tiistai 8. marraskuuta 2011

Jos olis niinkuin ennen vanhaan Venäjällä...

...niin olis tämä seinätapettien valinta huomattavasti helpompaa. Minun käsityksen mukaan ennen muinoin Venäjällä (tai oliko jopa Neuvostoliiton aikaan) ei paljon ollut valinnan mahdollisuuksia, kun kaikkea "plaatua" oli vaan yhtä sorttia...eipä tarvinnut miettiä ja ajatella, mitä ottais.

Tällä hetkellä vanhan olohuoneen (ja tulevan ruokahuoneen) seinä muistuttaa tilkkutäkkiä.Olen teipannut tapetinpaloja seinille ja yritän vertailla niitä eri valaistuksissa. Tosin marraskuun valaistuksessa ei tunnu päivän aikana olevan kovastikaan muutosta. Samaa harmautta ulkona oli sitten aamu,keskipäivä tai ilta ja näköjään samaa harmautta on meidän tapeteissakin. Sähkömiehemme Pena on myös vieraillut samaisessa huoneessa, joten meiltä puuttuu sieltä myös sähköt eli ei ole edes lamppuja...hyvin menee.

Tästä valaistusongelmasta huolimatta päätöksenteko alkaa pikku hiljaa hahmottua.Otanko siis harmaata vai harmaata tapettia? Nyt pitäis vissiin aika nopeasti suunnata tapettikauppaan ja tehdä ostopäätökset, ennen kuin mieli muuttuu. Ans kattoo, mitkä tapetit meidän seinille sitten lopulta tulevat. Mieheni nosti jo eilen "kädet pystyy" eli luovutti ja sanoi, ettei pysy enää mun tapettisuunnitelmissa mukana. Mahtoikohan se tarkoittaa, että MINÄ saan valita tapetit ihan itse?

On tässä harmaudessa ja pimeydessä omat hyvätkin puolensa. Iltaisin on niin kiva kävellä läheisillä asuinalueilla ja katsella ihmisten huusholleihin sisälle. Monissa kodeissa poltetaan kynttilöitä ja onpa jotkut viritelleet jo (ehkä vähän jouluisiakin) ulkovaloja. Minusta ne näyttävät ihan kivoilta täällä pimeyden keskellä. Kun sais ihmiset vielä ymmärtämään, ettei näinä pimeinä iltoina kannattais laittaa niitä verhoja kiinni, koska silloin kadullaliikkuja (eli minä) ei näe sisälle...ilo se pienikin ilo!

1 kommentti:

  1. hih-hii! Kannatan sitä H A R M A A T A!! Meillä harmaita palloja el pienet kivet :) Onnee vaan valintaan!

    Ja tee hyviä hankintoja ingmarin putiikissa!

    J

    VastaaPoista