perjantai 24. marraskuuta 2017

Suosi suomalaista, osta raumalaista ;)Marraskuun lähestyessä loppua alkaa joululahjojen ostaminen olla päällimmäisenä mielessä. Pienen kaupungin asukkaana haluan kirjoittaa muutaman sanan paikallisuuden puolesta...


Meidän perheessä jouluostokset tehdään suhteellisen maltillisesti, mutta yhtenä isona periaatteena on, että ainakin minä haluan tehdä kaikki ostokseni Raumalla. Haluan olla vaikuttamassa siihen, että ne pienet ja miksei suuremmatkin yritykset ja palvelut pysyisivät paikkakunnalla.
 

Moni raumalaisista tekee shoppailumatkoja isompiin kauppakeskuksiin Porin Puuvillaan ja Raison Myllyyn.
Kieltämättä ostomatkat kyseisiin paikkoihin ovat erittäin mukavia, mutta samalla tulee miettineeksi oman kaupungin kauppiaita ja yrittäjiä.
Tästä syystä en osta kauppakeskusreissulta yleensäkään mitään, minkä voin hankkia kotikaupungistani.
 
 
 
Moni ulkopaikkakuntalainen sanoo, että meillä on pieneksi kaupungiksi täällä paljon kauppoja ja erityisesti Vanha Rauma koetaan hienoksi kokonaisuudeksi. Meillä ei ole suurta kauppakeskusta (vielä), mutta meillä on idyllinen keskusta, joka on riittävän tiiviisti rakennettu erilaisten ostosten tekemiseen.
Ja voin rehellisesti sanoa, että vietän shoppailupäivää paljon mieluummin "omissa kotinurkissa" kuin ajomatkan päässä Porissa tai Raisiossa.
 
 
 
Meiltä puuttuu Raumalta monta isoa tunnettua liikettä, joita toivoisi ehkä olevan, mutta toisaalta ne eivät välttämättä ole ihan jokapäiväisen elämän kannalta tärkeitä. Vastapainoksi meillä on täällä pieniä ihastuttavia liikkeitä, joiden yrittäjät ovat valmiita palvelemaan vaativampaakin asiakasta. Ostan satunnaisesti myös verkkokaupoista, mutta minulle tärkeätä on se, että pääsen hypistelemään ja kokeilemaan tuotetta ja saan sen jopa mahdollisesti heti mukaani.
Asia, johon netti-tai verkkokauppa ei pysty vastaamaan.
 
 
 
Tämän blogikirjoituksen tarkoituksena ei suinkaan ole kehottaa ihmisiä lisäämään kulutusta, vaan kiinnittämään huomiota ostokäyttäytymiseen ja ehkä sitä kautta panostamaan enemmän paikallisuuteen. Näin joulun kynnyksellä toivoisin, että me keskittäisimme ostoksemme pieniin kivijalkamyymälöihin. Näin edesauttaisimme pitämään keskustaa ja sen pieniä liikkeitä elinvoimaisina. Viikonloppuna Rauman keskustassa on joulukauden avajaiset ja tiedossa paljon erilaista ohjelmaa. Toivotaan, että kauppa kävisi vilkkaana ja kaikilla olisi hyvä joulumieli.
 
 
 
 
Näillä aatoksilla lähden viikon lopun viettoon.
Ohjelmassa olisi keittiöliikkeen avajaisia ja työpaikan pikkujoulut

...ja ehkä pientä shoppailuakin.

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti