perjantai 27. maaliskuuta 2015

Pieni vihreä


Uhmaten hortonomitaitojani päätin vihdoinkin ostaa olohuoneen maalarin tikapuille jonkin pienen vihreän viherkasvin. Tulin kotiin taimimyymälän kautta ja päätöksen tekeminen ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin luulin.







Halusin hieman alaspäin kasvavan (ja riippuvan) viherkasvin, joka olisi suhteellisen helppohoitoinen. Valikoima ei ollut kovin laaja ja vaatimukseni ( se helppohoitoisuus = kastelen kun muistan!) meinasi romuttaa ostospäätöksen tekemisen heti alkumetreillä.
 





 
 
Aluksi minulle tarjottiin Murattia, mutta minulla ei ollut siitä kovinkaan hyviä hengissä säilymiskokemuksia. Kolmesta vaihtoehdoista päädyin tähän pienilehtiseen Piilea-kasviin. Samalla ostin sille myös uuden valkoisen ruukun.
 
 


 
 
 
Nyt tikapuita koristaa tämä pieni vihreä kasvi. Sain sille hoito-ohjeetkin: kasvia pitää kuulemma kastella suhteellisen säännöllisesti,suihkuttaa lehtiä ja joskus jopa lannoittaa!!!! Mahdanko selvitä lainkaan tästä vastuullisesta tehtävästä? Varsinkin, kun viherkasvien hengissä pitäminen pohjautuu todella helppohoitoisten anopinkielien vaalimiseen...
 
 
 
Tänään laitoin kasvamaan vielä pääsiäisruohoa...tai siis ohraa. Ettei vaan jäisi viime tinkaan...!!!
 
 
 
 
 
 
 
 


6 kommenttia:

  1. Ihana vihreä ❤️
    Mulla kuolee kaikki... järjestäen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä voi olla sama kohtalo...mielenkiinnolla jään odottamaan. Jos vaikka innostuisi kasvamaa!

      Poista
  2. Heippa Satu! Laitatko minulle sähköpostiosoitteesi. laitan sinulle kutsun:) johanna.narva@kodinonni.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten ihana yllätys, että olet käynyt täällä blogissani. Kävi laittamassa sinulle s-postia. Jään mielenkiinnolla odottamaan... ???!!!! T: Satu

      Poista
    2. ...toivottavasti ok, että vinkkasin blogistasi...:)

      Poista
    3. Kaunis kiitos sinulle. Kyselin täältä jo "iltavapaata", jotta pääsen tapahtumaan. Siellä nähdään?! T: Satu

      Poista