maanantai 27. huhtikuuta 2015

Kinderpiirakka


Innostuin kokeilemaan Sonninhaan keltainen tupa-blogin innoittamana makeata Kinderpiirakkaa. Ensimmäisen koeversion tein työpaikallani (kotitaloustunnilla) oppilaiden kanssa ja siitä innostuneena päätin tehdä niitä myös isännän syntymäpäiväkahvitukseen.






Piirakan päällä on kahta eri suklaata. Ruskea suklaa on ihan ehtaa maitosuklaata ja tuo toinen on valkosuklaata. päällisen raidoitus ei nyt ihan prima -luokkaa. Tein lusikan väärällä päällä valkosuklaaseen erilaisia vetoja, jolloin raidoitus "hajosi" mielenkiintoisiksi kuvioiksi
 






Suklaakerroksen ja pohjan välissä on vielä voikreemiä eli tämä ei todellakaan ole mikään "kevytleivos".
Todella makeaa...ja herkullista!
 
 
 

 
 
Jos joku nyt innostuu tästä laitan tähän vielä ohjeen:
 
 Ainekset (pelti):
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 dl kiehuvaa vettä
300 g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa
Voikreemiin:

150 g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
Kuorrutukseen:

200-300 g maitosuklaata 
25 g valkosuklaata

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. 
Kiehuta vesi ja sulata voi. 
Hämmennä nesteet puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. 
Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan.

Paista piirakkaa 30-35 min 200 asteessa. 
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen kreemin ja suklaan laittoa.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri kunnolla vaahdoksi (5-10 min). 
Lisää joukkoon vaniljasokeri. 
Levitä notkea kreemi jäähdytetyn pohjan päälle ja laita suklaan sulatuksen ajaksi pakasteeseen, jotta
 lämmin suklaa ja pehmeä kreemi eivät sekoitu keskenään.

Sulata suklaat mikrossa erillisissä astioissa. 
Levitä maitosuklaa nopeasti kovettuneen kreemin päälle. 
Valuta valkosuklaasta raitoja piirakan päälle. 



 
 
 
Voin suositella piirakan tekemistä, sillä sen tekeminen oli helppoa jopa tällaiselta "keittiöihmeeltä". Taikinasta tulee yksi pellillinen ja paloista tein perinteisen mokkapalojen kokoisia. Käytännössä paloista kannattaa tehdä vielä puolet pienempiä. Nämä ovat niin makeita, että pienempikin pala riittää varmasti...
 
 
 
 
Ja älkää olko lukijat huolissanne. Ei tästä ole tulossa mitään leivontablogia. Sen verran harvassa on nämä meikäläisen leivontasessiot. Kunhan nyt innostuksissani päätin laittaa tänne halukkaille jakoon. Ja huomio kaikki "äklömakeasta" pitävät...tätä kannattaa ehdottomasti tehdä!
 
 
 
Makeata vappuviikkoa kaikille!!!
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköistä, taidampa kokeilla tuota kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ja sain kuulla jo, että kannattaa käyttää mieluummin ihan kunnon maitosuklaata eikä ns. leivontaan tarkoitettua tummaa suklaata, jos siis haluaa todella makean piirakan. Minä sulatin maitosuklaata oikein reilusti...ainakin sen 300 grammaa...ja hyvää tuli!

      Poista
  2. Taidanpas ottaa vinkistä vaarin ja tehdä vaarille makiaa.

    VastaaPoista