sunnuntai 15. elokuuta 2021

Epäonnen viikko

Aina ei mene kyllä ihan putkeen. Tähän viikkoon on mahtunut kaksi vähän epämieluisaa ja stressiäkin aiheuttanutta tapahtumaa...Alkuviikolla selvisi, että teinimme oli altistunut koronatartunnalle, joten tiedossa oli karanteenia ja suunnitelmien muutosta. Hyvää tässä on ollut vain se, että tieto mahdollisesta altistumisesta ja varmistus siitä tuli nopeasti, jolloin jatkotartuntoja ei päässyt syntymään. Harmittavaista on ollut taas se, että hän ei päässyt aloittamaan koulun lukuvuotta heti eikä myöskään jääkiekkoharjoituksiin. Perjantain koronatesti oli sitten positiivinen, joten karanteeni sai lisää jatkoa ja myös minut ja isäntä asetettiin karanteeniin. 

Toinen epäonninen asia liittyy luottokorttiini. Käytän luottokorttiani todella harvoin ja huomasin sen tiliotteelta, että heinäkuussa ja elokuun alussa oli tehty (pieni) luottokorttiosto Lontoossa! Tietääkseni en ole käynyt siellä. Ei siinä muu auttanut kuin sulkea siltä istumalta pankkikortti, tehdä rikosilmoitus ja sen pohjalta vielä oikaisuvaatimus. Tähän toimenpiteeseen sai kulutettua yhden aamupäivän ja melkein sain menetettyä mielenrauhanikin. Saman hengen vetoon todettakoon kuitenkin, että sain erittäin hyvää (=rauhoittavaa) palvelua pankista ja rahallinen menetys on alle 20 euroa.


Mielenkiintoista tässä luottokorttiasiassa on ollut se, että en ole netin kautta maksanut mitään luottokortillani, mutta silti tietoihini on jotenkin päästy. Pankista kertoivat, että tällaiset huijausyritykset ovat kovin yleisiä ja tässäkin kohtaa tiliveloitus oli hyvin pieni summa, joka ei siis ponnahda erityisemmin silmiin tiliotteita katsoessa. Onni onnettomuudessa ostokset olivat pieniä ja vaikka tili olisi tyhjennettykin kokonaan, ei tekijä olisi kovinkaan paljoa rikastunut. Joku tai jotkut ovat kuitenkin päässeet minun henkilökohtaisiin tietoihini ja sehän tässä eniten harmittaa, koen että yksityisyyttäni on loukattu. Asia on nyt hoidettu ja (toivottavasti) pois päiväjärjestyksestä, mutta piti tällainenkin sitten kokea.
Vastoinkäymiset kuuluvat elämään ja tällä kertaa niitä tuli tällainen rypäs. Elämä on nyt hetken aikaa kodin seinien sisäpuolella ja ajoittain varmaan vähän tylsää, mutta "ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin".  Alkavalla viikolla pääsen aloittamaan Stailaus ja valokuvaus- opinnot ja minun onnekseni se toteutetaan täysin etänä, joten minun ei tarvitse tehdä sen enempää erityisjärjestelyjä. Toivotaan, että me muut pysymme terveinä ja näiden epäonnisten tapahtumien jälkeen olisi taas rauhallisempaa. Peukut pystyyn!
6 kommenttia:

 1. Aika kumma, miten luottokorttien tietoihin voi päästä tuosta vaan. Mulla on keväällä aivan samanlainen tapaus, silloin maksu oli suoritettu USA:sta (https://viaperasperaadastra.com/2021/04/17/viikon-kuulumisia-gozon-viidakossa/). En edes ikinä käynyt koko maassa.

  Toivottavasti korona ei pääse leviämään. Pikaista paranemista teinillenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo luottokorttiasia on kyllä melkoinen mysteeri, mutta nyt uusi kortti tulossa jo postissa. Paljon sellaista ylimääräistä säätämistä, mutta ei voi mitään.
   Täällä toistaiseksi kaikki ihan ok. Tiistaina menemme isännän kanssa testeihin ja odotellaan tuloksia. Isäntä on saanut jo täyden rokotuskattavuuden, minä myöhästyin hieman, sillä sain viime viikolla toisen rokotuksen, joten ihan täyttä rokotevastetta en ole ehtinyt samaan. Onneksi meidän teinikin vielä ihan ok, lukuun ottamatta pientä tukkoisuutta ja vähän isompaa "vi****sta. :)

   Poista
 2. Paranamista potilaalle ja toivottavasti te selviätte ilman tautia. No ompahan juttu tuo luottokorttihommeli. Meidän pojalle kävi vastaava juttu ja hänkin ihmetteli, että ei ole kyllä korttinsa numeroa minnekään laittanut. Pankki huomasi tämän pojan jutun ja sulki kortin, otti yhteyttä poikaan ja hän kävi sitten pankissa hakemassa uutta korttia. Kaikkia huijareita sitä onkin liikenteessä. Leppoisaa viikkoa teille ja tsemppiä opiskelun alkuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Täällä tilanne on rauhallinen...nyt nautin alkaneesta opiskeluarjesta"... ja toivotaan, että teinikin pääsee ens viikolla opiskelujen pariin... :)

   Poista
 3. Voi miten ikävä juttu tuo korona! Toivottavasti te vanhemmat selviätte sairastumatta. Tuollaiset luottokortti huijaukset ovat lisääntyneet harmittavan paljon. Aina kannattaa olla todella tarkkana kuten sinäkin olit niin saadaan kortti suljettu ja vältytään isommilta harmeilta. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä koronatilanne on hyvä (jos niin voi sanoa). Poika näyttää toipuvan hyvin, sillä tauti oli hänellä hyvin lievä. Me vanhemmat kävimme koronatestissä ja sen tulos oli negatiivinen molemmilla, joten tilanne alkaa helpottamaan. Tuo luottokorttiasia opetti sen, että täytyy olla kyllä tosi tarkkana niiden kanssa ja toimia heti, kun huomaa väärinkäytöksen. Toivottavasti se jäi tähän kertaan...

   Poista