torstai 4. kesäkuuta 2015

Humalaa vai villiviiniä?


On tässä muutama kesä tainnut mennä pohtiessa, mitä laittaisi terassin säleikköön kasvamaan näkösuojaksi. Jotain siihen tulisi tänä kesänä saada jo vihdoin ja viimein istutettua. Kahdesta vaihtoehdosta pitäisi nyt sitten valita... (ja jälleen kerran joudun käyttämään lainakuvia)Humala?
 
Vai Säleikkövilliviini? Tässä kuvassa syysvärityksessä...

Jotenkin minua itse miellyttää tuo perinteinen villiviini, koska se on niin upean värinen syksyllä. Silloin kun muutimme tähän nykyiseen osoitteeseen, täällä kasvoi todella komea villiviini, mutta jossain "hortonomihuuruissa" hävitimme sen yhtenä keväänä pois. Nyt vähän harmittaa, mutta asian voisi korjata istuttamalla tätä uudestaan.
Onko siellä lukijoissa jotain hyvää, perusteltua mielipidettä, miksi toinen näistä vaihtoehdoista pitäisi hylätä tai ehdottomasti valita? Koska puutarhahoito(kaan) ei kuulu vahvimpiin osaamisalueisiini, haluan tiedustella asiaan ehkä paremmin perehtyneillä. Sana olisi nyt vapaa...
5 kommenttia:

 1. Mä laittaisin ehdottomast villiviinin näistä kahdesta vaihtoehdosta. Humalaan tulee helposti niitä äklöjä ötököitä, jotka syö lehdet rumiksi. :(
  Ootko miettiny kärhöjä? Ne tulee vihreiksi aikaisin keväällä, ja kukkivat kauniisti pitkään :) Ja eihän mikään estä laittamasta kahta eri köynnöstä samaan säleikköön.
  Ihanaa loman jatkoa! ❤️

  VastaaPoista
 2. Villiviini on helppohoitoinen ja nopeakasvuinen :) Mukavaa loppuviikkoa ❤️

  VastaaPoista
 3. Itse en ole myöskään mikään hortonomi, mutta näistä vaihtoehdoista valitsisin tuon villiviinin. On niin upea myös syksyllä.

  VastaaPoista
 4. Minullakaan ei ole mitään tietoa kumpi olisi parempi, mutta meillä on villiviiniä, ja se näyttää kivalta ja niiiiin helppo kasvi. :)

  VastaaPoista
 5. Näistä kommenteista päätellen taidan hankkia meille villiviiniä...ja ehkä kärhöä. Kiitos vaan kommenteista kaikille!!!!

  VastaaPoista