sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Pakolliset kuviot


Toukokuun alkupäiviin liittyy aina yksi minulle epämieluisa tekeminen, nimittäin veroilmoituksen tarkistaminen ja täydentäminen...

Vaikka olen jo hyvissä ajoi tarkistanut ja tehnyt laskelmani, tulee papereiden täyttämisessä yleensä joku ongelma, jota sitten selvittelen miehen kanssa yhdessä ja erikseen. Lisätöitä aiheuttaa toiminimeni, jonka veroilmoituksen täytön kanssa saan kulutettua useamman tunnin. Nyt on menossa vasta toisen tilikauden verotus ja toimintaa on ollut edellisvuotta enemmän. Meillä mies on se, joka näitä talousasioita ymmärtää paremmin ja hän löytää ilmoituksestani kohtia, jotka on minulta jäänyt epähuomiossa (tai tietämättäni) täyttämättä. 
 
Kieltämättä minulla on muutaman kerran käynyt mielessä tilitoimiston palveluihin siirtyminen, vaikka kirjanpitoni on vielä hyvinkin pientä.
Tällaiset numeroiden kanssa pelaamiset ovat meikäläiselle melkoista pakkopullaa ja tunnollisena ihmisenä saan näistä tehtyä "elämää isompia asioita".
Ettei vaan joutuisi kiinni mistään verovilpistä tai vaikka saisi syytteeseen talousrikoksesta. Sehän olisi ihan kamalaa!!!
 
 
 
Paperitöitä on tullut työstettyä viikonlopun aikana enemmänkin. Veroilmoitusten (2 kpl) lisäksi minulla on kaksi näyttötutkinnon arviointia maanantaina, joita olen vielä hionnut esityskuntoon. Sen lisäksi olen valmistellut yhtä näyttötutkintosuunnitelmaa, jonka toteutan työharjoittelupaikassani toukokuun viimeisellä viikolla. Tietokoneen ääressä on tullut tönötettyä  liian paljon, mutta nämä pakolliset kuviot on nyt vain ollut pakko tehdä pois alta. Näin se vain on. 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Paljon on aina verotuksen tiimoilta sellaistakin,että saa tarkistaa moneen kertaan.Eivät mitään helppoja asioita!Mutta tekemällä ja kysymällä oppii.Chat-kanava oli vero.fi käytössä,sieltä kysyä jos on epäselvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu...tämä yrityksen verotus onkin vähän haastavampaa. Vero.fi sivut ovat kyllä hyviä ja täytyy tunnustaa, etten ole kokeillut tuota Chat-palvelua..pitäis varmaan sitäkin testata ;)

   Poista
 2. Inhoan veroilmoituksia. Onneksi tänä vuonna oli niin, että kaikki oli jo kunnossa.
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikäläiselle enemmän töitä teettää tuo toiminimen veroilmoitus, mutta kaikesta on selvitty...tähän asti!
   Täällä on vietetty aurinkoista sunnuntaita monta tuntia ulkona. Ensin ystävän terassilla ja sitten haravointihommissa omalla pihalla. Tuli kyllä nautittua auringosta - vihdoinkin.
   Toivotaan, että aurinkoiset kelit jatkuvat vielä. Mukavaa viikkoa!

   Poista
 3. Täällä on tuskailtu samoissa tunnelmissa. Tilinpäätös ja ammatinharjoittajan verotuilmoitus vievät kyllä useampia tunteja...ja voi apua, jos sieltä löytää viime metreillä jonkun virheen...! Onneksi henkilökohtaisen veroilmoituksen tekeminen on nykyisin hyvinkin simppeliä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaikka ei meikäläisen toiminimen kirjanpito saatikka veroilmoitus kovinkaan kummoinen ole, mutta henkilökohtaiseen veroilmoitukseen verrattuna hieman monimutkaisempi juttu. Nyt se on kuitenkin tehty!

   Poista