sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Tätä samaa rataa

 ...tai siltä nyt ainakin tuntuu. Opiskelu ja perhe-elämä määrittelee elämän ja arjen rytmiä. Toisinaan tuntuu, että eihän tässä tapahdu mitään ihmeellistä, mutta se tuntuu just nyt NIIN hyvältä!
Mietin jo viikolla hieman blogini aihetta ja huomasin, että eihän tässä oikeastaan ole mitään kirjoittamisen aihetta, kun elämä on tätä opiskelun värittämää ja muukin elämä on suhteellisen tasaista. Melkein olisi voinut kopioida viime kertaisen kirjoituksen uudestaan. Tähän samaan hengenvetoon täytyy todeta, että elämäni ei suinkaan tunnu tylsältä vaan pikemminkin hyvältä. Elämän aikana oppinut arvostamaan sitä, että se tavallinen arki on ihan parasta. Ja marraskuukin on ihan ok, vaikka pimeys tuntuu toisinaan vievän kaiken energian meistä.


Kävin viime viikolla 9. luokkalaisten vanhemmille suunnatussa illassa, jossa kerrottiin toisen asteen opinnoista ja opiskelumahdollisuuksista. Meidän perheessä teinillä kaikki on vielä auki. Lukio taitaa olla se ykkösvaihtoehto, mutta ammatilliset opinnotkaan ei ole poissuljettu. Lukuhaluja pitäisi teinille löytyä jostain (roppakaupalla) lisää, jos meinaa pärjätä lukiossa edes joten kuten, joten siksi kävin kuuntelemassa muita vaihtoehtoja. Ammatillinen koulutus on uudistunut vuosien aikana niin paljon, että sen koulutustarjonta ja erityisesti jatkokoulutusmahdollisuudet laittoivat ainakin minut miettimään asiaa ihan uudelta kantilta. Tässä on vielä muutama kuukausi  (ja muutama huonosti nukuttu yö) aikaa miettiä asiaa ennen kevään yhteishakua. Minä taidan olla se, jota tämä asia "rassaa" eniten ja silti kaikki järjestyy varmasti.


Kuluneen syksyn aikana olen saanut hyvän muistutuksen siitä, miten pieniä ne meikäläisen murheet kuitenkin ovat ja miten kaikki voi muuttua  - hyvinkin nopeasti. Erään ystäväni perheessä elämä keskittyi viimeisten kahden kuukauden ajaksi sairaalaan oman teinin vakavan sairastumisen takia. Välillä on ollut hyvinkin kriittisiä tilanteita, mutta onneksi kaikki on nyt jo paremmin ja siellä on päästy kotiin toipumaan. Tieto kotiutumisesta toi minulle helpotuksen kyyneleet... ja taisinpa lähettää muutaman kiitoksen sanan yläilmoille. Pidämme monia asioita itsestäänselvyyksinä ja kun niitä horjutetaan, laittaa se usein katsomaan elämää toisesta näkökulmasta. 


Niin, että vaikka tämä marraskuu välillä voi pistää mielen matalaksi, niin yritetään löytää niitä positiivisiakin asioita. Vaikka se elämä tuntuu toisinaan tylsältä ja tasaisen harmaalta, niin siinä on paljon hyvää. Vaikka sitä joskus erehtyy murehtimaan (yleensä pienistä) asioita, niin muistetaan iloita myös niitä pienistä ilon aiheista. Niitä on ympärillämme paljon...jos vain pysähdymme huomaamaan.


Iloa ja valon pisaroita meille kaikille!
 

6 kommenttia:

 1. Arkea tässä eletään varmaan itse kukin ja välillä tuntuu että postaukset junnaavat samoissa ympyröissä. Mutta sitten toisaalta, en tiedä mitään parempaa kuin arki, sillä en ole ollenkaan juhlaihminen.
  Toivottavasti teinin opiskelun jatkosuunnitelmat edistyvät ja valituksi tulee mieleinen opiskelupaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arki on just parasta! Uskon, että teinimme löytää paikkansa ja muistutan itseäni myös siitä, että ne ovat hänen valintojansa, ei minun.
   Kaikkea hyvää tulevaan viikkoon!

   Poista
 2. Harmaus ja marraskuu eivät ole yhtään yhdistelmä. Toisaalta meillä pääkaupunkiseudulla on aurinkoakin näkynyt muutamana päivänä ja siitä saan kyllä hurjasti energiaa. Töissä ollut todella kiirettä joten hävettää miten vähän olen ehtinyt bloggailla saatika kommentoida muiden postauksia. Yritän parantaa tapani. Onneksi kohta alkaa joulukuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonpaisteiset päivät marraskuussa saavat aina positiivisen reaktion ja se, että ihan koko aikaa ei ole satanut...ja kohta on joulu!<3
   Minulla bloggaaminen menee tällä hetkellä ihan fiilispohjalla. Koska tämä on samalla myös minun päiväkirjani, on tänne mukava kirjoitella silloinkin, kun ei varsinaisesti ole mitään asiaa - pelkästään kirjoittamisen ilosta.
   Tsemppiä sinulle töihin ja marraskuuhun! <3

   Poista
 3. Välillä itsellänikin fiilis, että mitä ihmettä sitä kirjoittaisi blogiin? Aina sitä jotain tulee kuitenkin höpöteltyä ja minusta ainakin on kiva välillä lukea ihan niitä arkisen arjen juttuja.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään sitä saa tikustakin asiaa. Väkisin en ryhdy postausta tekemään, mutta kummasti sitä jutun juurta löytää. Kaikkea hyvää sinulle tulevaan viikkoon!♡

   Poista