sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Näyteikkunoilla...


Joulu on jälleen tämän vuoden  osalta vietettynä. Joulumme sujui erittäin leppoisasti ja perinteisen kaavan mukaisesti. Pyhien aikana tuli nautittua yhdessäolosta läheisten ihmisten kanssa, syötyä ja nukuttua hyvin sekä vain oltua.


Ennen joulua ehdin tekemään vielä pienen näyteikkunakierroksen matkalla glögille ystävieni kanssa. Täällä Vanhan Rauman kauppiaat ovat todella kunnostautuneet näyteikkunoiden somistuksessa. Matkan varrella pysähdyin ottamaan kännykälläni kuvia muutamien liikkeiden ikkunoista ja vaikka joulu on enää muisto vain (ja makkarana vyötäröllä) haluan jakaa nämä kuvat myös täällä blogissani.


Eihän kahvilaleipomon ikkunassa ei voi olla muuta kuin piparitaloja ja -ukkoja...


 
Sisustusliikkeen (Sisustus Idea) oli niin kaunis. Paljon kauniita yksityiskohtia.


 
Sama ikkuna vähän toisesta vinkkelistä kuvattuna.
 


 

 
Pentikin ikkunana oli myös kaunis.
 
 
 
Ja tässä vähän Pentikin vähän hienompaa tyyliä. Ihana tunnelma.
 
 
 
Ja tuosta "puutalosta" (=puunkantoteline) minä haaveilen...
 
 

 

 
Teen aika usein näitä näyteikkunakierroksia, sillä näissä kauniissa ikkunoissa silmä ja sielu lepäävät.
Tässä oli tosin vain osa kaikista kauniista näyteikkunoista, sillä näitä täällä on paljon.
Kannattaa tulla vähän kauempaakin ihastelemaan... 
Elämää on myös joulun jälkeen. Isäntä lähti jo jokunen aika sitten päiväksi metsälle ja me lähdemme pojan kanssa aamupäiväksi luistelemaan tekojääradalle. Meille tuli jo pienet pakkaset ja nyt odotetaan, että saataisiin vielä vähän lunta. Nyt tämä "matami" alkaa laittaa luistimia kassiin ja valmistautuu pyhien jälkeiseen "ulkoilmamyrkytykseen". Koko Suomessa taitaa olla hyvä ulkoilusää, joten kaikki ylös, ulos ja lenkille - vaikka sinne näyteikkunakierrokselle...


 
 
 

10 kommenttia:

 1. Nuo ikkunat ovat kyllä tosi kauniita, itsekin kävin niitä ihastelemassa joulun alla. Kiva, kun olit kuvannut niitä blogiisi :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle Vanhan Rauman kävelyt ovat sellaista terapiakävelyä, kun siellä tunnelma on aina niin kaunis, oli vuoden aika mikä hyvänsä... :)

   Poista
 2. Ikkunaostoksista myös kukkaro kiittää. Ainakin hetken, jos tulee paljn mä haluun -ajatuksia :).

  Tuosta Pentikin puunkantotelineestä nappasin joskus kuvan puhelimen muistiin. Jos ukkokulta sellaisen minulle vaikka tekisi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunaostoksilla pääsee ainakin näennäisesti halvemmalla... Minä vihjailin tuolle isännälle tuosta puunkantotelineestä, mutta häneltä ei irronnut oikein mitään kommentteja asiaan. On hienoa, jos miehelläsi on hitsaamisen taito (ja laitteet)...meillä ei ole vissiin kumpaakaan...;)Mukavaa sunnuntain jatkoa!

   Poista
 3. Tuo onkin parasta shoppailua, ikkunashoppailu. Voi nautiskella kaikista tavaroista, eikä lompakko laihdu yhtään.

  VastaaPoista
 4. Noista ikkuna shoppailuista saa monta kertaa kivoja ideoita kotiin, tosin sitten ne ei enää jää pelkiksi näyteikkuna shoppailuiksi yleensä :D Mukavia loppuvuoden päiviä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus käy todellakin niin, että näyteikkunasta bongaa jonkun kiva jutun , joka sitten on IHAN PAKKO saada. Minulla se on tuo puunkantoteline juuri tällä hetkellä. Salaa toivon, että ne myytäisiin pian pois minua kiusaamasta... ;)

   Poista
 5. Ihastuttavia nuo Vanhan Rauman näyteikkunat. Ja, edullista tuo näyteikkuna shoppailu. Mukavaa alkavaa vuoden viimeistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kyllä kiertelee ihan mielellään useampaankin kertaan. Vähän teksi mieli siivota joulu pois, mutta jos menis tämän viikon vielä joulufiiliksissä. Mukavaa viikonalkua ja loppuvuoden päiviä sinne!

   Poista