maanantai 26. heinäkuuta 2021

Pömpeliä pystyyn

Meidän mökillämme on tarkoitus jossain vaiheessa laajentaa vierasmökkiämme rakennusluvan sallimissa puitteissa. Nykyisin siinä on varasto, joka on tarkoitus ottaa hyötykäyttöön ja muutaman neliön laajennuksella saamme tarvittavia lisäneliöitä. Varaston poistaminen aiheutti sen, että meidän piti tänä kesänä aloittaa uuden varaston rakentaminen.

Varasto rakennetaan ns. kevytrakenteisena ja osittain sen käyttötarkoitus on vielä vähän auki. Todennäköisesti 1/3 tulee olemaan varastoa ja 2/3 jotain muuta. Alun perin siihen piti tulla puuvarastoa, mutta nyt olemme heitelleet ideoita kesähuoneesta kesäkeittiöön. Voi olla, että isommasta osasta tulee ajan hengen mukaan "muuntojoustava" tila eli sen käyttö mukautuu tarpeen mukaan. Todennäköisesti talvella se on varasto ja kesällä jotain muuta.

Minä olen ollut rakentamisessa melkein alusta alkaen mukana ja sen rakentaminen on edennyt mukavasti. Rakennusprojektimme alkoi tietenkin perustuksista. Rungon pystyttämisen teimme mieheni kanssa yhteistyössä ja tämä rakennusvaihe on mielestäni hauskin osuus, kun varaston ulkomitat alkavat muotoutua. Tämän jälkeen mies pääsi  asentamaan peltikattoa, jossa hyödynsimme jo saaressa valmiina olevia peltejä. Koska rakennamme saareen, yritämme hyödyntää täällä olevaa materiaalia niin paljon kuin mahdollista, mutta väkisinkin jotain täytyy myös ostaa ja kuljettaa tänne. Kuljettamisessa on aina omat haasteensa, joten kaikki se olemassa oleva, mitä voidaan käyttää, hyödynnetään.
On ollut mukava olla tässä rakennusprojektissa mukana. Mieheni osaa rakentaa ja minullakin pysyy vasara jollain tavalla kädessä. Vaikka en ihan timpuri olekaan, osaan kuitenkin pitää rullamitan päästä kiinni tai katsoa vatupassilla suoruuksia. Yhdessä tekeminen on ollut erittäin mielenkiintoista ja perhesopu on säilynyt erinomaisesti. Tällä hetkellä menossa on seinien ulkoverhouksen kiinnittäminen eli lautojen naulaamista seiniin. Minä sain kunnian naulata yhteen päätyseinään laudat ja sain tuhrattua siihen melkein kokonaisen päivän. Ihan priimaa jälkeä ei tullut, mutta niinhän sitä sanotaan, että "harjoittelu tekee mestarin".
Meillä alkaa olla täällä mökillä sen verran rakennelmia, että niille täytyy antaa jo nimiä. Rakentamisen alkumetreillä aloimme kutsua tätä Pömpeliksi ja todennäköisesti se tulee sellaisena myös pysymään. Koska Pömpelin käyttötarkoitus on vielä hieman hakusessa, taitaa nimitys olla enemmän kuin kohdillaan. Olen nauttinut eniten siitä, kun olen päässyt konkreettisesti tekemään käsillä... ja ehdottomasti parasta tässä kaikessa on ollut miehen kanssa yhdessä tekeminen!


Rakentamiseen tuli minun osaltani nyt taukoa, sillä teinimme rippileiri päättyy huomenna ja hänellä jatkuvat kesätauon jälkeen myös jääkiekkoharjoitukset. Pieniä kesäloman loppumisen merkkejä on jo selvästi havaittavissa...
4 kommenttia:

 1. Olette olleet ahkeria lomalaisia. Olenkin seuraillut tuota teidän rakentelua ja minusta sinä olet kyllä oikein taitava rakentaja.
  Ihanaa viikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ollut mukavaa lomatekemistä. Kovin taitava en ole näissä rakennushommissa, mutta kovasti yritännoppia. Mieheni on ollut hyvä opastamaan ja todella kärsivällinen. Nyt on ranteet ja peukalot kipeänä naulaamisesta, joten rakennustauko tuli oikeaan paikkaan. Oikein mukavaa heinäkuun viimeistä viikkoa sinullekin!♡

   Poista
 2. Pömpeli on hauska nimitys. Kesä on jo loppupuolella, kun harrastukset alkavat. Mutta nautitaan vielä lämmöstä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimitys tuli vähän vahingossa ja on nyt jäänyt käyttöömme. Minulla kesän loppuminen ei ole mikään iso juttu, sillä minusta vuodenaikojen vaihtelu tuo vain elämään lisää sisältöä. Tänä vuonna olen vain enemmän innoissani, kun en palaakkaan töihin, vaan aloitan opiskelut. Mutta tosiaan, kesää on vielä jäljellä ja nautitaan siitä ja auringosta!😊

   Poista