keskiviikko 22. joulukuuta 2021

Joulurauhaa...

 J O U L U - se on täällä! Tänä vuonna sai joulufiilistä hakea, mutta löytyihän se. Juuri ajoissa.Joululahjat sain ostettua ilman sen suurempaa painetta ja paketoin ne  joululaulujen siivittämänä. Täällä kotona olen joulua laittanut maltillisesti. Kuusi kannettiin tänään sisälle ja koristelussa noudatin aika yksinkertaista linjaa. Valkoisia paperikennokoristeita, lasitähtiä, punaisia palloja ja hopeaa helminauhaa sekä tietenkin pitkä valosarja kiertämään kuusen oksia. Löysipä kuusen alle jo muutama lahjapakettikin.


Tänä jouluna olen halunnut kokeilla ja tehdä pieniä muutoksia perinteisiin pipareihin. Jo aikaisemmin olin testaillut  piparien koristelua lasinpohjalla ja nyt halusin kokeilla koristekaulimen käyttöä. Olin hieman epäileväinen lopputuloksesta, koska oletin piparkakkutaikinan turpoavan sen verran paistettaessa, että todennäköisesti kuviot katoaisivat. Ei niistä nyt ihan fiaskoja tullut (lukuun ottamatta yhtä pellillistä, jossa piparit pääsivät vähän tummumaan) ja pipareihin jäi kuin jäikin pieni himmeä kuvio. Tuskinpa tällä on suurempaa (haitta)vaikutusta niiden menekkiin. Täytyy toivoa, että muutama pipari jää jouluaatoksi, sillä suunnittelin käyttäväni niitä vielä jälkiruoan koristelussa.

Huomenna ajattelin leipoa jouluisia muffinsseja, joten "Satun kokeileva keittiö" saa edelleen jatkoa, muuten jouluvalmistelut ovat jokseenkin loppusuoralla. Sen verran täytyy käydä kaupassa, että ostetaan vielä viimeiset jouluruoat ja saunan pesu jää perinteisesti aina aatonaattona (minun) tehtäväksi. Jouluna pääsemme sitten puhtaaseen saunaan saunomaan - ja ehdottomasti vain kynttilän valossa. 
Nyt blogini jää pienelle joulutauolle.
Toivottelen teille kaikille blogini lukijoille oikein hyvää ja rauhallista joulua!
4 kommenttia:

 1. Rauhaisaa ja rentouttavaa joulunaikaa sinulle Satu ja perheellesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystäväiseni. Samoin sinulle ja perheellesi! <3

   Poista
 2. Oli mukava lukea joulukuulumisia. Rauhallista joulua ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Nyt olemme vähitellen siirtymässä joulun viettoon. Joulurauhaa sinne! <3

   Poista