torstai 4. huhtikuuta 2019

Kevään pakolliset kuviot


Keväällä oma TO DO- lista täyttyy tasaisesti. Tiedossa on melkoisen hektiset pari kuukautta ennen kesäloman alkamista, mutta tästä selvitään takuuvarmasti. Niin kuin aina ennenkin. Olin laskevinani, että työviikkoja olisi jäljellä sellaiset yhdeksän  ja sen jälkeen helpottaa hetkeksi. Tässä olisi pieni katsaus tai yhteenveto enemmän tai vähemmän pakollisista kevään tehtävistä...

Veroilmoitus.
 
Tämä välttämätön kuvio, jonka kanssa saan joka kevät muutaman harmaan hiuksen lisää.
Koska minulla on vuokra-asunto ja oma yritys, joudun aina täydentämään veroilmoitusta ja tekemään vielä oman veroselvityksen yritystoiminnasta.
Tein tänä vuonna veroilmoituksen ensimmäistä kertaa sähköisesti ja nyt tuntuu, että mahtoiko sen mennä ihan oikein, kun ei ole enää sitä paperista versiota.
Kohtahan se selviää, joko tulevina mätkyinä tai veronpalautuksena.


Lapsen jääkiekkoturnaukset
 
Huhtikuussa on tiedossa kaksi erillistä jääkiekkoturnausta, joissa ensimmäinen on jo tulevana viikonloppuna täällä Raumalla.
Pojan oma joukkue on järjestäjänä ja koko viikonlopun kestävä turnaus on melkoinen pyristys sekä joukkueelta että meiltä vanhemmilta.
Meistä on vuosien saatossa tullut jo melkoisia konkareita turnauksen järjestämisessä ja tiedossa on pitkiä päiviä jäähallilla.
Kaikki on kuitenkin vaivan arvoista, sillä saamme kokea yhteenkuuluvuuden tunnetta ja hienoja kiekkoelämyksiä.
Yhdessä tekemällä mahdollistamme sen, että pojilla on hiukan edullisempaa harrastaa tätä hienoa (ja kallista) lajia.
 
Huhtikuun lopulla menemme vielä Espooseen, jolloin on pelataan juniori D2- kauden päätösturnaus.
Sinne on ehdottomasti päästävä katomaan paikanpäälle, joten tiedossa jälleen yhden viikonlopun meno.
Ensimmäistä kertaa olemme mukana 60 joukkueen turnauksessa, jonne pikku kaupungin pojat pääsevät kokemaan jotain ainutlaatuista.
Espoon reissuun yhdistyy myös isännän syntymäpäivien viettoa. Olemme varanneet hotellihuoneen kahdeksi yöksi ja menemme myös teatteriin.
Jääkiekon lisäksi tiedossa on siis parisuhdeaikaa...eli "kaksi kärpästä yhdellä iskulla".Suursiivous
 
Meillä se tarkoittaa "laajennettua siivousta"; lattioiden ja  ikkunoiden pesua.
Vanhassa talossa ikkunoiden pesu on hieman hankalampaa, sillä ikkunoiden ulkopinnat täytyy pestä ulko päin.
Kadun puoleiset ikkunat ovat sen verran korkealla, että niiden pesuun tarvitaan myös tikkaita. Sisäpuolelta ikkunat ovat avattavat, mutta ne täytyy ruuvata ruuvimeisselillä auki. Koska ikkunoiden pesu on piirun verran työläämpää, se ei kuulu suosikkitöihin. Mies tuossa kyllä vähän lupaili, että suursiivouksen voisi tänä vuonna ulkoistaa jollekin muulle. Kevätsiivoukseen kuuluu myös talvivaatteiden pesu ja varastoiminen, joka on myös melko työläs, mutta pakollinen operaatio. Sesonginvaihdossa tulee tehtyä samalla inventaariota vaatekaapeissa ja laitettua tavaraa kiertoon.
 

Mullan vaihto
 
Meillä viherkasvit alkavat olemaan vähän huonossa hapessa. Mullan ja ruukkujen vaihtoja pitäisi (tai olisi pitänyt) tehdä useamman kasvin kohdalla.
Tämä operaatio ei kuulu niihin mieluisimpiin ja siksi se jääkin usein keväisin tekemättä. Jos tänä vuonna saisin tämän homman tehtyä ja voisin ostaa muutaman uuden kasvin koekasvatukseen...


 
Talvirenkaiden vaihto
 
Kevät on meidän suunnalla jo melko pitkällä. Lunta on enää vain kasoissa ja tien pinnat ovat kuivia.
Meikäläinen ajelee perinteisesti aika pitkään kevääseen nastarenkailla, sillä jos se takatalvi tulee sittenkin.
Talvirenkaiden kanssa minulle käy usein niin, että ne vaihtuvat ihan siellä viimeisinä päivinä ennen talvirengaspakon päättymistä...
ja ihan vaan siitä syystä, että en saa sitä vai aikaiseksi.

 

Oppilaiden lukuvuositodistukset
 
Tämä pakollinen kuvio toistuu joka vuosi ja aina se on yhtä työläs.
Vaikka minulla on vain kuusi oppilaista, on heidän arviointi ja todistusten kirjoittaminen aikaa vievää.
Meillä annetaan sanalliset arvioinnit ja niiden laatimiseen saan kulutettua luvattoman paljon aikaa. Kun todistukset on kirjoitettu, tuntuu kuin lukuvuosi olisi "laitettu pakettiin" ja niinhän se vähän onkin. Koska lukuvuositodistukset kirjoitetaan aivan siellä toukokuun lopulla, painaa arviointiasiat taka-raivossa koko toukokuun ajan. Tähän olen jo jollain tavalla kuitenkin tottunut ja kirjoitan todistukset "urakkatyönä", sillä tunteja ei lasketa.
Näiden listattujen asioiden lisäksi kylkiäisenä tulee kaikkea muuta lisäkuviota, josta en osaa tai halua kieltäytyä. Elämä tuntuu toisinaan suorittamiselta ja listaa katsoessa, sitähän se onkin. Onneksi koko listan ei tarvitse tapahtua samanaikaisesti ja osa niistä ovat vähemmän tärkeitä. Ennen perinteisen kevätpaniikin syntymistä voi olla hyvä muistuttaa  " ettei elefanttiakaan syödä kokonaisena, vaan pala kerrallaan"...ja välillä yritetään nauttia elämästä.
9 kommenttia:

 1. Apua ja kauhistus: veroilmoitus! Tsemppiä sinne to-do -listan kanssa - itse en enää vuosiin ole niitä tehnyt;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan itsekin olla tekemättä näitä listoja, tosin osa näistä on ihan pakollisia... ja osan voi surutta skipata hamaan tulevaisuuteen... ;)

   Poista
 2. Kauhea edes ajatella, että pitäisi täyttää veroilmoitusta. Onneksi oman saa vain tarkistaa ja tehdä tarvittavat muutokset/huomautukset.

  Mietin ikkunoiden pesua viime viikonloppuna mutta sitten satoi vettä. Vaikka pesin olohuoneen ison ikkunan lokakuussa näyttää se talven jäljilta niin surullisen harmaalta kun aurinko paistaa. Muut asunnon ikkunat on pesty kohta vuosi sitten. Kohta ei näe enää ulos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika moni näistä kevään jutuista toistuu vuodesta toiseen ja joka kerta niistä ottaa pientä painetta, vaikka kaikki ei ihan pakollisia olekaan. Tuo veroilmoituksen täydentäminen on hieman työläs, mutta onneksi mieheni on siinä suureksi avuksi. Ikkunoiden pesun taidan ihan suosiolla siirtää kesään... ;)

   Poista
 3. Tuollaisem listan tekeminen olisi minullekin hyvä asia! Mukavaa huhtikuuta☀️☀️☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. en ole ihan varma, onko tämä hyvä vai huono asia, mutta niiden kirjaaminen ylös auttaa muistamaan ja jäsentämään asioita. Oikein ihanaa huhtikuuta sinullekin! :D

   Poista
 4. Täällä veroilmoitus on myös saatu netissä tehtyä - on se aikamoinen rutistus, kun minullaksin siihen liittyy myös tilinpäätös ja muu yritykseen liittyvä säätäminen. Netissä ilmoituksen tekeminen tuntui kuitenkin kevyemmältä ja helpommalta hommalta. Itse en varsinaisesti tee to do-listoja, mutta kalenterissa pyörii kaikenlaisia merkintöjä...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä netissä tehtävä veroilmoitus oli yllättävänkin helppo ja luultavasti ensi vuonna se sujuu vielä helpommin. Minulle nämä to do-listat toimivat, mutta en ota niistä paineita, vaikka ne eivät kaikki toteutuisikaan...
   Mukavaa kevään jatkoa!

   Poista
 5. Haluan jakaa ihanan todistukseni siitä, miten sain takaisin mieheni elämäni takaisin, haluan kertoa maailman ihmisille, että verkossa on todellinen oikeinkirjoitin, ja se on voimakas ja aito, Hänen nimensä on Baba Wale Wiseman, hän auttoi Olen hiljattain yhdistänyt suhdettani mieheni kanssa, joka kaatoi minut, kun otin yhteyttä Wisemaniin, hän heitti minulle rakkauden loitsun minulle ja miehelleni, joka sanoi, ettei hänellä ole mitään tekemistä minun kanssani. Jokaiselle, joka lukee tätä artikkelia ja tarvitsee apua, Wiseman voi myös tarjota kaikenlaista apua, kuten avioliiton yhdistämistä ja suhdetta, kaikkien sairauksien hoitoa, tuomioistuimen tapauksia, raskauden oikeinkirjoitusta, olemme nyt erittäin tyytyväisiä itseemme. Wiseman saa hänet ymmärtämään, kuinka paljon me rakastamme ja tarvitsemme toisiamme. Tämä mies on todellinen ja hyvä. Hän voi myös auttaa sinua korjaamaan rikkoutuneet suhteet. Minulla oli mieheni takaisin! Se oli kuin ihme! Meillä ei ole avioliittoon liittyvää neuvontaa, ja me teemme hyvin, rakkauselämässämme. Ota yhteyttä tähän suuren miehen kanssa, jos sinulla on ongelmia kestävän ratkaisun kanssa
  sähköpostitse: babawalewiseman01@gmail.com
  WhatsApp: +2348129806153

  VastaaPoista