tiistai 28. huhtikuuta 2020

Kaiken tämän keskellä

Arjen epänormaalin keskellä elämä jatkuu. Kaikista rajoituksista huolimatta pääsimme viime viikonloppuna juhlimaan miehen syntymäpäiviä...






Alkuperäisen suunnitelman mukaan mies ei ollut järjestämässä mitään juhlia, vaan meidän oli tarkoitus lähteä jonnekin reissuun. Matkakohdetta ei saatu päätettyä ja matkan varaus siirtyi ja siirtyi. Korona varmisti asian lopullisesti ja syntymäpäiväreissu siirtyi (todellakin) hamaan tulevaisuuteen. Mies halusi kuitenkin juhlistaa syntymäpäiviä ja ne päätettiin pitää ihan omalla porukalla meidän mökillämme. Onneksi meitä juhlijoita oli alle 10 (siis 9), joten ketään ei tarvinnut jättää edes ulkopuolelle. Mökkimme oli toiminut viimeksi juhlapaikkana lapsemme 1-vuotissyntymäpäivänä 13 vuotta sitten, joten nyt oli vallan mainio syy järjestää juhlat siellä.






Juhliminen aloitettiin lauantaina hyvissä ajoin. Suuntasimme mökille aamupäivällä ja ryhdyimme heti perille päästyämme valmistelemaan juhlaa.
 Mökin tuvassa teimme muutamia huonekalujärjestelyjä, jotta mahduimme kaikki ison pirttipöydän ääreen. Pöytä katettiin juhlan kunniaksi metsäisellä teemalla ja valmisteluihin osallistuivat kaikki muut, paitsi ei syntymäpäiväsankari.


 




Juhlat aloitettiin onnittelumaljoilla, jonka jälkeen pääsimme ruokailemaan. Ruoan tekemisessä auttoi se, että olimme jo etukäteen jakaneet, kuka tekee mitäkin. Osa tarjoilusta oli myös esivalmisteltu kotona, joten näin vältyimme suuremmilta ruuhkilta pienessä keittiössä. Alkuruoaksi oli kantarellikeittoa ja chiabatta-leipää, pääruokana oli lohkoperunoita ja ulkotulella paistettua paahtopaistia, sieni-ja yrttikastiketta sekä kasviksia. Herkullista ja hyvää ruokaa...


 




Jälkiruoaksi oli miniän ja lapsenlapsen tekemä hieno kakku, joka oli juhlan teeman mukainen. Lisäksi juhlapöydässä oli vielä miniän leipomaa suussa sulavaa porkkanakakkua. Kaiken juhlinnan lomassa isännän vanhin poika piti puheen ja annoimme syntymäpäiväsankarille lahjoja. Kakkukahvien jälkeen keräännyimme vielä katsomaan PowerPoint-esitystä, jossa käytiin valokuvien avulla läpi isännän elämänvaiheita jokaisella vuosikymmenellä. Kerrottavaa riitti ja kaikki me paikallaolijat kuuntelimme suurella mielenkiinnolla asioita syntymäpäiväsankarin elämästä.
 





Virallisen osuuden jälkeen aloitimme lämmittämään saunaa ja loppuilta meni mukavasti saunoessa ja nuotion äärellä istuessa. Seuraavana päivänä jatkettiin aloittamalla aamu brunssilla, jonka jälkeen tälläydyttiin vielä kerran juhlavaatteisiin. Viralliset juhlakuvat olivat jääneet edellisen päivän juhlahumussa ottamatta ja onneksi tilanne ehdittiin vielä jollain tavalla korjaamaan.


 

 
 

Syntymäpäiväsankari oli juhliinsa enemmän kuin tyytyväinen. Koska juhlaväkeä oli vähän, juhlista tuli myös hyvin tunteikkaat ja lämpimät, olihan läsnä vain ne tärkeimmät ja läheisimmät ihmiset. Nähtäväksi jää, aikooko isäntä juhlistaa merkkipäiväänsä vielä isomminkin, mutta tyytyväisin mielin hän siirtyi seuraavalle vuosikymmenelle. Juhlien pitäminen kaiken tämän keskellä todellakin kannatti!



Seuraavaksi suunnitelmissa on viettää mökillä vappua...ja samalla porukalla.

 
 



2 kommenttia:

  1. Ihanat synttärit siellä on vietetty. Aivan upea tuo kakkukin! Oikein paljon onnea miehellesi ja mukavaa viikkoa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Juhlat onnistuivat hyvin ja yhdessä tehden saimme ikimuistoiset juhlat...ja kiitos vielä onnitteluista.♡

      Poista