perjantai 26. huhtikuuta 2019

Kun (joskus) tuntee itsensä vanhaksi ja väsyneeksi...


Mistähän se johtuu, että joskus peilistä katsoo itseä kriittisemmin kuin yleensä... ja mitä siellä silloin näen?Peilistä katsoo takaisin vähitellen harmaantuva ja rypistyvä reilusti keski-ikäistynyt naishenkilö. Iho ei ole enää kimmoisa ja ne naururypytkin ovat jo vuosia sitten muuttuneet pysyviksi. Mitkään tehoseerumit tai ihmevoiteet eivät enää pelasta näitä piirteitä eikä ihokaan hehku enää nuoruusvuosien lailla. Maan vetovoima on vuosien aikana tehnyt tehtävänsä vähän joka puolella kehoa. Omaa peilikuvaani katson välillä kuin vierasta ja mietin, olenko minä todellakin "noin vanhan näköinen". Ja kieltämättä kasvoista paistaa välillä myös väsymys...
 
 

Ikääntymisessä minua haittaa toisinaan juurikin ulkonäön muuttuminen ja kuitenkin hyväksyn sen osana luonnollista vanhenemista.
Asia herättää välillä hyvinkin ristiriitaisia tunteita. Hiusten värjäämisen lopetin muutama vuosi sitten ja otan niihin harvakseltaan joskus väriraitoja.
Tiedän, että hiusten värjäämisellä olisi nuorentava vaikutus, mutta aion pysyä vakaasti tässä "viimeisen värin"- periaatteessa.
Kasvoissa olevat rypyt saisi varmasti sileämmiksi kosmetologin tai kirurgin käsittelyssä, mutta siihenkään en aio ryhtyä.
 Onneksi tiedän, että nämä hetkelliset pienimuotoiset vanhenemiseen liittyvät "ikäkriisit" ovat ohimeneviä ja ne on selätettävissä muutamalla helpolla konstilla; pukeutumisella (osta uusi vaate!), sopivalla hiustyylillä (käynti parturissa riittää!) ja ennen kaikkea positiivisella asenteella. Kaksi ensimmäistä konstia vaativat pientä rahanmenoa, mutta tuo viimeisin on vain asenne kysymys. Joskus täytyy mennä seisomaan peilin eteen, katsoa itseä silmiin ja sanoa ääneen, että olet hyvä juuri tuollaisena kuin olet, aitona ja luonnollisena.


 Ja tänään on juuri sellainen päivä...


 
 
 
 
 

4 kommenttia:

 1. Nuorempana sitä aina mennä touhotti eikä edes ajatellut sen kummemmin ikääntymistä:) Sen mitä olen huomannut niin on ettei kannata vanhoja kuvia paljon katsella.."Voi millanen iho mulla on ollut..Oonko mä ollu noin hoikka..Ihanan väriset hiukset jne.":) Minä olen ajatellut vähän niin että tulee sen iän mukana mitä tahansa niin vastaan se on vaan otettava ja rypytkin kannettava ylpeästi:) Leppoisaa päivää ja mukavaa viikonloppua💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitat täyttä asiaa...joskus huonoina päivinä sitä katsoo kuitenkin itseään kriittisemmin kuin yleensä. Olen tällä viikolla toteuttanut sekä vaateostokset että parturissa käynnin, joten elämä näyttää taas huomattavasti paremmalta 😁

   Poista
 2. Satu - ikä on vain numero joten älä turhaan murehdi sitä! Jokainen meistä ikääntyy ja olisihan se todella outoa jos edelleen oltaisiin siloposkisia kaksikymppisiä. Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En haikaile nuoruusvuosia takaisin, mutta välillä huomaa rypevän jossain "ikäkompleksin syövereissä"...onneksi nämä kohtaukset ovat kuitenkin ohimeneviä. Oikein hyvää viikonloppua sinullekin!😊

   Poista