lauantai 20. helmikuuta 2021

Siirtymäriittiä lomalle

Meillä alkoi hiihtoloma, mutta en pääse oikein "lomamoodin", jos en pääse järjestämään ja siivoamaan kotia ensin...
Työhuoneessa oli melkoinen kasa erilaisia paperikasseja ja kaikenlaista sälää vähän joka puolella. Siivoukset ovat jääneet viimeisen kolmen viikon työkiireiden vuoksi vähiin ja tavaraa oli kertynyt sekä lattioille että tasoille. Huoneen siivous ja järjestäminen oli enemmän kuin ajankohtaista. Mutta ensin tein vielä muutaman työasian pois alta, jonka jälkeen pääsin varsinaiseen siivousprojektiin.

Siivoushuumassa imuroin myös koko talon, sillä pölypalleroita vilisi melkoisesti jokaisessa huoneessa.  Lisäksi pesin useamman koneellisen pyykkiä, joten tiedossa olisi muutaman päivän vapaa myös kotitöistä. Olen huomannut, että siivousprojekti toistuu minulla usein lomien alussa. Työpöydän järjestäminen tavararöykkiöistä ja kodin yleissiivouksen tekeminen tuntuu olevan minulle eräänlainen riitti, jonka jälkeen saan lopullisen lomavaihteen päälle. 
Päivän huseeraamisen jälkeen oli enemmän kuin mukavaa lösähtää sohvalle. Kodin siivoaminen ja pään "sisäinen" järjestäminen työasioista auttoi nollaamaan lomaa edeltävän hektisen jakson. Mihinkään lomareissuun ei meidän perhe lähtenyt tänä vuonna, mutta sen sijaan lomafiilis haetaan  mökkeilystä ja kotoilusta. Nyt vain nautitaan!8 kommenttia:

 1. Kotinne näyttää ihanalta ❤ Ja siistiltä! Minä mietin eilen, että hiihtolomalla sitten siivoan perusteellisemmin. "Vaatehuone" (täynnä käsityötarvikkeita,joulukoristelaatikoita ja ja.. ) olisi ainakin tarkoitus siivota.
  Rentouttavaa lomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! <3 Siivosin meillä viimeiset kausivalot pois ja joulusta jääneitä koriste-esineitä (kynttilöitä lähinnä). Kodin tasoille oli kertynyt kaikenlaista roinaa ja nyt on taas vähän selkeämpää ja seesteisempää. Nyt, kun koti on siisti, tähän on mukava tuoda vähitellen jo kevään juttuja... Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta! Itsekin usein loman alussa saan ihan hirveän siivousspurtin koska on mukavampi aloittaa loma kun kotona on siistiä. Lisääntynyt valonmäärä paljastaa armottomasti kodin pölyt, likaiset ikkunat ja lukemattomat koirankarvat siellä ja täällä. Onneksi hankin Dysonin varsi-imurin pari vuotta sitten koska nyt inhoamani imurointikin sujuu vaivattomasti. Vaikka se oli melko hintava on ollut varsin loistava ostos.
  Hyvää loma ja mukavia hiihtokelejä jos ladulle tai mäkeen olet menossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätauringon paistaessa ikkunoiden likaisuus oikein korostuu ja hetken aikaa tuntuu siltä, että koko koti on perusteellisen siivouksen tarpeessa. Ihan vielä ei ole kuitenkaan sen aika. Täällä kelit tällä hetkellä todella vetiset, joten hiihto ei raida oikein onnustua, mutta se ei estä nauttimasta lomasta. :)

   Poista
 3. Minäkin aina siivoan kodin ennen lomia!
  Aivan ihanaa ja rentouttavaa lomaa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tömä taitaa olla aika yleistä. Muistan lapsuudesta, kun lähdimme reissuun, äiti imuroi kodin vielä vähän ennen lähtöä. Olen tainut oppia tämän tavan häneltä. ;)

   Poista