sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Kesäloman kynnyksellä...


Niin se vaan on, että tämä lukuvuosi on kohta tehtynä ja kesälomani alkaa juhannuksesta. Voin jäädä levollisin  mielin kuuden viikon lomalle, sillä ensi lukuvuonna saan vielä jatkaa Winnovalla ammatillisena opettajana. Ja jotta elämä ei kävisi turhan tasaiseksi ja tylsäksi, loman jälkeen minulla on tiedossa jälleen muutoksia arkeen, joka minun kohdallani tarkoittaa opiskelua - jälleen kerran.


Viime viikolla sain tietää, että minut oli valittu opiskelemaan Satakunnan ammattikorkeakouluun tradenomi opintoihin, yrittäjän koulutusohjelmaan. En ollut uskoa asiaa, kun luin sähköpostia ja tässä on kieltämättä ollut sen jälkeen vähän sulattelemista. Tiesin, että olin paneutunut tehtäviin paremmin kuin viime vuonna, mutta opiskelupaikan saaminen oli silti yllätys. Kun sain tiedon, olin helpottunut, onnellinen, shokissa ja jopa vähän peloissani - melkoisessa tunnemyrskyssä siis. Koska opinnot toteutetaan verkko-opintoina ja työn ohessa, tiedossa on jälleen elämän aikatauluttamista ja vapaa-ajan pyhittämistä opiskelulle muutaman vuoden ajaksi. Pelko ja epävarmuus siitä, onko minusta vielä opiskelemaan korkeakoulututkintoa aiheuttaa ajoittain pientä ahdistusta, mutta motivaatio, into ja uteliaisuus ovat tunteina voimakkaampia. Olen ottanut opiskelupaikan jo vastaan ja syksyllä katsotaan mitä siitä tulee.



Tradenomiopintojen lisäksi minut oli jo aiemmin valittu Salon seudun ammattiopistoon elokuussa alkaviin Verkkokauppaosaajan ja Sisällöntuottajan koulutuksiin eli näillä näkymin tulen opiskelemaan kahdessa eri oppilaitoksessa ja useampaa tutkintoa tai tutkinnonosaa. Salon seudun ammattioppilaitoksen koulutukset olivat minulla alun perin varasuunnitelmia,  jos en olisi päässyt tradenomikoulutukseen, mutta nyt en malta luopua mistään - ja jossain välissä pitäisi ehtiä/jaksaa käydä töissäkin. Voi olla, että tämä opiskelukombo on liian iso "pala purtavaksi", mutta haluan ensi katsoa, miten arki alkaa opintojen ja työn kanssa sujumaan. Tradenomiopinnot ovat ykkösprioriteettini, mutta koen, että ammattiopiston opinnot tukevat sitä. Jos kuvio tulee liian raskaaksi, teen muutoksia, mutta en kuitenkaan vielä tässä vaiheessa.


Odotan kohta alkavaa kesälomaa erityisen mielelläni, sillä heinäkuussa juhlistamme poikamme valmistumista merkonomiksi ja täysi-ikäisyyden saavuttamista. Olen suunnitellut juhlia jo jonkin aikaa, mutta loman alkaessa pääsen keskittymään järjestelyihin perusteellisemmin. To do-listaan on jo kertynyt ikkunoiden pesua, pihan ja terassin ehostamista, tarjoilun miettimistä ym. pakollista, mutta teen tämän kaiken oikein mielelläni. Muutama vuosi sitten ulkoistimme pojan rippijuhlat pieneen ravintolaan, mutta nyt halusimme järjestää perhejuhlan kotona eli loman alku menee tiiviisti juhlahumussa.


Kesäloman suhteen en ole asettanut muita suunnitelmia. Jokin pieni reissu voisi olla ihan kiva ja mökilläkin pitäisi ehtiä käymään. Kuuden viikon lomasta osa mene juhlajärjestelyissä, mutta niiden jälkeen aikaa jää vielä mukavasti lomailuun. Yritän olla ohjelmoimatta lomaa liikaa ja keskittyä enemmänkin akkujen lataamiseen ja tehdä sellaisia mukavia voimaannuttavia asioita, jotka työarjessa jäävät vähemmälle.


Melko mukavissa tunnelmissa vielä muutama päivä töitä ja sen jälkeen ansaitulle lomalle.



2 kommenttia:

  1. vai että lomalle! paljon on lomallakin puuhaa, ja Elmerille onnittelut valmistumisesta merkonomiksi! Minun isosisko muuten luki itsensä työn ohella tradenomiksi. Tsemppiä sulle. Tosi kiva lukea sun plokeja, kun mun elämä on niin tylsää. Hyvää kesää sinne Raumalle. Teija Varis

    VastaaPoista