maanantai 20. kesäkuuta 2022

Syksyn suunnitelmat selvillä

Kesäkuun aikana meidän perheessä on eletty jännittäviä aikoja, mutta yksi kerrallaan asiat ovat alkaneet selkiytyä. Vaikka kesä on juuri nyt parhaimmillaan, eletään täällä jo vähän sen jälkeistä elämää...Viime viikolla minulle myönnettiin vihdoin ja viimein virkavapautta yhdeksi vuodeksi eteenpäin ja siltä osin uuden työn aloittaminen elokuussa Porin Winnovassa tuntuu mukavalta. Edelleen välillä vähän "hirvittää", mihin olen lupautunut, mutta uskon selviäväni työn tuomista haasteista. Motivaatio ja innostus uudesta työstä voittaa tällä hetkellä sen "pahimmankin" pelon ja epävarmuuden tunteen.
Meidän perheessämme varmistui viime viikolla myös teinimme opiskelupaikka. Hän sai tänä keväänä peruskoulun päätökseen ja kevään yhteishaussa hän oli ensisijaisesti hakenut liiketalouden opintoihin. Lukio oli toisena vaihtoehtona (ja olisi pääsytkin sinne), mutta ammatillinen oppilaitos tuntui  hänestä paremmalta vaihtoehdolta. Tulosten saaminen taisi jännittää sekä äitiä että teiniä lähes yhtä paljon, mutta nyt voimme huokaista helpotuksesta. Ensi syksynä meidän perheessä on kaksi Winnovalaista, joista toinen opiskelee ja toinen opettaa liiketalouden yksikössä. Teinin onneksi sentään eri kaupungeissa.
Nykyiset visualistiopintoni saan päätökseen sopivasti juuri ennen töitä. Olen viimeistellyt kahta näyttöä ja sain viikonlopun aikana työstettyä ne valmiiksi. Heinä-elokuun vaihteessa lähetän näytöt lopullisesti eteenpäin ja varsinainen näyttötutkintotilaisuus on todennäköisesti elokuun aikana. Toivotaan, että näytöt menevät silloin hyväksytyksi läpi ja saan visualistin tutkinnon valmiiksi.Syksyllä keskityn selviytymään uudesta työstä ja tavoitteena olla kuormittamatta vapaa-aikaani liikaa. Koska kulunut vuosi on ollut minulla hyvin tiivistä opiskelua, olen ajatellut pitää (vaihteeksi) pientä taukoa siitä. Olen saavuttanut niitä opiskeluetappeja, joista olen joskus haaveillut ja meikäläisen osalta aikuisopintotuki taitaa olla melkein loppuun asti hyödynnetty. Jotain pientä webinaaria ja lyhytkurssia voin harkita, mutta en enää mitään pitkäkestoista ja sitouttavaa...kunnes toisin sanotaan.

Tällä viikolla vietetään juhannusta ja me lähdemme viettämään sitä mökille. Kulunut vuosi on ollut siitä harvinainen mökkeilyhistoriassani, että en ole koskaan aikaisemmin aloittanut mökkikautta näin myöhään. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan - ja silloinkin juhannuksena. ja nyt toivottelen mukavaa viikkoa!


P.S. Huomaan, että meikäläisen kuvauskohteena viimeisen kuukauden aikana ovat olleet lukuisat luonnonkukat,  joten kuvasaldo postauksissa on ollut hieman yksipuolista.


6 kommenttia:

 1. Huippu hienoja kuulumisia! Onnea teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä täällä onnea tuntuu löytyvänkin :)

   Poista
 2. Olipa hyviä uutisia. Onnea pojalle opiskelupaikasta. Täällä on jännätty meidän pojan työnhakua ja onneksi kaveri nyt aloittaa myyntihommissa torstaina :)
  Ihanaa juhannusviikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Uutiset ovat olleet kyllä mieluisat. Kyllä noista lasten asioista saa olla näköjään vähän aina "huolissaan", kun opettelevat tätä elämäkoulua ja aikuisuuta. Täytyy vain luottaa, että siivet kantavat ja asioilla on tapana järjestyä. Onnittelut teille sinne pojan työpaikasta! Uutta kokemusta ja suuntaa elämälle!
   Hyvää keskikesän juhlaa myös sinne, Outi! <3

   Poista
 3. Olet tehnyt rohkean päätöksen ja se varmasti on huippujuttu tehdä vuosi muuta työtä.Onnea näyttöihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätös oli jokseenkin helppo tehdä, mutta kyllä silti välillä vähän "hirvittää". Näyttöihin olen laittanut kaiken osaamiseni, joten siltä osin olen parhaani tehnyt - ja se riittää mihin riittää... ;)

   Poista