perjantai 21. huhtikuuta 2017

Keittiössä vihertää


Koska en ole kovinkaan hyvä kasvattamaan kasveja, päätin ottaa varman päälle ja hankin paikallisesta taimiliikkeestä kotiin vietäväksi valmiiksi kasvatetun yrtin...
 
 
Rosmariini on kivan "puumainen" ja tuo keittiöön mukavasti vähän väriä.
Koska meillä syödään paljon lihaa (=riistaa), sopii se muutenkin keittiöömme vallan mainiosti.
 
 
 


 
 
Viime kesänä innostuin laittamaan ulos yrttilaatikkoon muutamia yrttejä ja voi olla, että teen tänä vuonna samalla tavalla.
Jos ja kun ei omista sitä viherpeukaloa, mutta valitsee helppohoitoisia yrttejä, voi niiden kasvattaminen ( tai paremminkin hengissä pitäminen) olla jopa palkitsevaa. Ja taidan tänäkin vuonna ostaa valmiit yrtit. Varmuuden vuoksi.
 
 
 
On siinä tälle hortonomille ihan riittävästi jännitystä yhdelle kasvukaudelle.
 
 
 
Vielä ei tarvitse haaveilla kasvatushommista pihalla, sillä sen verran raikasta kevätsäätä on ollut. Pientä toiveajattelua olisi kelien lämpenemiselle, sillä kohtahan on jo toukokuu. Kaikenlaiset kevätkiireet (lähinnä töissä) valtaavat kalenterini, joten blogini tulee päivittymään edelleen hyvin satunnaisesti. Toivottavasti jaksatte  pysyä mukana. Kevätaurinkoa kaikille!
 
 
 
 

10 kommenttia:

 1. Kiva kuitenkin kun kirjoitat vaikkakin harvakseltaan. Hyvää kevään jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mieltä lämmittävä kommentti! Pidän blogin kirjoittamisesta niin paljon, mutta tällä hetkellä aikatauluni ei meinaa oikein antaa myöden. Jos kesällä (lomalla) olis taas enemmän aikaa valokuvaamiselle ja bloggailulle...

   Poista
 2. Rosmariini on kiva piristys keittiössä, tuoksu ja käytännöllinen. Täytyykin käydä hakemassa oma yrtti pöydälle, rosmariiniperunat kun ovat yksi poikien herkku.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosmariini on ilmeisen monipuolinen yrtti keittiössä.
   Meillä viikonloppu sujuu koulupäivän ja juhlinnan merkeissä. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 3. Rosmariini sopiikin todella hyvin keittiöön ja tuo lisäksi kivasti vihreyttä.
  Mukavaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipasin keittiöön vähä eloa ja tästä sitä sai. Jos saisin pidettyä sen vielä hengissä... :)
   Leppoisia viikonlopun päiviä sinullekin!

   Poista
 4. Tämä ei-viherpeukaloinen on yrtit ostanut jo useana vuonna valmiiksi kasvatettuina - ja niin teen tänäkin vuonna. Ja aion ostaa normaalia useampia ruukkuja - yrtit ovat ainoita viherkasveja joita meillä tällä hetkellä uskaltaa esillä pitää. Muut kukat tekevät kuolemaa työhuoneessa, jossa ne ovat turvassa tyttären Micu-kissalta, ettei se saa niistä myrkytystä - se kun syö kaiken mahdollisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On aika hauskaa lukea, miten jonkun kotona kasvien esille laittoa rajoittaa lapsi tai eläin. Minulla rajoittava tekijä on taitamattomuus saada kasvit pysymään hengissä. Siksipä meillä kotona on helppohoitoisia, ei niin kastelun kanssa tarkkoja olevia viherkasveja... Nyt ajattelin kokeilla yrttien selviytymistä...

   Poista
 5. Kivan näköinen tuo Rosmariini :) Yrttien kasvatusta minäkin olen ajatellut tänä kesänä kokeilla, eikös niiden pitäisi olla helppohoitoisia :) Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni ihan kaikki yrtit eivät ole helppohoitoisia, mutta muutamankin hengissä säilyminen on saavutus. Tällä kylmää, tuulista ja nyt alkoi paistaa aurinko. Kyllä tästä vielä kevät tulee...!!!!

   Poista