sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Kyllä Martat tietää

Koska en ole tänä syksynä ehtinyt tekemään ainokaistakaan villasukkaa, päätin käydä ostamassa miehelleni yhdet parit pikkujoululahjaksi. Enpä olisi uskonut, että tämän ostosreissun jälkeen olin saanut villasukkien lisäksi yhden erinomaisen vinkin, jonka haluan jakaa myös teille muille...Käväisin Vanhassa Raumassa, Mantin Maailmassa, jossa oli todella hyvä valikoima villasukkia, mutta ongelmana oli, että minun oli vaikea arvioida niiden kokoa. Silmämääräinen arviointi oli hankalaa enkä ajatellut kokeilla niitä omaan jalkaankaan. Onneksi myyjällä oli antaa tähän hätään erinomainen ja konkreettinen neuvo, joka perustuu (kuulemma) Marttojen oppeihin. Kiitos vielä tästä ja muutenkin hyvästä palvelusta.
Tarvitset siihen avuksi vain jonkun mitan, jossa on senttimetrit ja homma menee näin. Ota ensin mittanauhasta 14 cm "tyhjää" ja aseta sukan kantapää tai kärki numero 14 kohdalle. Sen jälkeen laitan mitan suoraksi ja se, minkä numeron kohdalle sukka loppuu, on myös sukan koko. Hämmästyttävän yksinkertaista - ja se myös toimii.
Enpä olisi uskonut, että tällainen neuvo saa tuntemaan sellaista oivaltamisen iloa, että oksat pois. Olen nyt testaillut tätä muutamia kertoja ja toteanpahan vaan, että kyllä ne Martat osaa - vaikka mitä. Nyt sinäkin  voit testailla tätä niksiä ja tulet hämmästymään...


Samalla toivottelen hyvää 2. adventtia!


P.S. Kuvan kulahtanut sukka ei liity mieheni lahjaan, vaan on vain havaintovälineenä :)


 

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä. Mukavaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli vaan ihan pakko jakaa😊 Mukavaa joulunodotusta sinullekin!♡

   Poista
 2. Siis ihan mieletön neuvo, tämä tulee niin käyttöön. Monta kertaa vaan arponut oikean kokoisia sukkia lahjaksi muille :)
  Ihanaa toista adventtia sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, mutta nyt on keino siihenkin pulmaan...ja se vielä toimii 😊

   Poista