keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kristallihäät timanttisormuksin


Tänään on meidän  15. hääpäivämme eli kristallihäät. Emme juhlista niitä mitenkään erityisemmin, mutta moisen rajapyykin kunniaksi halusin itselleni jonkinlaisen muiston...


Isäntä oli jo viisi vuotta sitten ostanut minulle Etelä-Afrikan matkatuliaisena timantin. Timantti oli jo vuosia odotellut jonkinlaista ratkaisua, mitä siitä tehtäisiin ja nyt olin päättänyt teettää siitä vihdoin ja viimein itselleni sormuksen, 15. hääpäivämme kunniaksi.

 
Sormuksen pohjana käytettiin jo vuosia sitten saamaani toista sormusta.
Siitä  oli aikojen myötä pudonnut yksi pieni timantti ja kaksi oli vielä jäljellä
Yhdessä kultasepän kanssa suunnittelimme kahdesta pienestä timantista ja tästä isommasta "Afrikan timantista" uuden sormuksen.
 
 
 
 
 Aiemman sormuksen valkokulta ei riittänyt tähän hieman paksumpaan sormukseen, joten sitäkin piti laittaa lisää.
Sormuksen sisäpuolelle tuli vielä hääpäivämme kaiverrus tämän vuoden vuosiluvulla.
15 yhteistä vuotta avioliitossa, huisin hienoa!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Muut sormukset saivat myös puhdistus-/kirkastuskäsittelyn ja samassa hötäkässä kirkastettiin myös isännän sormus.
Yli viikko ilma sormuksia tuntui ihan kummalliselta meidän molempien mielestä...


Ja siinä se uusi sormukseni nyt on valmiina. <3 <3 <3
Yhdessä vihkisormuksen (jossa yksi upotettu timantti) ja huomenlahjaksi saamani sormuksen kanssa.
Kihlasormusta minullahan ei ole, koska emme ole koskaan olleet kihloissa.
Viereisessä sormessa on mieheltäni saatu timanttisormus ensimmäisenä äitienpäivänäni.
Kaikki nämä sormukset ovat minulle erittäin tärkeitä ja niiden tunnearvoa ei voi edes rahalla mitata.
 
Kyllä nyt on timantteja sormissa ihan riittämiin ja tästä uusimmasta sormuksesta olen niin onnellinen, että sanoin miehellenikin, etten enää tarvitse yhtään timanttisormusta lisää...vai voiko naisella olla timanttisormuksia koskaan liikaa...?????!!!!


Ja tänään meidän poikamme aloitti kolmannen luokan. Hän lähti jo hyvissä ajoissa kouluun ja minä sain toivotella lapselleni hyvää alkavaa kouluvuotta. Olo oli hieman haikeana, kun katsoin lapseni lähtöä koulutielle. Hän on jo niin iso, mutta kuitenkin "pieni". Nyt minä möllötän yksikseni täällä kotona, mutta lähden tästä aamulenkille ja moikkaamaan äiti-mummia...


10 kommenttia:

 1. Onnittelut! Perässä tullaan (koossa jo 11,5 vuotta). Kyllä tuollainen uniikki sormus on hieno ja tunnearvoltaankin jotain muuta kuin ns valmis.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vaan onnitteluista! Tämä sormus on sellainen mixing-sormus, koska pohjalla on vanha sormus, josta tulikin ihan uusi sormus..todellakin uniikki :)...ja sain minä tänään vielä ison kukkakimpun rakkaalta mieheltäni <3 <3 !!!

  VastaaPoista
 3. Miten kaunis sormus <3 ja miten iso Afrikan tähti! Onnellista hääpäivää teille :o) Teetin itselleni nelikymppislahjaksi sormuksen äitini kihlasormuksesta ja tuo sormus on minulle hyvin rakas. Ymmärrän hyvin tunteesi tuota kaunista sormusta kohtaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun korussa on joku syvällisempi juttu, tulee siitä monin verroin arvokkaampi kuin se onkaan. Ns. rihkamakorukin voi olla arvokas, kun siinä on "ajatus" mukana. Säilytän edelleen pojan jo vuosia sitten tekemää sydänkaulakorua "kalleinpana aarteena".

   Poista
 4. Onpa kaunis uniikki sormus - valkokulta ja timantit♥ Esineiden tarinat tekevät niistä arvokkaita ja ainutlaatuisia. Ihana tuliainen ja ihana idea suunnitella itse sormus, johon se kiinnitetään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pähkäilin pitkään, mitä sillä yhdellä isolla timantilla tekisin. Toinen vaihtoehto olisi ollut riipus. Vajavainen vanha timanttisormus ratkaisi kuitenkin ongelmani ja nyt minulla on entistä ehompi (ja aivan ihana) sormus nimettömässä. Ihana oma "Afrikan tähteni"!!!! :D

   Poista
 5. Onnittelut! Ihana idea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Viisitoista vuotta avioliittoa ja kohta kaksikymmentä vuotta yhdessä olemista. On se jo jotain!!

   Poista
 6. Kaunis sormus!
  Niin kuin sanoit, näiden sormusten arvoa ei voi varmasti rahassa mitata.
  Mua on muuten ihmetyttänyt, kun ollut juttua, että jotkut hankkineet "uuden" vihkisormuksen. Tuo on juuri ihana ajatus hankkia sormus esim. hääpäivän muistoksi. Mutta uusi sormus korvaamaan vanhan. En oikein ymmärrä.
  Mulle se sormus, jonka hääpäivänä sain on just SE sormus, jonka pysyy aina nimettömässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärrä kans ajatusta uudesta vihkisormuksesta. Se on ainutlaatuinen ja ainutkertainen juttu, vaikka olisi "tuohesta" tehty. Vihkisormukseni tulee kans aina olemaan SE sormus, muut sormukset ovat kivoja "lisäyksiä"... ;)

   Poista