lauantai 13. huhtikuuta 2019

Uudiskohteen stailaus


Sain runsas viikko sitten erittäin mukavan toimeksiannon, jossa sain kalustettavaksi ja stailattavaksi vastavalmistuneen kaksion. Nopealla aikataululla huoneisto piti kalustaa ja saada tehtyä myyntistailaus. Tällä kertaa en ajatellut niinkään mahdollista kohderyhmää, vaan visioin huoneet suhteellisen neutraaleiksi.

 


Stailauskohteena on yksi n. 60 neliön kaksio, jossa on iso keittiö, kunnon kokoinen makuuhuone, olohuone sekä parveke.
Lisäksi asunnossa on iso vaatehuone, joka nykykerrostaloissa on mielestäni harvinaisuus. Pintamateriaalit ovat neutraalit ja esim. kaikki seinät ovat valkoiset. Halutessaan uusi asukas pääsee maalaamaan tai tapetoimaan seinät haluamillaan materiaaleilla.

Koko kerrostalo on käynyt läpi ison remontin, jossa käytännössä kaikki on laitettu uusiksi. Kaikki huoneistot ovat kaksioita ja osassa niistä on myös sauna.
Mielestäni on nykyaikaa, että ostaja voi päättää haluaako asunnon saunalla vai ilman. Kyseessä on kuitenkin melko kalliita neliöitä.
Nykyaikaista on myös se, että jokaisessa asunnossa on huoneisokohtainen viilennys eli kesähelteellä saat nauttia miellyttävästä asumismukavuudesta.
 

Stailauksen ideaksi valikoitui tällä kertaa kevät, värimaailmaksi vihreä ja keltainen.
Tämän toimeksiannon haasteena oli se, että täällä ei ollut lainkaan verhonripustusmekanismeja.
Verhoilla on kuitenkin iso merkitys tunnelman luomisessa, joten asia piti ratkaista muulla tavalla.
Ratkaisuna verhottomuuteen toin tänne enemmän viherkasveja ja lisäväriä toin vielä sisustustekstiileillä.
 


 
 
 
 
 
Minun tehtäväni stailaajana on luoda asiakkaalle mielikuvia uudesta asunnosta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.
Ensivaikutelma asunnosta on aina tärkeä. Sen tulee olla houkutteleva ja antaa myös sisustusvinkkejä kalustusratkaisuista tai värimaailmasta.
Uuden asunnon ostaminen on myös tunne-asia ja siksi koen tunnelman luomisen tärkeäksi. Ostaja on helpompi hahmottaa huonekaluja paikoilleen, kun se on stailauksessa konkreettisesti esillä. Tässä kohteessa esim. makuuhuone on niin iso, että sinne mahtuu hyvin vielä työpöytä tai vaatekaapisto vaatteille ja silti se on vielä tilava. 
 
 
 
 
 Sain toteuttaa stailauksen vapaasti ja kalustin huoneiston STAILIAMOn varastossa olevilla huonekaluilla.
Jotain pientä piti uusia ja päivittää, mutta suhteellisin pienillä investoinneilla selvisin urakasta.
Yritin pitää kalusteiden ja sisustustavaroiden määrää kohtuullisena ja siitä huolimatta kannettavaa tavaraa riitti ihan kiitettävästi.
Asunto tuli valmiiksi jopa hieman etuajassa ja lopputulos on nähtävissä näissä kuvissa. Tämän postauksen kuvat on otettu kännykkäkamerallani, mutta ammattilaisen ottamat kuvat ja tarkemmat tiedot kohteesta on nähtävillä oikotie.fi- sivuilla. Huomenna, sunnuntaina 14.4.,
kohteessa on myös ensiesittely klo 12-13.00, joten voi suositella sunnuntaikävelyllä poikkeamaan täällä.
Olen nyt jonkin verran saanut toteuttaa näitä myyntistailauksia ja jokaisesta toimeksiannosta oppii jotain uutta.
Olen todennut, että kyllä minun täytyy olla "vähän hullu", kun nautin tällaisesta työstä. Tavaroiden roudaaminen on joka kerta pienimuotoista muuttoa, joka on kestoltaan vielä lyhytaikaista. Todennäköisesti jo kuukauden päästä vuorossa on jälleen tämän asunnon tyhjennys ja tavaroiden vieminen varastoon... 


 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Mukava projekti sinulla ollut taas. Ja, hyvin olet saanut sisutuksen toteutettua lyhyessä ajassa ja ilman verhojakin.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiirettä piti, mutta sain sen valmiiksi. Verhot tekisivät tuonne sen lusäsäväyksen, mutta tällä kertaa pärjättiin ilmankin. Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Vau, upealta näyttää❣️ mukava, kun stailiamo tuo sinulle mieluisia projekteja😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen ollut onnekas, että olen saanut tehdä erilaisia juttuja. Stailaaminen on myös fyysistä työtä, joten samalla tulee hoidettua myös tuo kuntoilupuolikin...;)

   Poista
 3. Myyntistailaaminen on kyllä tärkeä juttu. Monien on vaikea hahmottaa tilaa ja heti kun siellä on kalusteita näkee vähän miltä huoneet näyttävät "asuttuina".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisessä asuntonäytössä ihmiset olivat todenneet, että asuntojen stailaus on hyvä asia ja tilaajakin oli tyytyväinen. Asuntojen myynnissä kun myydään myös mielikuvia...
   Tämä toimeksianto oli mukava tehdä, vaikka aikataulu oli tiukka. Katsotaan, seuraako tästä jotain muutakin... ;)

   Poista