sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Yksi uusi projekti?

Mökillä on tullut vietettyä muutama päivä pääsiäislomaa viettäen. Samalla on tullut katsottua mökin nurkkia vähän sillä silmällä, jos vaikka kehittelisi pientä projektia. Uusin projektikohteemme olisi meidän mökin keittiö...mahdollisesti.
Keittiö on ollut ihan toimiva. Aluksi keittiössämme oli vain tuon ikkunaseinällisen verran kaappeja. Aikojen saatossa se on vähän muokkautunut meidän tarpeidemme mukaan. Lasikaapin alapuolella olevan sivupöydän ja yläkaapistot lisättiin jo vuosia sitten. Lisäksi hankimme vielä takan kylkeen pyörien päällä olevan "saarekkeen" (näkyy vähän pöydän kulmaa oikeassa alakulmassa). Lieden takaa on koko ajan puuttunut välitilan laatat?/ levy? /lasi?, mutta seinäpaneeli on yllättävän hyvässsä/ siistissä kunnossa ilman mitään sen ihmeellisempää ratkaisua.

Mökkikeittiömme on palvellut meitä uskollisesti jo yli 15 vuotta ja se on alkanut tulla ns. tiensä päähän. Liesi vaihdettiin muutama vuosi sitten, mutta mikroaaltouuni meiltä on puuttunut koko ajan.

Sen tarpeellisuudesta olemme välillä montaa mieltä, mutta jos se meille tulisi, pitäisi keittiötämme vähän "modifioida". Muutama kaappi menisi kokonaan uusiksi, mutta suurimman osan kaapeista voisi edelleen hyödyntää. Välitilaratkaisukin olisi jo selvillä. Samalla voisi vaihtaa kaappien ovet ja ottaa tuon koivuisen valolistan pois.

Mikroaaltouuni tulisi jääkaapin viereen  yläkaappiin, joka pitäisi siis vaihtaa leveämpään. Tästä on suora seuraamus myös alakaappiin eli se pitäisi  myös vaihtaa leveämmäksi. Samalla saisimme laskutasoa sellaiset 20 cm lisää. Tuntuu vähältä määrältä, mutta näyttää isolta muutokselta...

Keittiön kulmauksesta otettaisiin yksi kaappi pois ja siirrettäisiin mahdollisesti lasikaapin kylkeen toiselle seinustalle. Astiakaappi (tuo pariovellinen) ja alakaapit jäisivät paikoilleen. 

Lasikaappiseinustalla kaappirivistöä jatkettaisiin yhdella uudella "vanhalla " yläkaapilla ja kaappilinja jatkuisi avohyllyillä kuvasta katsottuna vasemmalle nurkkaan asti (sen poistetun yläkaapin aiheuttamaan "koloon"). Alakaappi vaihdettaisiin yhteen leveämpään ja laatikolliseen kaappiin. Verhosysteemi- kolo jäisi edelleen, koska siellä säilytämme mm. vesikanistereita ja muuta sellaista.Hahmottelin ja luonnostelin mahdollisia muutoksia ensin paperilla. Tästä hommasta minä pidän, vaikka en mikään piirtäjä olekaan! Mittanauhaa tuli venyteltyä useamman kerran päivän aikana...
 
Ja sitten halusin kokeilla saman suunnitelman tekemistä tietokoneen avulla.
 
 IKEA:n sivustossa on ihan suht näppärä suunnitteluohjelma, jonka avulla pääsin ainakin vähän hahmottelemaan kalustesijoittelua muutamastakin vaihtoehdosta. Ohjelma vaatia aluksi pientä harjoittelua, mutta sain kuin sainkin luotua ihan keittiön näköisen keittiön!


Ja koska projekteilla on tapana laajentua, niin tämäkin. Jääkaappi menisi vaihtoon, koska tämä on todellakin jo 15 vuotta vanha. Tupakeittiömme seinät pitäisi myös valkaista ja lattiallekin pitäisi tehdä jotain (hiota ja "färjätä"). Ei ihme, että mies alkoi vielä epäröidä, tarvitaanko me sittenkään sitä mikroaaltouunia, koska siitähän tämä ajatus alunperin lähti liikkeelle.


Nähtäväksi jää...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti