keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Paris - Je t'aime!


Pariisin messumatka on nyt takanapäin ja todettakoon heti alkuun, että matka oli aivan liian lyhyt sekä Pariisiin tutustumiseen että messuiluun. Nähtävää olisi ollut useammaksikin päiväksi, mutta nyt oli tyytyminen tähän. Lähdimme reissuun sunnuntaina ja perille päästyämme meillä oli vain tämä matkustuspäivä käyttää aikaa kaupunkiin tutustumiseen...


 
Koska aikataulumme oli tiukka, päätimme huonekaverini kanssa lähteä heti kävelemään hotellista kohti Seinen rantaan.
Hän oli käynyt Pariisissa kaksi kertaa aikaisemmin ja oli siksi tällaiselle ensikertalaiselle erinomainen matkaopas.
 Hotellista oli matkaa Seinen rantaan n. kaksi kilometriä, joten aamupäivän matkustamisen jälkeen jaloittelu teki oikein hyvää. 
Kävellessä voi aistia Pariisin tunnelmaa ja ihmetellä kaupungin vilinää toisin kuin metrolla. Pariisissa oli myös lakko, joka vaikeutti jonkin verran metrolla kulkemista, joten jalkapatikka oli tässäkin kohtaa erinomainen valinta.
 
 
 
 
 
 
Seinen rannalla näin  rakennustelineillä vuoratun Notre Damen kirkon ja sen kaksoistornit sekä kaukana siintävän Eiffel-tornin. Sen lähemmäksi tornia en tällä reissulla päässyt (tai ehtinyt). Koska oli sunnuntai, moni pariisilaisperhe oli lähtenyt ulkoilemaan ja liikkumaan. Kävely joen rannalla hieman hyisessä talvi-ilmassa oli mukava ja virkistävä kokemus. Seinen lukuisat sillat (muistaakseni 37 kpl) ja molemmilla rannoilla olevat kävelytiet olisivat tarjonneet ihmettelemistä  pitemmäksikin aikaa...Seinen rannalta poikkesimme vielä Louvren sisäpihalle ihastelemaan kuuluisia lasisia pyramideja ja ottamaan muutaman pakollisen selfien.
Lähistöllä oli myös lakkoilevien ihmisten mielenosoitus, joka näkyi kaupunkikuvassa lukuisina poliisipartioina ja suljettuna katuina.
Matkapäivästä väsyneinä lähdimme suosiolla alueelta takaisin hotellille päin ja matkalla poikkesimme huilaamassa kahvilassa.

 
 
 
Ranskassa, kuten muissakin Keski-Euroopan maissa, kahvilakulttuuri poikkeaa paljon verrattuna suomalaiseen.
Vaikka lämpötila oli vain muutama lämpöaste, ihmiset istuivat ulkona terasseilla siemaillen kahvia tai viiniä.
Iltaisin pariisilaiset kokoontuvat näihin pikkukuppiloihin syömään ja/tai juomaan sekä viettämää iltaa.
Voin hyvin kuvitella, miten kevään tullen katukuva näyttää vielä erilaiselta.
 
 
 
On sanomattakin selvää, että yhden vajaan päivän aikana ehtii tutustumaan vain pieneen osaan Pariisia.
Kaupunki teki minuun monella tavalla hyvin positiivisen vaikutuksen ja toivottavasti palaan sinne joskus vielä takaisin.
Moni nähtävyys jäi vielä katsomatta ja jo pelkästään kaupunki itsessään on (uudelleen) kokemisen arvoinen.
 
 
 


8 kommenttia:

 1. Pariisi on niin ihana kaupunki, kaunis! Kerran olen käynyt, mutta miehen kanssa ollaan vannottu, että joku päivä mennään sinne vielä kaksin uudestaan.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä kanssasi. Kyllä tänne on päästävä joskus vielä uudestaan...
   Oikein mukavaa loppu viikkoa myös sinulle! <3

   Poista
 2. Ihanaa kuulla ja kivoja kuvia. <3 Ensi kesänä Pariisiin ja tietenkin mm. Disney World päivä pitää viettää. On kiva kuulla positiivista palautetta, sillä joskus vuosia sitten syntyi mielikuva ranskassa, että ovat kenties tylyjä, mutta en usko.

  Sydämellistä talven jatkoa Satu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänne on ehdottomasti palattava takaisin. Olen ollut Pariisin suhteen myös hieman skeptinen, mutta ainakin tällä reissulla ihmiset olivat ystävällisiä ja palvelivat hyvin englannin kielellä. Yritin käyttää niitä muutamaa osaamani rankankielistä sanaa (kiitos, huomenta, hyvää iltaa) mahdollisimman paljon... ;) Ihana kaupunki, jossa todellakin on katsottavaa!!!

   Poista
 3. Tuolla olis kiva käydä, mutta pitäis olla mulle ainakin viikko aikaa.
  Kiitos kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juurikin näin. Jos meinaa käydä (ja jonottaa) nähtävyyksiin, tulee matkaan varata enemmän aikaa kuin nämä kolme päivää. Sain kuitenkin vähän tuntumaa Pariisin kaupungista ja se kokemus oli pelkästään positiivinen! Suosittelen!

   Poista
 4. Olen ollut Pariisissa 50 kertaa. Kaunis kaupunki, mutta ei siltikään pääse top vitoseeni. Ehkä se vaikuttaa, että ensimmäistä kertaa lukuunottamatta kaikki ovat olleet työmatkoja. Juna Park d'Expoon ovat tulleet hyvin tutuiksi, vaikka olen ainakin osalla matkoista ehtinyt kiertää kaupungillakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle Pariisi oli positiivinen "yllätys". Ja koska kaupunkiin tutustuminen jäi melkeinpä olemattomaksi, on tänne palattava joskus uudestaan...

   Poista