perjantai 9. heinäkuuta 2021

KKK = Kunnossa Koko Kesän - projektini

Projekti kuulostaa tässä kohtaa ehkä hieman liian ylevältä ja hienolta, mutta mennään tällä. Haikailin aikaisemmin keväällä kadonneen kuntoilukipinän perään. Ilokseni voi tässä kohtaa todeta, että jonkinlaista ryhtiliikettä olen saanut aikaiseksi...Kesäkuun alkupäivinä tein päätöksen, että pyrin liikkumaan kuntoilumielessä (melkein) joka päivä. Otin kalenterin käteeni ja tein/päätin 55 päivän "projektista", joka päätyy näillä näkymin heinäkuun viimeinen päivän. Mistään ihmeellisestä "kuntoilutrykistä" ei suinkaan ole kysymys, vaan siitä että laitan itseni liikkeelle. Periaatteeni on, että teen pitkäkestoisia kävelylenkkejä (1-2 tuntia) mahdollisimman paljon, 4-5 kertaa viikossa ja lisäksi lihaskuntoa kotitreeninä 3-5 kertaa viikossa, keskittyen lähinnä keskivartalon (oletettuihin) lihaksiin.

Nyt projektiani on takana sellaiset 30 päivää ja sen kanssa on mennyt hyvin. Päätöksen tekeminen ja siihen sitoutuminen on ollut yllättävänkin helppoa. Välillä on vähän laiskottanut, mutta olen ollut kuitenkin päättäväinen. Kävelylenkille olen lähtenyt joko aikaisin aamulla tai vasta iltamyöhäisellä, jolloin aurinko ei ole porottanut enää niin kuumasti. Lihaskuntoharjoitukset vievät n 20-30 minuuttia, joten niiden tekeminen onnistuu hyvin vaikka ennen saunaa.
Mökillä projektini on saanut vähän toisenlaisia muotoja, sillä kävelylenkkien sijaan olen tehnyt enemmänkin hyötyliikuntaa esim. siivoamalla, pesemällä mattoja tai auttamalla miestäni puuhommissa. Lihaskuntotreenit on voinut tehdä ulkona terassilla tai laiturilla vallan mainiosti. Mökillä tulee myös syötyä ja herkuteltua herkemmin, joten kaupungissa "kuntokuurini" on ehkä hieman tiukempi, mutta ei suinkaan totista tekemistä.
Kuntosalille en ole itseäni vielä saanut, sillä en ole oikein "neljän seinän sisällä"- kuntoilevaa tyyppiä ja Persona Trainerin palveluja en ole vielä tohtinut varata. Kunnonkohennusprojektini jatkuu muutaman viikon ja täytynee asettaa kohta jo uusia tavoitteita, ettei tämä hyvin alkanut päätös lopahtaisi. Ehkä syksymmällä täytyy siirtyä sisätiloihin ja löytää alkavasta opiskeluarjesta aikaa myös kuntoilulle. Vähän harmittaa, että en huomannut tehdä minkäänlaisia alkumittauksia (mittanauhalla, vaa´alla tai sekuntikellolla), sillä olisi ollut mielenkiintoista nähdä, tapahtuuko jotain näkyvää muutosta näiden 55 päivän aikana. 


Ja vaikka ei tuloksia tulisikaan, on päätökseni pitänyt minut tavoitteellisesti liikkeellä- ja sehän tässä on ollut se perimmäinen tarkoituskin. Hyvä minä!2 kommenttia:

 1. Hyvä sinä! Sinusta onkin saanut sellaisen päättäväisen naisen kuvan aina.
  Kivaa viikonloppua Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päättäväisyys on hyvinkin toisaikaista, riippuen asiasta ;) Joskus olen hyvinkin periksiantamaton ja toisinaan hyvinkin "höveli". Tämä kuntoprojekti oli nyt sellainen "nyt päätän näin"- asia...ja siitä se sitten lähti. Katsotaan nyt kuinka päättäväinen olen jatkon suhteen...? ;) Kivaa viikonloppua sinulle ja nautihan lomasta! <3

   Poista