keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Niskasta kiinni


Olen tainnut jo vuoden päivät tuskailla juoksemisen kanssa. Kävely ja pyöräily on ollut mieluisampaa touhua viimeisemmän vuoden ajan. Juoksulenkille lähteminen on ollut todella vaikeata...
 
 
 
Sain työnantajalta 50-vuotislahjaksi aktiivisuusrannekkeen, jonka toivoin antavan uutta innostusta juoksuharrastukseeni.
Useamman kuukauden ajan olen pitänyt rannekettä onnistuneesti lähinnä ajan näyttäjänä ja askelmittarina.
Olen keksinyt sen tuhannen hyvää tekosyytä siirtää lenkille lähtöä. Tässä asiassa olen mestariainesta. 
Pääsiäisenä päätin vihdoinkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja puin juoksuvaatteet päälle.
Lähdin varovasti tunnustelle lenkille ja juoksin noin kolmen kilometrin lenkin.
Päivän askeleet tulivat kertaheitolla täyteen ja mihinkään paikkaan ei sattunut.
Uskallan jopa väittää, että se tuntui mukavalta...
 
 
 
Nyt olo on kuin voittajalla. Tähän viikkoon olen ehtinyt tekemään jo toisenkin juoksulenkin. Kevään aikataulu on melkoisen kiireinen töissä ja päivät venyvät toisinaan pitkiksi. Yritän silti ylläpitää 3-4 juoksulenkkiä viikossa ja tehdä tästä jälleen suht säännöllisen liikuntatottumuksen. Tavoitteena ei suinkaan ole tehdä pitkiä lenkkejä tai tähdätä maratonille, vaan yleensäkin vain lähteä liikkeelle. Toistaiseksi näyttää ihan hyvältä...
 

8 kommenttia:

 1. Ulkoilu tekee niin hyvää, on se sitten kävelyä, pyöräilyä tai juoksemista. Saa kummasti energiaa arjen muuhun ohjelmaan!
  Mukavia lenkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On totta, että minä kaipaan ja tarvitsen erityisesti ulkona olemista. Kuntosaleilla oleminen ei ole minun juttuni. Jospa tästä löytäisin jälleeen sen kuntoilukipinän...!!!

   Poista
 2. Hienoa, että olet löytänyt innon juoksemiseen.
  Ihania lenkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain piti ruveta taas tekemään ja lenkkeily on kuitenkin suht vaivaton liikuntamuoto. Se kun ei oikein katso aikaa eikä paikkaa...ja hyvin helposti jää myös sohvan pohjalle makaamaan, joten kyllä tässä vielä saa itseä piiskata lenkille _)

   Poista
 3. Itse löytänyt saman innon kevättalvella. Leppoisia kilometrejä sulle! -r

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno homma!!! Liikunnallisia "megatavoitteita" ei ole. Liikunnan ylläpitämisessäkin on jo ihan tekemistä. Mukavia liikunnan hetkiä sinullekin! <3

   Poista
 4. Kaikenlaista näppärää tekniikka tuokin tullessaan!
  Ensin ajattelin turhakkeeksi kun poikani halusi rannekkeen, mutta se osoittautuikin oikein hyödylliseksi vempeleeksi!
  Askelia pitää saada tarpeeksi päivässä, joten tietokone ja puhelin saavat jäädä rauhassa kotiin kun askel käy lenkille tai jalkapalon peluuseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo ihan näppärä vehje. Tuohon saisi vielä kaikenlaisia muitakin hienouksia, mutta perustoiminnot riittävät minulle. Askelten määrästä en ota paineita, mutta pyrin liikkumaan joka päivä. Välillä askelia tulee paljon ja välillä vähän vähemmän. On tässä muutama epäkohta, sillä ranneke ei (tietenkään) mittaa pyöräilyä, joten ihan totuuden mukainen ei tämä ole, mutta aktivoi kuitenkin...ja sehän on tärkeintä!

   Poista