tiistai 12. tammikuuta 2016

"Reetä"


Viime vuoden loppupuolella kunnostauduin terveyden suhteen kahdessa asiassa...

Hankin itselleni ylimääräisen vakuutuksen naisten yleisempien syöpien varalle ja sen lisäksi ostin kerralla vuoden annoksen (360 päivää)
D -vitamiineja. Ja molemmat ostokseni tein puhelinmyyjältä. Minkä lie kohtauksen sain, mutta keittiössä otan nyt joka aamu yhden D-vitamiinin ja kerran kuussa maksan hieman yli 5 euroa vakuutusmaksua...varmuuden vuoksi.

 

En tiedä onko tämä ikäkysymys vai mikä, mutta jotenkin sitä ajattelee enemmän vanhenemista ja millä asioilla voi vaikuttaa omaan elämänlaatuunsa. Vakuutus tuo lisäturvaa ja vitamiinilisä toivottavasti jaksamista ja terveyttä. Näin ainakin uskon.
Voihan tällä olla joku psykologinenkin merkitys?! 
Liikuntaa tulee harrastettua  useamman kerran viikossa ja toivon, että se pitäisi minut hyvässä kunnossa; mielen virkeänä ja elopainon pienenä. Ruokavalio voisi olla monipuolisempi, vaikka omasta mielestäni syönkin suhteellisen terveellisesti. Karkkia tulee syötyä vähän liikaa ja tähän voisin kiinnittää enemmän huomiota. Muuten olen elintapoihini ihan tyytyväinen, en tupakoi, enkä käytä alkoholia juuri lainkaan.  
Tänä vuonna täytän sen maagisen 50-vuotta ja sitä miettii, miten voisi elää mahdollisimman pitkään terveenä.
Terveys ei ole itsestään selvyys, sen tiedän jo, mutta jos pystyn edes joillakin asioilla vaikuttamaan elämänkaareeni, olen siihen valmis.
Sitten on vielä ne vaihdevuodet. Jos saisi nekin "kunnialla" läpi vietyä...
 


 
 
Tällaisilla ajatuksilla tänään.
 

 
 
 
(Tuo otsikko on suomeksi "deetä"...meilläpäin kuin d äännetään reeksi...:)  )
 
 
 
 
 

6 kommenttia:

 1. Lisävitamiineja napsitaan myös täällä :)
  Mukavaa päivää Satu ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä mieli, kun on edes yrittänyt tehdä oman hyvinvointinsa eteen jotain konkreettista. Täällä päivä menee piirustushommissa. Illalla vien pojan jäkisharkkoihin ja ajattelin tehdä pitkän kävelylenkin. Mukavaa päivää sinullekin!

   Poista
 2. Taitaa elämäntapasi olla kunnossa, kun näytät ja vaikutat muutenkin vähintään 10 vuotta nuoremmalta!
  Aurinkoa päivääsi! :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tainnut periä äidin puolelta nämä "nuorentavat" geenit ja voi olla, että meikäläisen keskustelun taso ei ole sieltä "kypsimmästä päästä" ;D. Olo on kieltämättä edelleen vähän tyttömäinen...ei sitä oikein itse ymmärrä, minkä verran niitä vuosia on tullut mittariin. Jos sais vain pysyä terveenä, rypyillä ei niin väliä ole, niitä tulee kuitenkin.

   Pakatkaas sitä aurinkoa sieltä Thaimaasta vähän mukaan. Täällä voi hyvässä lykyssä joutua vaikka lumihommiin...ihanaa, kun talvi tuli vihdoinkin!

   Poista
 3. Ei nuo vuodet, vaan mieli. Nyt lumitöihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit :D. Minä ajattelin tehdä lumityöt vasta aamulla...

   Poista