torstai 10. joulukuuta 2015

Jouluruusu


Vieraillessani viime viikolla taimimyymälässä tarkoituksenani oli joulufiilistelyn lisäksi ostaa joku joulukukka. Ensin ajatteli perinteistä hyasinttia, mutta tulinkin toisiin aatoksiin...Liikkeessä oli hyvä valikoima näitä jouluruusuja ja hoito-ohjekyselyjen jälkeen (ja siitä huolimatta) uskalsin ostaa tämän kaunokaisen kotiin.
 

 
Tiesittekö, että ns. lehdettömän mallinen jouluruusu on jalostettu helppohoitoisemmaksi sisäkukaksi kuin  taas tämä lehdellinen?
Ulkonäkö voitti tässä valinnassa ja siksi päädyin tähän vihreämpään (ja vaativampaan) versioon...


 

 
 
 
Kotona minulle iski vielä suojaruukkuongelma. Jouluruusu olikin niin kookas, ettei se mahtunut mihinkään olemassa oleviin ruukkuihin. Ei muuta kuin ostoksille samaiseen liikkeeseen. Tosin nyt täytyy tunnustaa, että kukkaruukku maksoi alle 5 euroa, mutta jostain syystä kassalla ostokseni tekivät yli 30 euroa. Kummallista... ;)
 
 
 
 
Minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut jouluruusua ja on se vaan niin kaunis.
Toivottavasti se elää ja voi hyvin mahdollisimman pitkään.
Minun hoidostani huolimatta... :D
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Onpa siinä kaunis kukka. Näyttää vähän suurelta valkovuokolta ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei muistuta kukinnaltaan ollenkaan perinteistä ruusua, mistä lie nimensä sitten saanut...? Kaunis kukka ja toistaiseksi vielä hengissä.

   Poista
 2. Aivan ihana kukka ♥ Mulla ollut useampana vuonna ja tänä vuonna sitten siirryin suosiolla siihen helppohoitoisempaan versioon kun tosiaan tuo vaatii melko viileän tilan säilyttää sen lehdet vihreänä ja kukkeana. Mutta ehdottomasti yksi lempparikukista jouluna :) Taitaapi tulla samantapaista postausta meilläkin kohta :D Oikein mukavaa loppuviikkoa sulle!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielenkiinnolla seuraan jouluruusuni "menestystarinaa" meillä...Amaryllis on meikäläisellä ihan ehdoton ykkönen joulukukista, mutta uutena kukkana halusin testata tätä...hmmm... :)

   Poista
 3. Kaunis kukka. Toivottavasti saat kukkimaan pitkään. Toivottelee onneton kukkien hoitaja. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli viikon se on jo ollut hengissä edellispäivänä näytti jo kovasti nuupahtaneelta, kun olin unohtanut kastella. Vähän on toisaikaista tämä kukkien hoitaminen ;)

   Poista