tiistai 17. joulukuuta 2019

Jouluun valmistautumista...


Tänä vuonna jouluvalmistelut ovat alkaneet minulla varsin myöhään. Yleensä aloittelen valmistelut marraskuun puolella, pikkujoulusta alkaen, mutta arki (ja myös viikonloput) on ollut tänä vuonna sen verran kiireistä, että olen tietoisesti vähentänyt suorituspainetta. Joulu tulee varmasti vähemmälläkin vaivalla...

Meillä joulua tehdään suhteellisen maltillisesti. Koristelen kotia vähitellen ja perinteisen joulusiivouksen teen vaiheittain.
Joulusiivous on ehkä astetta perusteellisempaa kuin perinteinen viikkosiivous, mutta mitään massiivista suursiivousta en tee.
Jouluruokavalmisteluista en ota paineita, sillä jo monena jouluna pöydässämme on vain niitä ruokia, joita tulee syödyksi eli lanttu-, peruna- ja maksalaatikkoa, keitettyjä- ja lohkoperunoita, karjalanpaistia, jotain riistalihaa, sienikastiketta ja vähän kalaa.  Joulun pyhiksi taidan leipoa vielä pienen satsin joulutorttuja ja pojan kanssa suunnittelimme tekevämme jälkiruoaksi Tiramisua. Jos kohdalle sattuu, ajattelin ostaa vielä jonkun pienen kuivakakun joulun kahvipöytään ja se olisi sitten siinä.
 


 
 


 
Tänä(kin) vuonna haluan ehdottomasti luonnonkuusen.
Muutamana jouluna kokeilimme tekokuusta, mutta se ei vain sovi meidän joulun viettoon. Aito kuusi sen olla pitää ja mies hakee sen saaresta tai sitten koko perheen voimin läheiseltä kuusikauppiaalta. Todennäköisesti ensi viikonloppuna kuusi tulee hankittua ja se tuodaan myös sisälle, joten joulusiivous saadaan tehtyä "hyvissä ajoin". Joulukuusen koristelu on meikäläiselle hyvin mieluista ja se tuo minulle viimeistään joulutunnelman.
Paljon muuta koristetta jouluinen koti ei mielestäni enää kaipaakaan.
  
 
 
 
Joululahjojen suhteen "pahimmat vuodet" alkavat olla takana päin.
Lapselle on tullut jo sen verran ikää, että toivomuslista on melko lyhyt ja lähisuvun kanssa on päästy yhteissopimukseen, ettei lahjoja enää hankita.
Toistaiseksi lahjojen ostaminen on sujunut ilman suurta tuskaa ja uskoisin, että joululahjastressiä ei ehdi edes tulemaan.
Yritän saada ne viimeisetkin lahjat hankittua vielä tämän viikon aikana, jolloin voisin viikonlopun jälkeen heittäytyä todellakin "joulumoodiin".Muutama päivä enää töitä ja työt olisi tältä vuodelta tehtynä.
Kieltämättä odotan tulevaa lomaa (ja joulua) enemmän kuin pitkiin aikoihin.
Raskas syksyn työrupeama on kohta tehtynä ja sitten voi hetkeksi hengähtää...


 
 
 
 
 
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Kyllä se joulu tulee sieltä vähemmälläkin hössötyksellä. Täällä on joulua valmisteltu pikkuhiljaa, mutta paljon on vielä tehtävää jos niin haluaa. Toisaalta tänä vuonna olen päättänyt että en hössötä vaan nautin. Stressiä en siis aio kehittää joulun tekemättömistä töistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi. Joskus aikoinaan olen stressannut joulusta oikein kunnolla, mutta nykyisin osaan ottaa jo rennommin...onneksi. Teen sen minkä ehdin ja sillä hyvä.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa joulupuuhasi. Iloista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jakanut välttämättömät tekemiset alkaviin lomapäiviin ja uskoisin, että tästäkin joulusta selvitään... :)
   Kaikkea hyvää loppu viikkoon ja mukavaa joulun odotusta sinnekin!

   Poista
 3. Lomaa täälläkin jo odotellaan.Ja ihana kun joulu tulee, alkaa sen jälkeen päivä taas pitenemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on täytynyt tsempata itsensä ihan täysillä, että jaksais nää viimeiset työpäivät. Onneksi kohta helpottaa...ja todellakin, kohti valoisampia aikoja mennään...

   Poista
 4. Minä sain kaiken valmiiksi pari päivää sitten. Ruoka nyt tietysti tehdään vasta jouluna, mutta muuten on kaikki valmista. Tänä vuonna olin myöhässä lahjojen kanssa ja meinasi jo pieni paniikki iskeä. Onneksi ei ole kuin muutama ihminen, joille lahjoja hankin. Lomaa odotan myös minä, ollut todella rankka syksy ja talvi.
  Ihanaa iltaa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka meillä jouluvalmistelut ovat vasta vaiheessa, niin panikoimaan en suostu :). Onneksi on muutama päivä ennen aattoa vielä aikaa ja ajattelin jopa ehtiä tekemään kaikki suunnitellusti. Nautitaan lomasta ja hengähdetään hetki! <3

   Poista