keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Pientä uupumista havaittavissa

Kiirettä, huisketta on riittänyt ihan kaikilla rintamilla eli siis töissä ja kotona. Nyt alkaa tuntua siltä, että takki on niin sanotusti aika tyhjä, vaikka työpäiviä olisi vielä jäljellä. Töissä suurimmat kiireet alkavat helpottaa, mitä nyt muutama todistus on vielä kirjoittamatta. Täällä kotona pitäisi valmistella joulua edes jollain tavalla.

Remontti on muutamaa listaa vaille valmis!!!! Siitäkin on niin väsynyt, ettei edes oikein jaksa iloita asiasta. Viimeistelytyö takkuili vielä tähän viikkoon tai pikemminkin tähän päivään asti. Mies päätti sanoa kirvesmiehelle "kauniit kiitokset". Loput hoidamme omalla työpanoksella...siis loput listotukset. Sähkömies käy vielä "johtohommissa" alakerrassa tämän viikon perjantaina... jos hyvin käy.

Tänään olen tehnyt joulusiivousta osa 2 eli siivonnut remontista jääneitä jälkiä. Ikkunoita tuli pestyä tänään useampi neliö. Minä kun olen kovasti toivonut ja halunut isoja ikkunoita... ja nyt niiden pesemiseen menikin useampi tunti. Sitä sai, mitä tilasi!!! Huomenna olisi vuorossa kolmen isoimman huoneen lattian pesu ja jos oikein vielä jaksaisi pinnistää, niin voisi siirtää muutaman huonekalunkin oikeille paikoille. Tosin minulla ei ole tapana pitää huonekaluja montaa kuukautta samoissa paikoissa, vaan ne saattavat sisustuspuuskassa vaihtaa useinkin paikkaa. Jos nyt jaksaisi joulun yli katsella tulevaa sisustusta...

Tästä huonekalujensiirto-maniasta saan kiittää ainoastaan ja vain äitiäni. Muistan jo aivan lapsuudesta, kun huonekalut vaihtoivat paikkaa ja jopa huoneitakin. Olen siis vaalinut kotini perinteitä ja ilokseni/surukseni tämä perinne on näköjään siirtynyt myös mieheni vanhimmalle pojalle, joka ehti muutaman vuoden asua meikäläisen vaikutuspiirissä ennen kuin muutti omilleen. Mieheni on taas lukemattomia kertoja ehdottanut pyörien asentamista huonekalujen alle ja on myös todennut, että kotiin tullessaan hänen pitää katsoa muutaman kerran , mihin aikoo istua eli onko esim. sohva enää "vanhassa paikassa". Täytyy kyllä todeta, että lapsen myötä tämä "riehuminen" on ehkä hieman laantunut.

Päivän aherrus alkaa tuntua kropassa ja erityisesti silmäluomissa. Tämä nainen taitaa siirtyä pikku hiljaa "takavasemmalle"...suorittaa iltapesun ja mennä pehkuihin. Huomenna uusi päivä ja uudet kujeet. Laittelen kuvia uusista huoneista...sitten kun jaksan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti