Nakkikeiton valmistus ei suinkaan jäänyt viimeiseksi keiton valmistukseksi. Tällä viikolla ruokalistalla oli kantarellikeittoa.
Ruoan valmistaminen täytyy meikäläisen kohdalla olla helppoa, vaivatonta ja yksinkertaista.
Siksipä tämäkin ohje on sitä. Tässä resepti, olkaatte hyvät:
(4:lle ruokailijalle)
AINEKSET:
1 l kantarelleja
1 sipuli varsineen
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoja
6 dl kana-tai kasvislientä kuutiosta
200 g sulatejuustoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
TARJOILUUN:
1 prk smetanaa tai Créme fraichea
2 rkl persiljaa hienonnettuna
VALMISTUS:
Perkaa ja puhdista kantarellit. huuhtele tarvittaessa.
Paloittele sienet ja hienonna sipuli varsineen.
Kuumenna rasva kattilassa ja paista sieni-sipuliseos, kunnes sienistä on irronnut neste haihtunut.
Sekoita jauhot joukkoon.
Kaada kuuma liemi päälle ja sekoita samalla.
Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Rouhi mausteeksi pippuria.
Tarjoa persiljalla maustetun smetana tai créme fraichen kanssa.
Tänään emme syö kuitenkaan kantarellikeittoa, vaan menemme koko pojan jääkiekkopelien jälkeen pizzalle...
Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille. Nautitaan tästäkin päivästä!
:D
No nyt on kyllä sellainen herkkukeitto että <3
VastaaPoistaRakastan kanttarelleja ja keitot sopivat muutenkin niin hyvin viileisiin syyspäiviin.
Onnea pojan peliin, meillä poika jo toista päivää jalkapalloa potkimasssa turnauksessa.
Se on totta, että kantarellikeitto on todella hyvää. Tämä herkku loppui jo, mutta sitä tulee varmasti tehtyä tänä syksynä vielä uudestaan. Päivän pelit on pulkassa, hävittiin molemmat ottelut, mutta hyvää kokemusta tuli yllin kyllin. Hyvällä mielellä kohti uutta viikkoa...
PoistaPitääkin muistaa ostaa kanttarelleja, nam :)
VastaaPoistaOn mukavaa, kun saa jollekin toiselle inspiraationa. Näin minullekin käy usein, kun käyn muiden blogeissa. Mukavaa jaettua iloa!!! :)
PoistaKanttarellikeitto on niin hyvää! Kiitos ohjeesta ja mukavaa alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaOhje on erittäin helppo ja lopputulos maukasta. Mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin!
PoistaTuo on yksi lempparikeitoistani - melkein samanlaisella reseptillä sitä täälläkin kokkailen. Sulatejuustoa en tosin ole käyttänyt, sillä varmaankin kannattaisi korvata osa käyttämästäni kermasta. Suppilovahverokeittoon lisään usein vähän homejuustoa. Hmmm...meillhän voisikin olla tänään sienikeittopäivä:D Kiitos inspiraatiosta<3
VastaaPoistaSuppilovahveroa meillä ei pakastimessa olekaan ja se on myös herkullista. Tänä syksynä kantarelleja on tullut ihan kiitettävästi, joten keittoa tulee tehtyä varmasti uudestaankin. Kiva, kun voi olla jollekin "hyödyksi"!
PoistaSienikeitto on kyllä niin hyvää. Onneksi löytyy sieniä pakastimesta, saa nauttia tästä herkusta talvellakin! Mukavaa alkavaa viikkoa!
VastaaPoistaOlen samaa mieltä kanssasi ja on niin näppärää, kun pakastimesta voi ottaa sieni just silloin kun tykkää. Meidän sienisaaliista saan kyllä kiittää ainoastaan ja vain miestä. Täällä viikko alkaa hammaslääkäri- ja parturikäynneillä...
PoistaMukavaa viikkoa teidänkin perheelle!