tiistai 4. elokuuta 2015

KuraleikkiäOlen tässä jo pitkän tovin haaveillut tekeväni betonista jotain. Minulla on muutama betonikirja , joita olen lueskellut ja selaillut. Kirjoja selatessani olen vakuutellut itselleni, ettei se nyt niin kovin vaikeata voi olla. Koska aikaisempaa kokemusta ei tältä askartelun alalta ole, lähdin kokeilemaan jotain yksinkertaista. Tai niin ainakin luulin...Betoniaskarteluna raaka-aineena käytin nurkista löytynyttä remonttilaastia.
Suhtauduin hieman epäilevästi tähän remonttilaastin käyttöön, mutta päätin silti kokeilla.
Mies auttoi vähän laastipuuron tekemisessä, mutta lopusta selvisin ihan itse.
 
 
 

 
 

Muoteiksi olin etsinyt vanhoja muovisia purkkeja ja muutaman teräslautasen.
Kokeilumääräni oli sen verran vähäinen, ettei sitä riittänyt kuin muutamaan purkkiin ja yhden teräslautasen kuorruttamiseen.
Ehkä minimoin myös epäonnistumisen määrän...?! Loput purkit jäivät odottamaan seuraavaan kertaan...
 
 
 

 
 
Nälkä kasvoi syödessä ja halusinkin kokeilla betonilautasen tekemistä.
Olen hieman skeptinen lopputuloksen suhteen, varsinkin kun raaka-aineeni ei ollut ihan priimatavaraa.
Ehkä yritin heti aluksi vähän turhan hienoa...
 
 
 
 
 

Nyt sitten odottelen tekeleiden kuivumista vuorokauden verran ja ihmetellään sen jälkeen lopputulosta.
Mitenkähän tässä mahtaa oikein käydä? Ehkä käyn ostamassa sen sementtipussin ja kokeilen koko homman uudestaan.
Jäihän minulla niitä purkkeja vielä käyttämättä.

 
Kuraleikit siis jatkuvat...

EDIT1: Ja epäilykseni kävivät toteen. Saneerauslaasti ei sopinut tähän hommaan ja nyt on sitten kuivabetonisäkki ostettu. Kokeilu no. 2...

EDIT2: Ei siinä saneerauslaastissa vissiin mitään vikaa ollut. Olin vain hätäinen enkä antanut valujen kuivua riittävää aikaa...:)

 
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

 1. Betonista "askartelu" on mukavaa puuhaa. Teimme mieheni kanssa tuollaisen isomman ruukun ulos, muutamia vuosia sitten. Käytimme saaveja muotteina. Hyvin on kestänyt pakkaset ja nosturilla siirtämisen (minä kun halusin ruukun siirrettävän, eikä sitä käsivoimin minnekään saatu multineen ja istutuksineen siirrettyä).

  Joten, onnea uuteen kokeiluun. Jos ulos ajattelit sijoittaa ja istuttaa jotakin, muista jättää ruukkuun reikä pohjaan. Ruukuistasi/purkeistasi tulee varmasti hyviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että kokeiluni onnistuu. ensimmäinen erä meni todennäköisesti mönkään, koska en malttanut antaa niiden kuivua kunnolla...olen vissiin tähänkin hommaan liian hätäinen, mutta yrittänyttä ei laiteta...

   Poista