keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Minun (tiistai) päiväniSeuraavaksi kerron  teille minun päivästäni. Vuorotteluvapaalla se on hyvinkin erilainen päivä, kuin työssä ollessani, mutta ajattelin silti "aukaista" normiarkeani. Tervetuloa mukaan. Luvassa ehkä vähän tylsä,  luettelomainen postaus, mutta ajattelin kirjata ajankuluni melko tarkkaan. Toivottavasti jaksat lukea tämän loppuun asti.Tässä minun tavallinen tiistai päiväni eiliseltä...


Klo 6.30   Herätys. Olen hyvä heräämään, joten nousen sängystä heti ylös, kun kello on soinut. Tämän jälkeen laitan aamukahvin porisemaan, käyn vessassa, haen lehden ja viritän kylminä aamuina puuhellaamme myös tulen, mutta en tänään. Syön aamupalan (sämpylän ja kahvin) ja lukaisen lehden hätäisesti.

Klo 6.50 Herättelen poikani. Köllöttelemme muutaman minuutin yhdessä. Laitan hänelle aamupalan ja päivän vaatteet valmiiksi (huom! palvelu pelaa tänään). Käyn pikaisesti tietokoneella lukemassa mahdolliset sähköpostit ja koulun Wilma-viestit. Ei itään ihmeellistä. Petaan samassa aamutohinassa huushollin sängyt ja teen pientä yleisjärjestelyä. Tykkään, että koti on heti aamulla siistissä kunnossa.

Klo 7.50 Lapsi lähtee kouluun pienen patistelun jälkeen. Minä teen lyhyen blogikatsauksen. Blogimaailmassa voisi helposti vierähtää tunti...jos toinenkin, mutta tänään täytyy suorittaa aamutoimet ja laittaa vaatteet päälle, sillä...

Klo 9.00 Haen pojan koulusta. Menemme hammaslääkäriin, jossa hänellä aloitetaan oikomishoito.

Klo 10.00 Vien pojan takaisin kouluun ja tulen kotiin. Kotona vilkaisen jääkaappiin ja lähden käymään kaupassa. Kun tulen kaupasta, laitan pesukoneen pyörimään ja vilkaisen vähän sisustustyötäni. Vain vähän.

klo 11.00 Teen pikaisen imuroinnin talossa. Pääkohteeni on meidän eteinen, koska sinne kerääntyy paljon hiekkaa ja muuta roskaa. Laitan myös ensimmäisen koneellisen pyykkiä kuivumaan.

Klo 11.30 Syön (tänään ruokalistalla maksalaatikkoa puolukkahillon kanssa). Kyytipoikana kaksi palaa rusileipää ja lasi maitoa. Käyn hakemassa postilaatikosta postin ja menen vähäksi aikaa ruokalevolle. Herättyäni laitan toisen koneellisen pyykkiä. Tällä kertaa pesen pyyheliinoja.

Klo 13.20  Poika tulee koulusta. vaihdamme kuulumiset ja poika tekee läksyt poikkeuksellisesti keittiön pöydän ääressä, koska minulla on päiväkahvi hetki ja hän tarvitsee apua äidinkielentehtävässään.

Klo 14.00 aikoihin lapsi on jo ehtinyt soittamaan kaverilleen ja lähtenyt sinne. Olen kotona vaihteeksi yksin...Selailen vanhoja sisustuslehtiä koulutehtävääni liittyen. Aikaa meneekin yllättävän paljon. Välillä käyn laittamassa puhtaat pyyheliinat kuivumaan ja laitan pojan jääkiekkokassin valmiiksi (palvelu pelaa edelleen!)

Klo 16.00 Poika tulee kotiin ja  syömme päivällisen (kananugetteja, perunaa ja currykastiketta)

Klo 16.30 Lähdemme pojan kanssa jääkiekkoharjoituksiin. Tänään tiedossa puolentoista tunnin treenit. Ehdin tekemään  kävelylenkin (n. 6 km) läheisellä pururadalla. Sen jälkeen on niin hyvä fiilis!

Klo 18.55 Kotona taas. Jääkiekkovarusteiden purkamista, TV:n katsomista ja valmistautuminen saunaan. (Saunomme siis joka päivä)

Klo 20.30 Laitan iltapalan itselleni ja pojalle. Katsomme vielä Se pikkuinen Lotta- sarjan jakson loppuun yhdessä televisiosta, jonka jälkeen  poika käy hammaspesulla. Tänään jäi puoli yhdeksän uutiset meikäläiseltä katsomatta...

Klo 21.00 Poika on mennyt nukkumaan ja minä siirryn tietokoneelle lukemaan blogeja. Vastailen saamiini kommentteihin ja hienosäätämään tätä postausta. Ja aikaa kuluu...

Klo 22.00 Katson vielä Kympin uutiset. Hammaspesun jälkeen jään katsomaan jotain hömppä ohjelmaa (OC:n naiset) ja nukkumaan menen vasta 23.25...nyt menikin vähän myöhäiseksi. Talo hiljenee...ZZZZzzzzzz 


Ihmettelen vaan, että miten minä taas ehdin tekemään tätä kaikkea, kun palaa ensi syksynä vuorotteluvapaaltani takaisin töihin. Pelkkä ajatuskin siitä samasta kiireen tunteesta hirvittää...nyt vain asiat menevät omalla painollaan eikä kiirettä ole ollenkaan. On tämä "vapaarouvana" oleminen vain niin kivaa. Edelleen!


Aamuinen puhelu parturiltani aiheutti minulle (positiivisen) aikataulumuutoksen tähän päivään. Parturiaikani siirtyi ensi viikolle, joten nyt kun sain ns. lisäaikaa, taidankin suunnata nenäni kohti kaupunkia. Parempi mennä sinne kävellen, ettei tule tehtyä isompia heräteostoksia... ;) Mukavaa päivää kaikille!
6 kommenttia:

 1. Oi, nautihan olostasi "vapaarouvana". Mietin tuota samaa noin vuosi sitten kun palailin takaisin työelämään, miten ehdin tämän kaiken saman (kotityöt yms.) tekemään töiden lisäksi. Kun arki koitti, päivisin olen töissä ja illalla pyöritän lapsiperheen arkea. Voi olla että palvelu on jossakin määrin heikentynyt ja bokserit :) saattavat olla silittämättä. Mielestäni olen selvinnyt hyvin. On totta, kiire on joka päivä ja illalla uni tulee nopeasti. Mutta, olen miettinyt että asenne ratkaisee tässäkin kohdassa. Nyt on tämä elämäntilanne (lapsiperheen arkea) ja muutaman vuoden kuluttua, saan rauhassa yksinäni touhuta mitä haluan. Joten, nautitaan jokaisesta hetkestä täysillä ja asioiden on tapana järjestyä. Yritetään välttää ylimääräistä murehtimista ennakkoon! Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa minullakin olla jotain hataria muistikuvia töihin paluusta hoitovapaani jälkeen. Yllättävän nopeasti ne arkirutiinit taisivat löytyä, mutta kiireen tuntu myös lisääntyi. Ja se minua tässä ehkä eniten stressaa...ehkä pitää tehdä just sitä asioiden priorisointia...ainakin ajan käytön suhteen. Vielä en murehdi tulevaa, mutta jossain takaa-alalla paluu siihen hektiseen menoon mietityttää...pitääkö sittenkin ruveta lottoamaan... :) Mukavia loppuviikon hetkiä sinne!

   Poista
 2. Päiväsi on touhua vaikka oletkin "vapaarouva".
  Kivaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä päivät tuntuvat täyttyvän, vaikka ei työelämsääs olekaan. Tuo opiskelu työllistää minua tällä hetkellä mukavasti. Iloisella mielellä kohti loppu viikkoa!!!!

   Poista
 3. Itse olin sapattivapaalla viime talven, mutta nyt taas takaisin töissä.
  Matkablogipuolellakin on kiertänyt tämä Päivä mun kanssani -haaste ja sattumalta juuri viime viikolla kirjoitin omani. Oli sentään etätyöpäivä ja yllättäviä käänteitä tuohonkin päivään sitten ilmestyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin vilkaisemassa blogiasi ja eksyin sinne hieman pidemmäksikin aikaa...;). Kyllä tämä sapattivapaa/vuorotteluvapaa on niin hyvä systeemi. Taloudellisesti ei rikastumaan pääse, mutta sitä henkistä pääomaa tulee sitäkin enemmän. Harmi vaan, jos näitä etuisuuksia ollaan heikentämässä...

   Poista