maanantai 28. kesäkuuta 2021

Keskikesän juhlaa

Meidän juhannuksen vietto alkoi jo torstaina, kun suuntasimme kimpsuinemme ja kampsuinemme omalle mökille...
Olemme viettäneet melkein jokaisen juhannuksen mökillämme ja omalla porukalla. Juhannuksen ohjelma koostuu lähinnä yhdessäolosta, syömisestä ja saunomisesta. Harvoin jaksamme valvoa ja ihastella yötöntä yötä eikä tänäkään vuonna tehty poikkeusta. Meidän teinimme vietti isoveljensä perheen kanssa yhden päivän merellä, mutta me "vanhat varikset" pysyimme tiiviisti mökillä emmekä käyneet edes juhannusajelulla. Ihan toimettomana emme kuitenkaan olleet, sillä saimme sentään korjattua vähän laituria. Sen lisäksi mies aloitti pikkuveneen korjauspaikkausta huonolla menestyksellä, sillä vanhentunut hartsi siirsi projektin hamaan tulevaisuuteen. Minä  suunnittelin aikani kuluksi saunan pientä (pinta)remonttia, mutta se jäi todellakin vasta suunnitteluasteelle.

Meillä sää suosi juhannuksen viettoa, sillä joka päivä saimme nauttia lämmöstä ja auringonpaisteesta. Vain yhtenä yönä satoi (kaivattua) vettä ja lauantaina ukkonen jylisi jossain kaukana. Pitkään jatkuneesta poutajaksosta johtuen emme myöskään tehneet ruokaa nuotiolla emmekä polttaneet kokkoa, mutta tämä ei meidän juhannuksen viettoon vaikuttanut mitenkään. Grillissä ruoka valmistui erinomaisesti ja pitkän pöydän ääressä herkuteltiin perinteisiä kesäruokia; kalaa, kanaa, makkaraa, parsaa, varhaisperunoita ja salaattia. Yhtenä päivänä syötiin "jääkaapin keräilyeriä" ja toisena päivänä tortilloja ja illalla vielä pizzaa. Innostuin tekemään myös itsetehtyä jäätelöä (kondensoidusta maidosta) ja leipomaan marenki-mansikkapiirakan, joten nälässä ei tarvinnut tätä juhannusta viettää.

Neljä päivää meni jokseenkin rennosti. Sain luettua pitkästä aikaa yhden kirjan ja maltoin jopa ottaa vähän aurinkoa. Mökillä päivärytmi koostui pienistä puuhasteluista, ruoan laittamisesta, leipomisesta, tiskaamisesta, päivälevosta ja iltaisin jalkapallo-otteluiden katsomisesta. Välillä päivällä innostuttiin uimaan, pelaamaan sulkapalloa tai heittämään tikkaa ja vielä sunnuntaina virittelimme lasten kanssa mökkiversion frisbeegolfradasta. Vaikka juhannuksena ei ollut varsinaisesti mitään ihmeellistä ohjelmaa, tuntui se ihan parhaalta...ja ehkä juuri sen takia.


Juhannus on nyt vietetty ja loma jatkuu kaupungissa ainakin muutaman päivän. Tälle viikolle on kerääntynyt jonkin verran hoidettavia asioita, mm. pojan rippijuhlien järjestelyjä, mutta mistään en nyt osaa oikein stressata ja hyvä niin. Nyt vaan nautitaan kesästä ja eletään päivä kerrallaan!


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanan rennolta juhannukselta. Ei sitä nyt kannata lomalla stressata. Ihanaa lomaa Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannuksesta ei tullut suorituspaineita ja lomaa yritetään jatkaa edelleen samoissa tunnelmissa. :)

      Poista