keskiviikko 6. helmikuuta 2019

Kaikki on suhteellista


Viime viikonloppuna minulla oli mahdollisuus pitkästä aikaa tavata hyvää ystävääni. Teimme treffit pieneen kahvillaan ja saimme istua nenätysten useamman tunnin pohtien elämää ja "syntyjä syviä". Siinä kaiken muun höpinän keskellä ystäväni yllätti minut aivan ihanalla valmistumislahjalla...

 

 
 
 
 
Sain häneltä Artekin metallisen suhdeviivaimen sisustussuunnitelmien apuvälineeksi.
Hankin yhden isomman ja muovisen suhdeviivaimen aikoinani opiskellessani Sisustusakatemian kurssilla ja sille on kieltämättä ollut paljon käyttö, varsinkin kun pidän käsin piirtämisestä...ja muutenkin. Tämä lahjamallini on kooltaan pienempi ja näppärämpi. Metallisena versiona ehdottomasti tyylikkäämpi ja Artekin nimi tekee siitä just minulle sopivan. Kyllä ystäväni tietää tyylini!


Huomasin, että tähän suhdeviivaimeen kiteytyy hienosti yksi elämän tosiasioista, sillä loppujenlopuksi kaikki on vain suhteellista. Riippuen asiasta tai katsojan näkövinkkelistä. Seuraavan kerran, kun huomaan pähkäileväni jotain asiaa tai ongelmaa, täytynee muistaa suhteuttaa asia johonkin (isompaan tai pienempään) kokonaisuuteen ja ehkä sen jälkeen se näyttävätkin jo toisenlaiselta. Pieni katsontakannan vaihto saattaakin kääntää asian mittasuhteet ihan toisenlaisiksi.

 
 
 
Valmistumislahja on minulle tärkeä työväline. En tiedä, oliko ystäväni miettinyt lahjan monimerkityksellisyyttä, mutta tästä lähtien se toimii minulla myös muistutuksena sekä elämänohjeena asioiden suhteellisuudesta ja elämään suhtautumisena. Jos vaikka opettelisi, yrittäisi ja muistaisi laittaa asiat joskus tärkeysjärjestykseen... ja ennen kaikkea oikeisiin mittasuhteisiin. Ehkä oppisin ottamaan rennommin, olemaan hötkyilemättä ja murehtimatta, ottamaan asiat asioina ja nauttimaan elämästä vieläkin enemmän!
 
 
 
 "Suhteellisen" mukavaa keskiviikkoa kaikille! :D
 
 
 
4 kommenttia:

 1. tuohan on kätevä viivain, kiva lahja. Mukava kun teillä oli aikaa rauhassa rupatella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on paremman kokoinen suhdeviivain kuin se ensimmäinen ostamani...ja ehdottomasti myös tyylikkäämpi. Näen ystäviäni aivan liian harvoin , joten nämä hetket ovat minulle todella tärkeitä. Alustavasti sovimme, että yritämme nähdä n. kerran kuukaudessa, sillä meillä voisi olla jotain yhteisiä projekteja mahdollisesti tiedossa...

   Poista
 2. Ihan paras lahja just sulle. Mieti, jollekin se on vain viivain, sulle se on jotain paljon tärkeämpää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä ihan oikeassa. Minulle tämä on niin paljon muutakin kuin vain viivain...😊

   Poista