sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Vastakohdat täydentävät toisiaan?


Nyt, kun olen lomaillut jo kaksi viikkoa, minulla tuntuu olevan ihan liian paljon aikaa, nimittäin haaveiluun ja unelmointiin. Kun sitä tekee riittävästi, ne omat ajatukset alkavat tuntua jopa toteutumiskelpoisilta ja ne saavat ympärilleen melkoiset siivet...

Kuva: Johanna Kaisjoki


Onneksi minulla on tuo mies, joka osaa vetäistä  "haavehurmoksessani" minua hieman alemmaksi, sillä toisinaan (ja aika useinkin) minulta unohtuu realismi. Hän tekee sen kuitenkin hyvin lempeällä tavalla ja saa minut usein ymmärtämään sen asian toisenkin puolen, sen, joka on myös usein sitä järjen ääntä.
Hän ei koskaan torpedoi ajatuksiani kokonaan alas, mutta antaa minulle uutta mietittävää. Hienoita on, kun hän sanoo, että mietitään asiaa yhdessä - ihan rauhassa.


Kuva: Johanna Kaisjoki

Minähän olin nimittäin melkein laittamassa sisustussuunnittelutoimistoa pystyyn lähelle keskustaa ja siihen tarkoitukseen oli katsonut jo  muutamia liikehuoneistojakin valmiiksi. Juu, ja olinhan minä miettinyt sisustusta ja vähän muutakin juttua, sillä olin minä päässyt haaveilussani ihan kunnolla (korkea)lentoon. Muutaman ajatuksenvaihdon jälkeen laskeuduin sinne realismin tasolle takaisin (kiitos miehelleni!) ja otin pienen aikalisän.
Mitään ei ole siis haudattu lopullisesti, mutta nyt mietitään asiaa uudestaan ja siihen liittyviä vaihtoehtoja -  ihan rauhassa.
Ehkä tämä unelmani toteutuu jossain muodossa ja vaiheessa, mutta ei kuitenkaan vielä.


Kuva: Johanna Kaisjoki
 
Tämä pieni episodi oli vain hyvä esimerkki minun ja mieheni erilaisuudesta. Minä olen nopeasti innostuva, kun taas mieheni harkitsevainen.
Minä olen eläväinen/ulospäinsuuntautunut ja peruspositiivinen pälpättäjä, kun taas mieheni on rauhallinen, suhteellisen hiljainen ja hieman pessimismiin taipuvainen tapaus. Mieheni ajattelee monista asioista hyvin rationaalisesti ja tukeutuu faktoihin, kun taas minä olen enemmän luova ja jossain asioissa hyvinkin suurpiirteinen. Tämä erilaisuutemme toimii pääsääntöisesti hyvin, mutta on  selvää, että välillä olemme myös törmäyskurssilla -  onneksi kuitenkin harvoin.
Yhteisien vuosien aikana olemme todenneet tämän  "kombon" toimivaksi. Meidän tapauksessa vastakohdat taitavat tosiaankin täydentää toisiaan...Kuvat: Hakola Huonekalu Oy:n sivuilta


Eikä se haaveilu ja unelmointikaan ihan turhaa ole, sillä viime viikolla tein sisustussuunnittelijasopimuksen Hakola Huonekalu Oy:n kanssa.
Tämän sopimuksen myötä pääsen yritystoiminnassani ottamaan muutaman askeleen eteenpäin, kohti unelmaani.
Voit lukea  aiheesta lisää yritykseni  STAILIAMO:n blogissa.
 
 
 
 
Mutta nyt haaveilut sikseen. Lomapäivät ovat päättymässä ja se ihana-kamala arki alkaa taas.
Loma on todellakin tehnyt tehtävänsä, sillä tuntuu, että olen saanut ladattua akkuja oikein kunnolla.
 
Toivottelen hyvää sunnuntaita ja energistä alkavaa viikkoa teille kaikille!
 
 
 
 
 


6 kommenttia:

 1. Unelmointi on tärkeää ja joskus ajan ollessa oikea ne saattavat toteutuakin! Siispä on hyvä, että sulla on suunnitelmat valmiina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi. Unelmointi on tärkeää, eikä aina ole tsrkoituskaan saavuttaa sitä, sillä matkalla kohti unelmaa voi täyttyä moni muu haave tai unelma...koskaan ei tiefä, mitä tapahtuu!♡

   Poista
 2. Sinun unelmasi kuulostavat upeilta ja uskon, että teet niistä vielä, jossain muodossa ainakin, totta!
  Minullakin on pari haavetta täksi vuodeksi ja kovasti toivon, että niistä ainakin toinen toteutuisi. Täytyy vaan tehdä kovasti nyt töitä näiden haaveiden eteen.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Moni muu tuntuu uskovan unelmiini vahvemmin kuin minä itse :)
   Ihana kuulla, että sinullakin on haaveita ja toivotaan, että ne vielä toteutuisivat, pienin, mutta varmoin askelin...
   Tsemppiä tulevaan ja alkavaan viikkoon! <3

   Poista
 3. Haaveita on hyvä olla ja ihana, kun sinulla on juuri tuollainen mies joka tarvittaessa tasapainottaa ja on valmis yhdessä miettimään asioita ja vaihtoehtoja.
  Toivon, että saat vielä sen oman kivijalkaliikkeesi, sitten kun aika on täydellinen.

  Menestyksekästä alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan arvostaa mieheni näkökantoja, vaikka ei ne aina mukavilta kuulostakaan. Hän osaa pistää sopivasti jäitä hattuun ja pitää jalat maassa. Olisin tehnyt jo aika monta harkitsematonta päätöstä, jos ei hän olisi sanonut mielipidettä...ja siltikin saan toteuttaa myös haaveitani...

   Seuraava askel on sen verran iso, että sitä pitää todellakin vähän enemmän miettiä ja pohtia. Sen aika on, kun on tullakseen ;)
   Kaikkea hyvää sinulle myös tähän vuoteen! <3

   Poista