lauantai 21. marraskuuta 2020

"Kotiloitumista"

Vettä vihmoo nyt taivaan täydeltä ja ulkona on sysipimeää. Marraskuu näyttää todellisen puolensa. Ulkoilu tuossa kelissä ei todellakaan houkuttele, mutta sen sijaan innostuin päivällä pitkästä aikaa siivoamaan vähän perusteellisemmin eli vaihtamaan olohuoneessa kalusteiden paikkaa. Pientä lompakkoystävällistä piristystä marraskuun harmauteen...
Kovin radikaaleja juttuja meidän olohuoneen pienissä neliöissä ei voi toteuttaa, mutta pelkästään sohvan ja nojatulin vaihdolla tuli jälleen mukavaa muutosta. Keltaiset tyynynpäälliset menivät vaihtoon ja samalla tuli imuroitua koko sohva. Tämän "kalustevalssin" tarkoituksena oli tehdä tilaa myös tulevalle joulukuuselle, joten joulusiivouskin tuli jollain tavalla aloitettua.


Tauluhyllyillä tein myös pientä muutosta, sillä kaipasin tuohon seinään jotain väriä/vihreää. Virittelin yhden roikkuvan viherkasvin ylimmälle tauluhyllylle ja muokkasin hyllyillä olevia juttuja uuteen järjestykseen. Lopputuloksesta tuli ihan mukava. Meidän muutamat viherkasvit sinnittelevät talvikauden ja olen alkanut pitämään lasikaiteen reunassa olevaa led-nauhaa päällä myös päivisin, jotta ne saisivat edes jotain valoa. Kieltämättä näin pimeimpään aikaan sitä kaipaa vähän isommatkin elolliset. Tuntuu, että tällä hetkellä elän vähän säästöliekillä enkä saa oikein mitään (järkevää) aikaiseksi, jos tämän päiväistä siivouspuuskaa ei lasketa. 

En tiedä johtuuko marraskuusta vai koronatilanteesta (tai niiden yhteisvaikutuksesta), mutta huomaan, että pidän (yhä enenevässä määrin) kotona olemisesta ja tavallisesta puuhastelusta. Arkipäivisin käyn sentään töissä, mutta viikonloppuisin linnoittaudun helposti kotiin enkä käy juurikaan missään. Ruokaostokset teen pikaisesti lähikaupassa ja sosiaalinen kanssakäyminen on vähentynyt olemattomiin. Elämä pyörii tällä hetkellä melko pienissä ympyröissä ja tilannetta voisi kuvailla vaikkapa "kotiloitumiseksi". Onko siellä ruudun takana muita "kotiloita"?


Sateen ropistessa kattoon tepastelen kotona villasukissa ja verryttelyhousuissa. Leppoista lauantaita kaikille! 

4 kommenttia:

 1. Meillä on myös kotosalla vaihdettu vähän somisteita ja tavaroiden paikkoja. Pienikin muutos saa tilan näyttämään ihan erilaiselta.

  Itse olen 11.3. lähtien ollut jo etätöissä eli kertaakaan en ole käynyt toimistolla. Tapaamiset ja palaverit on hoidettu Teamsin välityksellä. En silti koe kotiloituneeni :D koska olen pystynyt liikkumaan ulkona ja kesällä käymään pienillä päiväreissuilla sekä katsomassa taidetta. Ulkoilu ja luonto on tänä vuonna noussut vielä tärkeämmäksi kuin aiemmin.

  Huomisesta alkaen pääkaupunkiseudun rajoitukset kiristyvät koronan leviämisvaiheen takia mutta en usko sen vaikuttavan omaan elämääni juurikaan. Käyn vain ruokakaupassa maskin ja hanskojen kanssa iltaisin todella myöhään. Nyt on kaikkien pakko skarpata, että voidaan viettää vähän normaalimpi joulu ja uusi vuosi alkaisi paremmin.

  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maski päässä täälläkin liikutaan ja onneksi ulkoilumaastoja on ihan vieressä. Työpaikalle on tullut jo visiirit, muutta vielä ei niiden käyttö ei ole alkanut.
   Elämä jatkuu, vaikka se onkin hieman rajoitettua. Täällä Raumalla paikkakunnan tilannetta seurataan mielenkiinnolla ja toivotaan, että tilanne täällä pysyisi jollain tavalla hallinnassa.
   Jaksamista sinne pääkaupunkiseudulle!

   Poista
 2. Kuten Marjo tuossa ylempänä sanoi, niin huomenna kiristyy koronarajoitukset ja maskia suositellaan myös meille varhaiskasvatuksessa työskenteleville. Tähän mennessä olen pitänyt maskia kauppareissuilla ja bussimatkoilla.
  Vähän on kotiloitumista on havaittavissa täälläkin ja koti tosiaan tuntuu koko ajan vain tärkeämmältä paikalta.
  Ihana on kyllä tuo teidän olkkarin nojatuoli, sitä jaksan aina ihastella.
  kaunista alkavaa viikkoa Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä taitaa kaikki olla "samassa venessä". Välillä koronatilanne ahdistaa, mutta synkkyyteen ei ole aihetta. Käsiä pestään, pidetään turvavälejä ja pudetään maskeja. Tsemppiä meille kaikille!

   Poista