sunnuntai 6. marraskuuta 2022

Marraskuun alun mietteitä

Edellisenä viikonloppuna siirryttiin talviaikaan ja sen myötä marraskuu jysähti pimeydellä arkeen  kertaheitolla. On tässä positiivisemmallakin ihmisellä hieman asenneongelmaa, miten löytää puhtia arkeen. Työmatkat pidentävät päivää, joten päivänvaloa ehtii näkemään melko vähän.
Vuoden pimeimpänä ajanjaksona viikonlopuista on tullut minulle merkityksellisiä. Pyrin entistä enemmän antamaan aikaa rentoutumiselle ja omalle puuhastelulle. Tiettyjen rutiinien (=kotityöt) tekeminen kuuluu nykyisin viikonloppuun, mutta muuten pyrin tekemään ja olemaan omien fiiliksien mukaan - hiljentämään tahtia ja kuuntelemaan itseäni.
Tunnistan, että uusi työ on vienyt aika paljon voimavarojani ja olen nykyisin armollisempi itseäni kohtaan. Omien työtapojen löytyminen on vienyt paljon aikaa ja uusien esiin tulevien asioiden omaksuminen kuormittaa hetkittäin. Niitä tulee edelleen lähes viikottain. Kaikesta huolimatta työ tuntuu erittäin mielekkäältä, koska se on niin erilaista kuin aikaisempi työni. Se on tuonut opettajan työhöni paljon uutta sisältöä ja näkökulmaa, vaikka se "perustyö" siellä pohjalla onkin.
Viikonloppuisin minulla on alkanut olla enemmän vapaa-aikaa ja se on tuntunut mukavalta muutokselta. Kodin laittaminen on jäänyt pitkäksi aikaa viikkosiivouksen tasolle, mutta nyt huomaan, että minulla riittää enemmän energiaa myös hieman luovempaan ajatteluun. Lähestyvä joulun aika herättelee hetkittäin askarteluinnostustani, vaikka vielä ne ovat ideankeräystasolla muhimassa. Kodin tunnelmassa eletään nyt välivaihetta; hämärähyssytellään ja poltellaan kynttilöitä.


Koska emme voi mitään marraskuun pimeydelle ja lohduttomuudelle,
tehkäämme siitä omalla asenteellamme kuitenkin edes jollain tasolla siedettävämpi.2 kommenttia:

 1. Minä yritän selvitä tästä pimeydestä leipomisen avulla. Yritän myös saada itseni taas innostumaan askartelusta. Viimeiset pari vuotta ovat vieneet ajatukset vain työhön ja se oma harrastelu on vähän niin kuin jäänyt taka-alalle.
  Tsemppiä arkeen ja rentoillaan viikonloppuisin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla vähän samanlaisia ajatuksia. Askartelu ja käsityöt ovat jääneet arjen kiireen ja jaksamisen jalkoihin, vaikka juurikin ne voisivat toimia hektisen elämän vastapainona. Vaikka en ole mikään kotileipuri, huomaan, että joulun alla erilaiset leipomukset ja uudet kokeilut heräilevät...
   Kaikkea hyvää sinulle marraskuun arkeen ja nautitaan niistä lepopäivistä jokainen omalla tyylillä! <3

   Poista