keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Kohinalla kohti kevättä


Niin se vain on todettava, että kevät on täällä ihan pian. Helmikuu on vaihtumassa maaliskuuksi ja kalenteri alkaa täyttyä erinäisistä menoista ja tapahtumista. Valon lisääntyessä huomaan, että energiataso alkaa lisääntyä... ja hyvä niin.Töissä uuden koulun suunnittelu ja henkilökunnan "sisäänajo" alkaa näkyä. Kalenteriin on merkattuna päiviä, jolloin lähdemme tutustumaan samankaltaisiin kouluihin, joissa toteutetaan opetusta avoimessa oppimisympäristössä, uuden opetussuunnitelman mukaisesti. Kuukauden sisällä vierailemme kahdella koululla (Porissa ja Turussa) ja sen lisäksi meillä on yksi koulutusiltapäivä uuden koulun henkilökunnalle, joten tiedossa on pitempiä (ja taatusti mielenkiintoisia) koulutuspäiviä.
 
 
 

 
 

Kotona kevään tulo ei näy vielä mitenkään. Koti kaipaisi kunnollista kevätsiivousta, mutta ainakin toistaiseksi se inspiraatio ja aika puuttuu.
Maaliskuun (ja vähän huhtikuukin) viikonloput menevät vielä tiiviisti pojan jääkiekkoharrastuksen parissa, joten perusteellisempi kevätsiivous saa vielä odottaa.
Jotain pientä piristystä kuitenkin kaipaisin.
 
 
 
 
 

Piristyksestä puheen ollen, sillä tällä viikolla saatiin ystäväni kanssa lyötyä lukkoon mukava naisten virkistyspäivä Turkuun. Lähdemme toukokuussa kolmen naisen porukassa shoppailemaan, syömään ja hakemaan kulttuurielämystä. Samalle kuulle on alustavasti sovittu muutakin hupailua, sillä työporukka on järjestämässä jäähyväisristeilyä lopetettavalle koulullemme ja sen henkilökunnalle. Kaiken tämän lisäksi meidän perhe on lähtee toukokuun lopulla lomareissulle Turkkiin, joten yhdessä kuukaudessa taitaa olla tapahtumia enemmän kuin minulla oli viime vuonna yhteensä.
 
 
 
 
 
 
Tänään kävellessäni töistä kotiin pysähdyin ottamaan tämän postauksen kuvia. Niistä huomaa hyvin, miten kevät tekee tuloaan.
Läheinen joki on reunojaan myöten täynnä lumien sulamisvesiä, linnut laulelevat ja sorsat näyttävät hakevan jo omaa puolisoaan.
Vaikka säätiedotus ennustaa jälleen kylmenevää säätä, on ilmiselvää, että talven selkä on taittunut.
Luonnossa kaikki näyttää vielä pysähtyneeltä, vaikka todellisuudessa siellä käy jo kova kuhina.
 
 
 
 Oikein energistä loppu viikkoa teille kaikille!
 
 
 
2 kommenttia:

 1. Niin ihanaa kun tulee kevät, kyllä sitä ollaankin jo odoteltu :) Varmasti jännää tuo koulun muuttotouhu. Täällä Espoossakin taitaa tuo Saunalahden koulu olla sellainen, että siellä opetus toimii avoimessa oppimisympäristössä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on lempivuodenaikani, mutt aikansa kutakin. Nyt vähän jo kevätfiiliksissä...ja kivaa, kun on kaikkea mukavaa tulossa!

   Poista