tiistai 26. maaliskuuta 2013

Maakuntamatkailua

Erinnäisten järjestelyjen jälkeen pääsin kuin pääsinkin viime viikolla reissuun. Lähdin muutamien työkavereiden kanssa jo keskiviikkoiltana matkustamaan keskiseen Suomeen, määränpäänä Jyväskylä.

Kaksi päivää sujui erityisopettajien kanssa oikein luonnikkaasti. Saimme jokainen varmasti kotiin viemisenä uusia ajatuksia ja ideoita, miten kohdata omat erityiset oppilaamme ja heidän tarpeensa.

Kaksi yötä yövyimme ilmeisesti Jyväskylän uusimmassa hotellissa, joka sijaitsi ns. Lutakon aukiolla, aivan koulutuspaikkamme vieressä. Seuraavaksi ajattelin esitellä teille kuvina tämä suomalaista desingia hienosti hyödyntävän hotellin (Sokos Hotel Solo).

Ulko-ovien vieressä oli heti kauniisti suunniteltu "odotusaula". Tila oli hyvin olohuonemainen.
 
 


Samassa kerroksessa oli ravintola (ison oviaukon takana), josta sai todella hyvää ruokaa...ja ah, ne jälkiruoat..
 
 


Samassa aulassa oli myös Kupla- tuolit hienosti edustettuina.
Ja hieno oivallus viherseinästä. Taisi olla kylläkin tekokasveista tehty, mutta hieno siltikin.
 
 
 
Kun istahtaa Kupla-tuoliin, äänimaailma muuttuu ihan erilaiseksi. Ulkopuoliset taustahälinät vaimenevat ja sulkeudut tavallaan "kuoren" sisälle. Kannattaa kokeilla, jos joskus siihen on mahdolisuus. Näissä tuoleissa olisi voinut istua vaikka kuinka kauan.
 Hotellin käytävät muistuttivat avaruusasemaa. Jokaisen valotolpan kohdalla oli huoneen numero.
 


 
Hotellihuoneet olivat selkeitä, ei niinkään ylelliset, mutta selkeydessään todella kauniita.
 
 


Sängyn päätyseinä oli mielenkiintoista kuviollista lasia ja tyynyjen valikoima melkoinen.
 


Huoneessa oli myös nojatuoli. Suomalaista muotoilua, tietenkin.
 
 Tämän hotellihuoneen vessa oli kauttaaltaan valkoinen ja tyylikäs. Huoneen sai joko kylvyllä tai suihkulla.
 
 


Tässä vessaa vähän toisesta "vinkkelistä" kuvattuna. Oli muuten valkoisuudessaan melkoisen haasteellinen kuvattava.
 
 

 

Yksityikohdat olivat tarkkaan harkittuja. Tässä WC: n saippuakuppi ja rekvisiittaa.

Huoneen eteinen noudatti samaa selkeätä linjaa ja koko huoneen valaistus oli toteutettu epäsuoralla valaistuksella. Valitettavasti en saanut ikuistettua huoneen tunnelmaa, mutta se oli todella "silmäystävällinen".

Tässä vielä simppeliä vaatesäilytyratkaisua eteisestä. Muutama koukku ja pitkä tanko henkarivaatteille. Tätä seinää vastapäätä oli vielä kunnon vaatekaapit.
 
 Aamupalalta bongasin vielä hienon seinän, johon minun ymmärtääkseni oli koottuna Arabian lautasia. Samassa tilassa oli keksitty tehdä Hacmnannin kattiloista pöytälamppujen varjostimia. Harmi, kun en huomannut ottaa kuvia niistä. Se oli vain veikeä idea.
Jos liikut Jyväskylässä päin, niin suosittelen hotellia lämpimästi. Huoneiden hintatasoa en tiedä (=työnantaja maksoi!), mutta ympäristö oli hieno, palvelu hyvää ja ruoka erinomaista. Ainakin minun mielestäni.

Tällaista maakuntamatkailua ja sisutusbongailua tuli harrastettua viime viikolla. Tällä viikolla on vielä menty "matalalla profiililla". Pojan kanssa piti sunnuntaina käydä päivystyksessä hakemassa korvatulehdusdiagnoosi (flunssan jälkitautia) ja antibioottikuuri. Minä olen kähissyt töissä kurkunpää kipeänä eli ilmeiseti minunkin pitäisi käydä lääkärissä. Sitkeässä on näköjään tämä sairastelu.


Pääsiäislomaa odotellessa, siis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti