tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kesä(mökki)projektimme pääsi alkamaan!


Vihdoin pääsimme aloittamaan kesämökkimme pintaremontin. Olemme vasta alkumetreillä, mutta paluuta entiseen ei enää ole ja tämä viedään tavalla taikka toisella loppuun asti. Tiedossa kuitenkin työntäytteisiä päiviä ja viikkoja, mutta tässä teillekin vähän maistiaisia. Postauksen kuvat ovat "tilanneräpsyjä" elävästä elämästä, joten näissä ei kauniita kuvasommitelmia näy...






 
Niin kuin olen jo aikaisemmin kirjoitellut täällä blogissa, mökillä on tarkoitus päivittää pintoja ja tehdä muutamia pieniä muutoksia lähinnä keittiön ja kalustuksen suhteen. Mökkimme on valmistunut yli 20 vuotta sitten ja siellä ei ole sen jälkeen tehty mitään isompaa remonttia. Nyt oli aika aloittaa "freesaus" maltillisella budjetilla. Teemme remontin mieheni kanssa yhdessä ja pääasiallisesti omin voimin.  Onneksi minä osaan (ainakin jotain) suunnitella ja mies osaa tehdä. Tällä konseptilla säästää jo jonkin verran remonttikuluissa.





 
 
 
Projekti aloitettiin parvelta, jossa ensin pesin paneeliseinät ja maalasin ne kahteen kertaan. Parvella oli hieman haastetta, sillä molemmissa sivuissa katto laskee niin alas, että paneeliseinää on näkyvillä sellaiset 30 cm. Työskentelyasento oli jokseenkin mielenkiintoinen, mutta sain maalaukset kuitenkin tehtyä. Parven lattia on vielä käsittelemättä, sillä ajattelimme ensin (koe)maalata kaikki seinät. Maalin peittävyyden kanssa on hieman ongelmaa, sillä parven paneeleihin ei ole vielä kahdenkaan käsittelyn jälkeen saatu riittävän peittävää pintaa ja isäntä haluaisi sellaista maalia, joka peittää  (tietenkin) yhdellä maalauksella. Todennäköisesti täytyy käydä ostamassa toisenlaista maalia ja toivoa parasta.





 


Tupakeittiössä seinät on nyt tyhjennetty verhoista, tauluista ja hyllyistä. Tarpeelliset suojateippaukset on tehty, jotta siellä päästään aloittamaan seinien maalauksen. Huonekaluja ei vielä kannettu pihavarastoon, vaan ne siirrettiin tuvan keskelle. Tupakeittiön tyhjennys suoritetaan vasta lattian maalaamisen alkaessa ja samassa rytäkässä tehdään myös keittiöremontti. Mökin sisällä on melkoista kaaosta, mutta sen kanssa pystyy elämään, kun tietää, että tilanne on kuitenkin vain väliaikainen.


 


 

 
Koska seinät ja lattia saavat uuden sävyn, mökin yleisvaikutelma muuttuu aikaisemmasta ja siihen on tottuminen. Lattian värin suhteen olen vieläkin vähän epäileväinen. Sen värisävy tulee poikkeamaan paljon nykyisestä ja lopputulos arveluttaa. Luonnonsävyinen lattia saa 20 vuoden jälkeen vihdoin väistyä ja voi olla, että viime kesänä ostetut matot menevät käsittelyn jälkeen vaihtoon, mutta uskon selviäväni siitä. Nyt mökille saadaan monen vuoden jälkeen kaivattua muutosta.
 




 

 
Tähän loppuun laitoin vielä yleiskuvan, miltä mökissämme näytti noin viikko sitten. Kesäprojektimme etenee hieman vaiheittain, sillä pojan kesätreenien vuoksi joudumme olemaan muutaman viikon ajan osittain myös kaupungissa. Onneksi rempattavaa ei ole ihan mahdottomia neliöitä, mutta malttamattomana ihmisenä sitä haluaisi saada paikat heti valmiiksi. Suunnitelmat on tehtynä ja nyt on enää meistä tekijöistä kiinni, miten kesäprojektimme edistyy. Yritän ehtiä (ja muistaa) laittaa jatkossakin väliaikatietoja tänne blogiini. Toivotaan, että jaksamme pitää remontti-innostusta yllä ja lopputulos palkitsee uurastuksen. Peukut pystyyn!

 
 
 

8 kommenttia:

  1. Mukava päästä seuraamaan mökkiprojektianne. Ihan nauratti, että minulle on niin tuttu juttu tuo malttamattomuus - olisi niin mukava saada projektit heti valmiiksi :) Tsemppiä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että aihe kiinostaa. Tänäänkin mies on ahertanut diellä, joten homma etenee...ja kiitos tsempeistä!😊

      Poista
  2. Olipa kiva nähdä enemmän kuvia teidän mökin sisältä. Nyt käy jännäämään tämä teidän remppa, kiva jos jaksat tänne edistymisestä laittaa kuvia.
    Tsemppiä sinne hommiin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän päivittää tilannetta. Tänään selvisi, että sohvan toimitusaika on tällä hetkellä 9 viikkoa, joten väkisinkin ainakin osa remontista venahtaa. Toiveena ja tavoitteena olisi, että pinnat ja keittiö ainakin saataisiin valmiiksi. Sisustamista ehtii tekemään vähitellen...
      Ja kiitos vielä tsempeistä!♡

      Poista
  3. Kiva aihe ja mukava seurata projektianne. Meillä oli sama tilanne kymmenisen vuotta sitten ja rutistettiin lähes koko homma kuukauden kesäloman aikana putkeen. Aamulla aloitettiin kuin työpäivä - ja olihan se sitä!
    Onnea ja jaksamista remppaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Homma etenee mukavasti. Heinäkuun lomat ja keittiötoimittajan kiireet vähän venyttävät aikatauluammw, mutta yritetään saada seinät ja lattia valmiiksi mahdollisimman pian. Isäntä on tehnyt suvteellisen pitkiä päiviä ja minä haahuilen mökin ja kaupunkiasunnon välillä juniorin takia.

      Poista
  4. Huh, mikä urakka. Ihan mielenkiinnosta: mitä maalia käytitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seiniin Tikkurilan paneelimaalua ja lattiaan tulee Osmocolorin öljyvahaa, koska lattia on jo aikaisemmin käsitelty samalla tuotteella. Hommaa on, mutta kun tähän nyt ryhdyttiin, tehdääb se sitten loppuun asti...😊

      Poista