perjantai 2. heinäkuuta 2021

Rippijuhlat mielessä...

Meillä on heinäkuun lopulla poikamme rippijuhlat, joiden suunnittelu alkaa olla jo loppusuoralla. Hyvässä yhteisymmärryksessä miehen kanssa päätimme ulkoistaa juhlan ja olen tästä päätöksestä enemmän kuin helpottunut. Jos olisimme päättäneet pitää juhlat kotona, olisin stressannut niiden järjestämisestä koko tämän kesän ja meidän pihalla olisi pitänyt jo aikoja päiviä sitten tehdä pientä päivitystä. Nyt pääsin suoraan suunnittelemaan juhlien yksityiskohtia ja siitähän minä nautin...
Juhlapaikka on nyt varattuna Vanhassa Raumassa sijaitsevasta ravintolasta, Ravintola Sydvestista ja heidän kanssaan on tehty alustavat neuvottelut tarjottavista ja juhlien visuaalisista yksityiskohdista. Juhlapaikka on kuin meille tehty, sillä ravintola on pieni ja meidän juhliin osallistuu enintään 28 ihmistä. Perinteisen buffetpöydän sijaan meillä tarjoillaan valmiit annokset pöytiin. Juhlamenú koostuu onnittelumaljasta, alkusalaatista, pääruoasta (jotain riistaa) sekä jälkiruoasta (kahvi/ tee ja kakku).
Juhlapaikan visuaalisen ilmeen osalta suosimme hyvin yksinkertaista linjaa. Päädyimme siihen, että pöytiin tulee valkoiset pöytäliinat ja kangasservietit. Pöytiin tulee lisäksi pienet kukkakoristeet, joiden toteutus on vielä suunnittelun alla. Ajatuksena on, että kukat voisivat olla mahdollisesti luonnonkukkia, mutta toisena vaihtoehtona on tehdä kukkasomistukset kelta-sinisistä leikkokukista. Kukkien lisäksii tuon juhlatilaan muutaman muiston pojan lapsuudesta (ensimmäiset jääkiekkoluistimet, ehkä pelipaidan, kastekynttilän ja muutamia valokuvia). Juhlapaikka on sen verran rouhea, että yritän pitää koristelun kuitenkin hyvin maltillisena ja tyyliin sopivana.
Kutsut sain tehtyä, lähetettyä ja toimitettua tällä viikolla. Alun perin en ajatellut tehdä niitä lainkaan, sillä ensimmäinen ajatus oli laittaa kutsut sukulaisille vain WA-viestiä. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja tein aika pian päätöksen sekä kutsujen ulkoasusta että tekstimuodosta. Niiden tekeminen sujui melko vaivattomasti ja täytyy tunnustaa, että minä suorastaan nautin kutsujen suunnittelusta ja askartelemisesta.  Lopputuloksesta tuli hyvä... ja minä sain myös mielenrauhan.

 Juhlavalmistelut alkavat olla siis jo hyvässä mallissa. Juhlavaatteet on ostettuna sekä pojalle että äidille ja kakkupalaveri pidetään vielä ensi viikolla. Viimeiset ruokaviilaukset tehdään lähiaikoina ja pöytäkukkien suhteen en ole ajatellut panikoida. Tällä hetkellä tuntuu vain helpottavalta, kun päädyimme pitämään juhlat muualla kuin kotona. Pääsemme nauttimaan juhlapäivästä rauhassa eikä tarvitse hermoilla kodin siivouksesta (ennen ja jälkeen) eikä tarjoilusta sen enempää. 


Nautin jo tässä vaiheessa pelkästä ajatuksesta...ja nyt jatketaan rennosti lomailua!

2 kommenttia:

  1. Erinomainen suunnitelma! Saat sinäkin nauttia rauhassa juhlista eikä tarttee stressata miljoonasta asiasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Ja todellakin aion nauttia. Parasta koko asiassa on se, että mieheni ehti sanomaan ehdotuksen ääneen ennen minua. Minä olin vasta miettimässä vaihtoehtoja... :D

      Poista