torstai 2. syyskuuta 2021

Oppiiko vanha koira uusia temppuja?

Täällä blogimaailmassa viime aikaiset postaukset pyörivät melko tiiviisti opiskelun ympärillä. Pahoittelut melko yksipuolisista jutun aiheista, mutta sitähän minun elämän tällä hetkellä suurimmaksi osaksi on; opiskelua ja valokuvaamista.

Teams-opetusta ei ole enää kovinkaan montaa kertaa, mutta sen jälkeen pitäisi alkaa suunnitella omaa näyttöä. Opiskelujen edetessä ole todennut, että tämä koulutus ei olekaan ihan "läpihuuto"-juttu, vaan opittavaa ja harjoiteltavaa on paljon. Olen harjoitellut sekä kännykällä että järjestelmäkameralla kuvaamista ja näytössä pitäisi näyttää se oma osaamisensa. Mitä pitemmälle näistä kuvausasioita on tullut opiskeltua, sitä vähemmän tunnun sitä osaavan.

Kuvausharjoituksia tulee joka viikko tehtäväksi ja niihin liittyy yksi tai useampi uusi asia. Viimeiset kaksi kertaa on perehdytty järjestelmäkameran tekniseen puoleen ja jossain kohtaa meikäläisellä on puskenut jo vähän tuskaa ja hikeä. Kuvausaiheet ja visiot syntyvät minulta aika luontevasti ja helposti. Kuvien stailaus on jo ihan oma juttunsa, joka on myös luovaa ja kivaa. Kuvausrekvisiittani on tosin aika puutteellinen, joten niissä saa käyttää ongelmaratkaisua ja luovuutta ihan kiitettävästi. Se varsinainen  kuvaaminen on  ollut ehdottomasti haastavinta tässä opiskelussa, vaikka kuvauskokemusta on vuosien varrella kertynytkin.

Tämän viikon tehtävänä oli miettiä, miten voi hyödyntää liikkeen kuvaamista oman yrityksen kuvissa. Niiden pohjalta tein kuvaussuunnitelman ja harjoittelin asian kuvaamista eli kameran suljinajan käyttämistä. Keskipäivän aurinkoinen sää piti hyödyntää nopealla aikataululla, sillä pilvisellä säällä luonnonvalon hyödyntäminen meillä kotona on jokseenkin hankalaa. Kuvia tuli otettua runsaasti, joista suurin osa oli huonoja -  tai todella huonoja. Uusien taitojen oppiminen ja sisäistäminen vaatii paljon harjoittelua, joten yrityksen ja erehdyksen kautta mennään eteenpäin. Epätoivon ja turhautumisen keskellä tulee onneksi välillä pieniä onnistumisiakin. Ja ihmeellistä kyllä, "vanha koira oppii uusia temppuja", kunhan vain motivaatiota on riittävästi...


Huomenna on jälleen uusi päivä ja (ehkä) uusia kuvausharjoituksia.
6 kommenttia:

 1. Ihminen oppii jotain uutta koko ajan, joten sinäkin olet varmasti ihan huippuoppilas opintojen edetessä. Minä olen ihan onneton järkkärin käyttäjä, mutta puhelimen kameralla saan aika käyttökelpoisia kuvia aikaiseksi :)
  Tsemppiä opintoihin ja ihanaa syyskuun alkua sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippuoppilaasta en nyt tiedä, mutta ainakin innokas...ja täydellisyyteen pyrkivä !Valokuvaaminen on kyllä niin hauskaa, sekä kännykällä että järkkärillä. Kaikkien vaikeuksien jälkeen olen päässyt "sinuiksi" järkkärin kanssa. Nyt pitäisi vain harjoitella paljon, jotta opitut asiat automatisoituisivat...ja vähä tekisi mieli uusia kalustoa, mutta sen aika ei ole ihan vielä.
   Opiskelu on huippukivaa. Nautin siitä ja sen tuomasta "vapaudesta". Ensi viikolla opiskelut täydentyvät vielä visualistin opinnoillani. Kaikkea kivaa siis tiedossa!
   Ihanaa syyskuuta myös sinulle! <3

   Poista
 2. Kyllähän vanhakin koira oppii uutta, vaikka itse en kyllä oppinut järkkärin käyttöä kurssilla. Mutta syytän oppimattomuuttani sillä että suurin osa muista opiskelijoista tuntui olevan jo vanhoja tekijöitä ja opettaja meni heidän vauhdillaan eteenpäin. Minä ja muutama muu aloittelija pyöritimme silmiämme kun emme päässeet millään mukaan siihen tahtiin. Myin sittemmin kamerani ja kuvaan vain kännykällä. Vielä yritän oppia uutta. Olen ilmoittautunut sekä makrame-kurssille että Luovan kirjoittamisen etäkurssille.
  Mukavia opintopäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nykyajan kännyköillä saa hyviä kuvia. Oli uuden taidon/asian oppiminen miltä tahansa elämänalueelta, se pitää mielen virkeänä...ja onnistumisista tulee niin hyvä mieli. Kaikkea hyvää sinun kurssisyksyysi! :)

   Poista
  2. Onneksi nykyajan kännyköillä saa hyviä kuvia. Oli uuden taidon/asian oppiminen miltä tahansa elämänalueelta, se pitää mielen virkeänä...ja onnistumisista tulee niin hyvä mieli. Kaikkea hyvää sinun kurssisyksyysi! :)

   Poista
  3. Onneksi nykyajan kännyköillä saa hyviä kuvia. Oli uuden taidon/asian oppiminen miltä tahansa elämänalueelta, se pitää mielen virkeänä...ja onnistumisista tulee niin hyvä mieli. Kaikkea hyvää sinun kurssisyksyysi! :)

   Poista