torstai 26. elokuuta 2021

Opiskeluun hurahtanut

Aloitin Stailaus ja tuotekuvausopintoni viime viikolla ja tunnen olevani innostunut kuin pieni lapsi.

 Opiskelu toteutetaan kokonaan etänä, joten osallistuminen koulutukseen onnistuu ihan mistä maailmankolkasta vain. Koulutukseen osallistuvat kokoontuvat TEAMS:ssa ja jokaisen tapaamisen jälkeen saamme useita tehtäviä, joita työstämme välipäivien aikana. Omaksuttavaa on ollut paljon ja jotta ehdin tekemään kaikki tehtävät hyvin, minun on pitänyt tehdä jonkinlaista aikataulutusta. Tehtävät ovat olleet monin tavoin hyödyllisiä ja heti ensimmäisen päivän jälkeen meidän piti tuottaa jo jotain valokuvamateriaalia. Opiskelu on tähän mennessä ollut erittäin mielenkiintoista ja tehokasta. Vaikka olen kuvannut jokseenkin paljon, kriittisyys omia valokuvia kohtaan on  kasvanut ja olen hyvin nöyränä oppiakseni uusia asioita.
Koulutus kuuluu osana taideteollisuusalan perustutkintoa, jossa tutkinnon osa suoritetaan näyttämällä vaadittu osaaminen käytännössä. Tähän koulutukseen valitut opiskelijat ovat (lähes) kaikki yrittäjiä ja lähtökohtana on ollut, että pystyisimme hyödyntämään koulutusta yrityksessämme. Meille jokaiselle on  tehty oma HOKS eli tavoitteet, jotta saamme opiskelusta mahdollisimman hyvän hyödyn. Kouluttajamme on ehdottomasti alan ammattilainen ja hänen pitämä HOKS-keskustelu antoi minulle vielä enemmän innostusta asiaan. 
Haluaisin tällä hetkellä opiskella lukuisia sisustamiseen ja visuaaliseen alaan liittyviä asioita, mutta syyskuussa alkava koulutukseni vuoksi pyrin malttamaan innostustani. HOKS-keskustelussa laadimme vähän suuntaviivoja tulevaan ja tulen täydentämään opintojani sitä mukaan kun, elämä ja opiskelu antaa siihen myöden. Koen, että syvennän sekä nykyistä ammattitaitoani sisustussuunnittelijana että alkavaa visualistin opintojani. Stailaus ja tuotekuvaus- opinnot selkiyttävät myös yrittäjäpolkuani, jossa tuntuu olevan tällä hetkellä vähän liian paljon sivupolkuja. 


Koska näiden opintojen keskiössä on tuotekuvaaminen, kotimme muuttuu aina välillä  valokuvausstudioksi. Olo- ja ruokahuoneessa on kaunista luonnonvaloa, jota haluan hyödyntää valokuvissani. Näissä tiloissa on hetkittäin melkoista tavarakaaosta haaliessani kuvausrekvisiittaa ja tehdessäni sommitelmia. Kuvausjärjestelyn tekeminen ja valokuvaaminen on ihanan luovaa. Opiskelumotivaationi on 110 %  ja nautin ihan joka hetkestä. Tuntuu hyvältä olla innostunut ja inspiroitunut, oppia uusia asioita ja ennen kaikkea haastaa itsensä. Tuskin pysyn housuissani...Arkeni ei tällä hetkellä ihan niin hektistä ja aikataulutettua kuin aikaisemmin. Pystyn jonkun verran itse säätelemään elämisen tahtia ja se on tehnyt minulle hyvää. Stressitasoni on laskenut huomattavasti ja koen, että sen myötä elämänlaatuni on parantunut. Vaikka opiskeluni teettää työtä ja välillä "harmaita hiuksia", on se tuonut sekä arkeeni että elämääni pelkästään positiivista muutosta. Sadepäivätkään eivät saa mieltäni matalaksi...


Tsemppiä kaikille loppu viikkoon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti