja pari berliininmunkkia riittävät meille oikein hyvin.
Illalla tein vielä herkkutarjottimen, jossa oli erilaista naposteltavaa. Meillä ei ole tapana syödä olohuoneessa, mutta silloin (harvoin), kun meillä on jotain naposteltavaa, teemme poikkeuksen. Teinikin tuli hetkeksi herkuttelemaan ja katsomaan  U18 jääkiekko-ottelua meidän "vanhojen varisten" kanssa. Flunssapöperöisenä päädyin nukkumaan hyvissä ajoin ennen ilta yhtätoista. Että sellaista vappuhulinaa...
Meikäläisen osalta vapunvietto on rauhoittunut nuoruusvuosista merkittävästi. En kaipaile suurten ihmismassojen joukkoon ja vielä vähemmän ravintoloihin. Valkolakki saa olla koristeena lipastonpäällä ja shampanjalaseissa on alkoholitonta juomaa. Vaikka vappua ei ole juhlittu kaupungilla kahteen vuoteen, jätän vappumarssin katsomisen flunssa takia tänä vuonna suosiolla väliin. 


Siitä huolimatta (-niisk-) kohotan maljan keväälle ja toivotan toukokuun tervetulleeksi!  - ATSHIIII...

2 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista ja sinulle ja leppoisaa vappupäivää! Mekin olimme vain kotosalla. Leivoin munkkeja, joista puolet lahjoitin äidilleni ja bonusisälleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nenä tukossa ja melkoista aivastelua koko päivä. Eiköhän tämä tästä... ja mukavaa toukokuun ensimmäistä viikkoa sinulle Outi! <3

      Poista