lauantai 23. helmikuuta 2013

KAP VERDE

Olimme perheen kanssa viettämässä lomaa vähän lämpimämmässä ilmastossa.  Lomakohteeksemme olimme valinneet Kap Verden saariryhmän ja siellä Salin saaren. Tämä postaus sisältää yleiskuvia lomakohteestamme. Tervetuloa lyhyelle "nojatuolimatkalle" Kap Verdeen...

Matka taittui lentokoneella. Lähtö Helsingistä, välilasku Gran Canarialla ja perillä n. kymmenen tunnin lentomatkan jälkeen.
Hotellimme sijaitsi  lähellä Santa Marian kaupunkia. Saimme viikoksi rannekkeet eli ensimmäistä kertaa kokeilimme All inclusive- hotellia ts. viikon aikana sai syödä ja juoda niin paljon kuin halusi.
Hotellimme vastaanottotiloja. Palvelu oli hyvää ja kaikki hoitui mukavasti englannin kielellä...ja portugalilla, jos osasi. Eniten oli englantilaisia, saksalaisia ja ruotsalaisia turisteja...sekä linja-autollinen suomalaisia. 
 
 
 


Sisustuksen yksityiskohdat kertoivat, että olimme lähellä Afrikan mannerta. Noin 500 kilometrin päässä sijaitsee Senegal.
Hotelli oli sisustettu siirtomaa-tyyliin. Tässä edelleen yleisiä aulatiloja. Hotelli oli todella siisti ja rauhallinen.Yleistä kuvaa hotellialueelta. Kuvassa myös hotellimme ainoata nurmikkoaluetta.
 


Hotelli koostui monesta tälläisesta "solusta". Isolla alueella näitä oli vaikka kuinka paljon. Tässä meidän asuntoamme.
Salin saari on sen verran kuivaa aluetta, että kaikki istutukset pärjäävät vain kastelujärjestelmän avulla. Tällä saarella oli satanut viimeksi vuonna 2009 (!)... eli tiedossa oli meillekin melkoisen hyvää lomasäätä.
 


Edelleen yleiskuvaa hotellialueesta.
Päällystetyt polut risteilivät hotellialuella. Meidän hotellimme viereessä oli toinen samanlainen hotelli, mutta vielä vähän tasokkaampi. Loman aikana meillä oli käytössä siis kahden hotellin kaikki palvelut ravintoloineen, kauppoineen ja allasalueineen.Hotellin yksi risteyskohta, johon oli tehty maamerkki paikallisista kalastusveneistä.
Allasosasto näytti tälläiseltä. Varsinainen lastenallas sijaisti muualla ja se oli meidän pojalle jo liian matala. Poikamme vietti suurimma osan allasajasta tässä edessä olevan ringin ympärillä. Siinä oli sopivasti syvyyttä sukelteluun ja hyppyihin.
Vesi oli lämmitetty vain tässä osassa allasta ( arvio + 23 asteista). Muissa altaissa oli kylmempää vettä.
Salin saarella tuulee aina enemmän ja vähemmän. Siksi tämä lomakohde on surffailijoiden ja muiden vesiaktiviteettejä harrastavien mieleen. Hiekkarantaa oli silmän kantamattomiin ja meren aallot mahtavat.
Tässä rannan "vesiurheilukeskus".
Joka päivä saimme nauttia hyvistä ruoista. Teemaravintoloista oli vara valita.  Ruokaa oli varmasti joka makuu, vaikka meidän poika keskittyi enemmänkin ranskalaisten ja isäntä "meren elävien" syöntiin.


Tälläisessä lomakohteessa vietimme viikon. Aurinko paistoi suurimman osan aikaa eikä meidä tarvinnut palella (arviolta n. + 25-27 astetta lämmintä). Tuuli teki sään viileämmäksi mitä se varsinaisesti olikaan. Iltaisin pärjäsi villatakilla ihan hyvin. Saari oli myös pieni, joten viikon pituiseksi lomaksi ihan OK. Teimme viikon aikan muutamia retkiä, mutta niistä tarkemmin seuraavissa lomapostauksissa.

Näistä kuvista makaroonilaatikon laittoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti