sunnuntai 7. kesäkuuta 2020

Lomaviikko nro 1


Ensimmäinen lomaviikko on nyt takanapäin. Koska lukuvuoden päätöspäivä oli viikko sitten lauantaina, sekoitti se ainakin minun aikakäsitykseni heti alkuunsa. Koko viikon olen ollut enemmän tai vähemmän sekaisin viikonpäivistä...






Ensimmäisenä lomaviikkona on tullut oltua sekä mökillä saaressa että kotona kaupungissa.
Pojan jääkiekkoharjoitukset alkoivat heti kesäkuun alussa ja ne näyttävät määrävään myös koko kesän viikottaisen tasapainoilun mökki-ja kaupunkielämän välillä. Ensimmäisen lomaviikon aikana hoidin myös pari työasiaa pois päiväjärjestyksestä ja loppu viikkoa kohti alkoi tuntua jo siltä, että loma on todellakin alkanut.
 
 
 




Monen vuoden tauon jälkeen olemme pystyneet olemaan mökillä vähän pitempiä jaksoja.
Tälle kesälle aiottuja remonttihommia on suunniteltu ja aloitettu pikku hiljaa. Mökin sisäremontti etenee hitaasti, mutta varmasti. Lattian sävy on päätetty ja keittiöstä on saatu tarjous. Samaan syssyyn mies on uusinut terassin kaiteita ja minun kontolleni on jäänyt terassilautojen pesu ja maalaus.
Pienenä välitehtävänä innostuin vielä tekemään perusteellisemman siivouksen saunan pukuhuoneessa ja siellä vaihtui vähän myös huonekalujen järjestys.
Joten tekemistä ja puuhastelua on ollut ihan mukavasti.
 
 
 




Loman edetessä alkaa päiviin löytyä vähitellen jonkinlaista lomarytmiä.
Aamuisin ei malta edelleenkään nukkua pitkään, mutta yöpuku päällä saattaa vierähtää muutama tunti. Kiireettömyys tuntuu vain niin hyvältä.
 Kaupungissa lomarytmi on ehkä piirun verran aikataulutetumpi, sillä pyrin hoitamaan kaikki "juoksevat asiat" muutaman päivän aikana, kunnes palaamme taas mökkiläisiksi. Yhden viikon kokemuksella tämä lomarytmi tuntuu oikein hyvältä ja toimivalta.
 
 
 
Alkanut kesä on ollut myös säiden puolesta erinomainen. Aurinkoisia ja lämpimiä päiviä on ollut lähes joka päivä.
Viikonloppuna täällä sateli hieman ja silloinkin käytin sen hyödyksi leipomalla mökillä omenapiirakkaa ja tiskaamalla.
Vaikka korona-pandemia on vaikuttanut varmasti monen kesäsuunnitelmiin, uskallan väittää, että tästä kesästä tulee hyvä.
Ainakin alku näyttää lupaavalta...
 
 
 
 
Positiivisella mielellä alkavaan (loma)viikkoon!
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Äkkiä se loma moodi menee päälle ja lomassa onkin ihan parasta se ihana kiireettömyys:) Kun kellot ja puhelin ei soi!! Leppoisaa lomaa ja sunnuntai-iltaa♥

    VastaaPoista
  2. Ihanaa loman jatkoa sinulle Satu <3 Kovasti täällä jo omaakin lomaa odottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Työntäyteisen kevään jälkeen loma tuntuu luksukselta. Ja kyllä se loma sieltä vielä sinullekin koittaa. Tsemppiä sinne!♡

      Poista
  3. Sinähän olet hyvin päässyt jo lomamoodiin :) Joskus menee pari päivää loman alkamisen jälkeen "totuttelussa" mutta äkkiä sitä solahtaa lomailuun. Hyvää loman jatkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tähän lomarytmiin on jo hyvin pääsdyt kiinni ja nautin ihan jokaisesta hetkestä. Mukavaa loppu viikkoa sinulle!

      Poista