lauantai 2. maaliskuuta 2013

Lomamuisteloita osa 2.

Nyt olisi vuorossa kertoa lisää lomastamme.

Hotellimme sijaitsi aivan meren äärellä. Ranta oli vartioitu ja sinne oli pääsy vain meidän ja viereisen hotellin asukkailla.Saarella tulee aina (ja jatkuvasti), joten aallokko on sen mukaista. Rannalla oli melkein joka päivä punainen lippu tangossa varoittamassa eli mereen ei ollut mitään asiaa uimaan.
 


Rannalla sijaitsi vesiurheilukeskus ja baari. Täällä järjestettiin myös vapaa-ajan aktiviteettejä turisteille (siis kuivalla maalla) eli erilaisia jumppia ja esim. jalkapalloturnauksia.
 Aina emme mekään jaksaneet uida ja ottaa aurinkoa. Tässä poikamme toteuttaa paikallisten elämänfilosofiaa...NO STRESS!!  :)
 
 

 
 Ja tuleepahan tässäkin todistettua, että minäkin olen käynyt uimassa...
 
 

Teimme viikon aikana kaksi retkeä, joista toinen oli mielenkiintoinen jeeppiajelu saaren ympäri. Ajelu muistutti enmmänkin Paris Dakar-rallia. Oli sen verran pölyistä ja möykkyistä menoa.


 
Tässä menopelimme.
Kävimme tuttustumassa rikkaiden ranta-alueeseen, satamaan ja ns. Siniseen silmään. Kävimme myös jonkinlaisella aavikolla katsomassa kangastusta ja näköalapaikalla Salin saaren pääkaupungissa. Luonto oli todella karua ja omalla tavalla vaikuttavakin.
Retkemme päättyi suola-altaille, jotka oli rakennettu toimimattoman tulivuoren pohjalle. Saari tuottaa edellenkin suolaa.
 
 


Turisteja varten paikalle oli rakennettu pieni ravintola ja kauppa, josta sai ostaa... suolaa.
 
 


Meille turisteille tarjoutui mahdollisuus uida suolaisessa vedessä (joka kuulemma nuorentaa!). Mies ja poika kokeilivat uimista (...oli kuulemma hankalaa), minä tyydyin ikuistamaan tämän tapahtuman kameralla.
 Loppu loman vietimmekin taas allasalueella rentoutuen.
 
Muistimme lähettää Kap Verdestä myös postikortit.
 
Viimeisenä iltana menimme syömään grillattua ruokaa. Tarjonta oli jälleen yltäkylläistä... ja hyvää! Hotellissahan oli monta ravintolaa ja ainakin 4 erilaista teemaravintolaa: Tässä niistä siis yksi.
 Lomaileva perhe ("vähän" paremmin) pukeutuneena.
 
 


 
Ruokailun jälkeen menimme vielä seuraamaan Disney-esitystä, jonka toteuttivat hotellin henkilökunta yhdessä turistien lasten kanssa. Estradilla vilahti niin Tuhkimo ja seitsämän kääpiötä kuin Pieni merenneitokin. Hauska ohjelmanumero.
 Viimeisen aamupäivän vietimme rannalla rantatuoleissa lekotellen. Varastoimme viimeisetkin auringonsäteet. Osa rantatuoleista oli jo varattuna vähän karvaisimmille otuksille...
 


Ja tässä kuva lähtötunnelmista lentokentällä. Viikko löhöilyä takana ja lento kotiin edessä. Totesimme kaikki, että loma oli juuri sopivan mittainen. Minä aloin jo kaivata kotitöitä...eli loma oli ilmeisesti tehnyt tehtävänsä.
 
 
Mukava loma, mutta todettakoon toisella kotimaisella kuitenkin: "Bårta bra, hemma best!"
 
 
 
 
 
 
 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti