keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Keväisiä bongauksia ja parempaa mieltä


Edellisessä postuksessa minua taisi vaivat hieman alavireinen mieliala, mutta onneksi se alkaa olla suurin piirtein selätettynä. Keväisen aurinkoiset päivät ja etäarjen tasoittuminen alkavat vaikuttaa vähitellen...ja hyvä niin.





Olen tehnyt eräänlaisen ryhtiliikkeen ja pyrkinyt tekemään työpäivistäni lyhyempiä. Pakotan sulkemaan tietokoneeni hyvissä ajoin ja yritän tehdä kotona jotain muuta yleishyödyllistä, sillä nämä etäopettajan työt eivät näköjään tekemällä lopu. Päivittäistä liikuntaa olen pyrkinyt lisäämään pitkillä kävelylenkeillä ja ehkä innostun tästä jossain vaiheessa virittelemään juoksuharrastustakin. Kaikkihan me sen tiedämme, että liikunta tekee hyvää mielelle, kun vaan jaksaa lähteä liikkeelle.
 
 
 



Minulla kävelylenkkien tavoitteena on ollut, että ne olisivat yli tunnin lenkkejä ja kävelytempo pysyisi suhteellisen nopeana. Ajattelen, että siirtyminen "juoksumoodin" olisi näin ehkä helpompaa. Välillä tulee (tietenkin) pakollisia pysähdyksiä, kun täytyy ottaa valokuvia tienvarsilla kasvavista kevään kukista tai jään kuuntelemaan lintujen kevätkonserttia. Yhdellä kävelyreissulla bongasin jo valkovuokkoja. Ihanaa!
 
 
 




Mukavana vastapainona päivittäiselle opettajan työlle ovat olleet myös sisustusneuvontakäynnit muutaman asiakkaan luona. Viime aikoina toimeksiantojen kohteena on ollut yksi 60-luvun talo sekä vanhasta kanalasta tehty kesämökki. Molemmat ihania ja mielenkiintoisia projekteja, joissa olen saanut tuntenut olevani hyödyksi auttaessani asiakkaita heidän sisustusongelmissaan. Jos metsässä kävely, valokuvaus ja liikunta toimivat minulla eräänlaisina terapioina, ei nämä sisustushommatkaan tunnu mitenkään vastahakoisilta. Pikemminkin päinvastoin.
 
 
 
Ehkä tämä korona-arjen epämääräisyydessä vellominen aiheutti minulle pienen "kevätnotkahduksen".
 Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että olen löytämässä vähitellen kadoksissa ollutta energiaani...onneksi.
 
 


 

10 kommenttia:

  1. Kyllä keväinen päivä virkistää mieltä sekä kehoa.
    Mulla ei ole vielä sini/valkovuokot kukassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta...ja minulla vielä se, että maltan lähteä työpöydän äärestä liikkeelle... joka päivä kevät edistyy enemmän ja enemmän♡

      Poista
  2. Lisää näitä aurinkopäiviä kiitos! Ihanista kevätpäivistä saa niin paljon voimaa.
    Mukavaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auringosta saa kyllä kummasti energiaa ja lämpimät ilmat ovat jo mukavaa ekstraa. Ihanaa loppuviikkoa sinullekin!♡

      Poista
  3. On kyllä ollut niin upeita päiviä! Mukava on seurata kun luonto ja eläimet herää talviuniltaan:) Kivaa vastapainoa tuo sisustusneuvonta:) Aurinkoa ja iloa kevät päiviisi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vaikka sisustusneuvonnat myös työllistävät, ovat ne todellakin mukavaa vastapainoa kaikelle muulle. Nautitaan keväästä!♡

      Poista
  4. Hauska lukihäiriö, "sisustusneuvolakäynnit muutaman asiakkaan luona", Hetken mietin, että onkohan kyseessä jokin uusi formaatti... :o)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D...olisin voinut myös kirjoittaa noin. Vanha koneeni toimii tällä hetkellä todella hitaasti ja näppäinvirheitä tulee aika paljon...mutta tosiaankin, ihan tällaista formaattia en ole vielä tehnyt. Ehkä pitäisikin alkaa kehitellä... ;)

      Poista
  5. Tuo että lopettaa työt ajoissa on kyllä haastavaa kotona ollessa. Pakottaa itsensä sulkemaan kone ajoissa on tärkeää, samoin kävelylenkit auttavat täälläkin rytmittämään päivää.

    Ihanaa ja rentoa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkkana saa kyllä olla, että laittaa työkoneen kiinni ja siltikin ajatukset saattavat harhailla työasioissa. Liikunta (ja mökkeily) auttaa viemään viimeisetkin työajatuksen pois. Kiva, kun kävit kommentoimassa... :)

      Poista