keskiviikko 6. toukokuuta 2020

"Nyhjää tyhjästä"- ruokaa...


Kun viikonloppuna palasin mökkireissulta kotiin, oli kodin ruokavarastot hyvin pienet. En viitsinyt lähteä heti käymään myöskään kaupassa, joten oli keksittävä itselle ruoka niistä aineksista, mitä kaapeista löytyi...





Riistaliha ja pasta olisi ollut ns. helppo vaihtoehto, sillä niitä meillä on aina tarjolla, mutta tällä kertaa mieleni teki keittoa.
Ensin ajattelin tehdä kasvissosekeiton, mutta jääkaapissa ei ollut kuin muutama peruna. Ihan sellaista kasviskeittoa en kuitenkaan halunnut.
Onneksi mies kerää syksyisin pakastimeen kantarelleja, joten nopean jääkaappi-inventaarion jälkeen päätin tehdä kantarellikeiton.
 
 
 




Sipulia oli sen verran, että se riitti mainiosti keiton mausteeksi.
Paistoin sipulin ja pienen määrän kantarelleja kattilassa niin kauan aikaa, että ylimääräinen neste oli haihtunut pois.
Lisäsin joukkoon jauhoja ja kuumaa kasvislientä. Lopuksi lisäsin vielä sulatejuustopurkinjämät ja lorauksen kermaa. Ruokani oli valmis.






 
Lähetin miehelle vielä kuvan annoksesta ja kiitin häntä viime syksyn kerätyistä sienistä. Kantarellikeitto oli maittavaa ja sitä oli juuri riittävästi yhdelle ihmiselle.
Jos meidän jälkikasvumme olisi ollut kotona, olisi pitänyt keksiä jotain muuta syötävää, mutta tällä kertaa "nyhjää tyhjästä"- ruoka onnistui sienistä.
Onni on asustaa metsämiehen kanssa...ainakin silloin tällöin. :)
 
 
 
 





6 kommenttia:

  1. Herkullisen aterian "nyhjäsit tyhjästä" :) Hyvää viimeisen kokonaisen etätyöviikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todiste siitä, että yksinkertaisista, mutta hyvistä raaka-aineista saa tehtyä hyvää ruokaa! Juu ja viimeisiä etäpäiviä vietetään ja mietitään kuumeisesti jo tulevaa "kevätsirkusta" ;)
      Mukavaa loppuviikkoa!

      Poista
  2. Hyvältä näytti tuo "nyhjää tyhjästä" keitto! Mukavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli myös hyvää! Hyvää loppuviikkoa myös sinulle!

      Poista
  3. Mulla on nyt tänään sama ongelma, enkä kauppaan mene.
    Otin savustettua muikkuja, purkissa ja keitin kananmunia lisukkeeksi.
    No tietenkin perunat ja salaatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noista aineksistahan sai ihan kunnon aterian eikä taida tulla edes sitä ruokahävikkiä. Mukavaa toukokuun päiviä sinulle!

      Poista