sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Kohti kesää ja kesälomaa...


Kevät tuntuu etenevän tänä vuonna hitaasti. Luonnossa kevään merkit ovat näkyvissä, mutta koleat säät tuntuvat pitkittävän luonnon heräämistä. Pitkän (omituisen) talvijakson jälkeen kevät tuntuu pitävän meitä jonkinlaisessa jännityksessä. Odotamme lämpimiä kevätpäiviä edelleen saapuvaksi... ja kohta pitäisi olla jo kesä!
 
 
Töitä olisi jäljellä enää kaksi viikkoa. Viime viikolla palasimme kouluun "sorvin ääreen" ja siellä mennään päivä kerrallaan käsiä pesten ja ylimääräisiä kontakteja vältellen. Jokaisen päivän jälkeen huokaisemme helpotuksesta, sillä uusien toimintatapojen sisäistämiseen menee oma aikansa. Lapset eivät ole kuitenkaan muuttuneet. Heidän suhtautumisensa tähän uuteen arkeen on ihailtavaa. He nauttivat "tässä ja nyt"- elämästä ja kavereista. Heidän positiivisuutensa auttaa jaksamaan ja luo myös toivoa tulevaan. Kyllä me tästä selviämme - yhdessä!Tällä hetkellä olotilaani taitaa kuvata parhaiten, että sinnittelen. Lasken päiviä kesäloman alkuun ja yritän sinnitellä lukuvuoden viimeiseen päivään asti. Kulunut kouluvuosi on ollut kaikin puolin vaativa ja nyt tuntuu siltä, että viimeisten viikkojen aikana ei oikein meinaa löytyä enää "paukkuja". Onneksi työkaverit ja työyhteisö antavat puhtia ja energiaa silloin, kun ei meinaa oikein jaksaa. Viimeiset oppilaiden arvioinnit sain tehtyä viikonlopun aikana ja yksi urakka on saatu päätöksen, mutta on tässä vielä kuitenkin "rääpimistä". Uudenlainen kouluarki tekee päivistä haasteellisia ja ainakin minä koen, että en voi "löysäillä". Oppitunnit ja toimintaa tulee suunnitella edelleen niissä puitteissa kuin se on mahdollista, hieman "säveltäen ja soveltaen".
 

 
Tarkoitukseni ei suinkaan jäädä surkuttelemaan, sillä aika kulkee eteenpäin. Päivät ja viikot kuluvat ja tiedän, että kohta pääsen ansaitulle lomalle.
 Luonnollisesti lomaa odottaa aina innolla tulevaksi, mutta tänä vuonna sillä on painoarvoa enemmän kuin koskaan aikaisemmin - ainakin minulle.
 
 
 
Hieman väsyneissä tunnelmissa toivotelen kaikille tsemppiä alkavaan viikkoon!
 
 
 
 
 
 2 kommenttia: